«Rådebank»:

Nå er det slutt

Den neste sesongen av NRK-serien blir den siste.

OVER FOR SUKSESS-SERIEN: Skuespiller Odin Waage som spiller GT i NRK-serien Rådebank. Foto: Fenomen / NRK
OVER FOR SUKSESS-SERIEN: Skuespiller Odin Waage som spiller GT i NRK-serien Rådebank. Foto: Fenomen / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tredje sesong av NRK-serien «Rådebank» vises fra 20. januar på NRK. Nå viser det seg at det blir den siste sesongen av den suksessfulle TV-serien.

Det bekrefter serieskaper Linn-Jeanethe Kyed (41) til P3.no fredag morgen. Hun sier at det føles trist, men at det også føles riktig.

RÅDEBANK: Jonas og Thea fra Rød Løper forsøker seg som rånere - det gikk bare sånn passe. Regi, foto og klipp av Dennis Appelong Hagbru Vis mer

- Vi la en plan for fire år siden om at vi ønsket oss tre sesonger, og NRK har gitt oss den tilliten. Det føles helt riktig nå, men jeg skal innrømme at jeg synes det er trist, sier Kyed til P3 før hun fortsetter:

- Jeg har blitt fryktelig glad i karakterene, universet og for å være helt ærlig: i rånemiljøet i Bø. Det har jo vært en stor del av livet mitt i fire år nå, så det er litt vemodig.

NY SESONG: Hele Norges «Rådebank» hadde akkurat startet innspilling av sesong tre av suksesserien. Men hvem er egentlig hovedpersonen denne gang? Vi prøvde å få skuespillerne til å svare. Reporter: Jonas Hammer/ Thea Hope. Video: Dennis Appelong. Vis mer

- Selvfølgelig kjipt

Skuespiller Maja Christiansen (26) spiller karakteren Hege i serien. 26-åringen forteller at hun synes det er trist at serien skal slutte, men at hun har visst at det har vært planen.

- Det er selvfølgelig kjipt at det er siste sesong, men de har hatt en plan for serien fra start, som jeg har visst om. Jeg er veldig glad for at de har klart å følge den, sier Christiansen til P3.

RÅNEPRIS: Odin Waage vant sin Gullruten pris for sin rolle i «Rådebank». - Det blir feiring med pils og dansing på «rølpevis», sa han til Dagbladet. Video: Dagbladet TV Vis mer

Røper noe om sesong 3

3 sesong av «Rådebank» handler om livet blant rånerne etter at kompisen Sivert begikk selvmord i forrige sesong. Verken Waage eller regissør Daniel Fahre vil røpe for mye av den nye sesongen, men de røper noe.

- Vi fortsetter der vi slapp. Selv om jeg heller aldri har tilhørt rånemiljøet i Hamar, der jeg vokste opp, kjenner jeg til miljøet. Jeg vokste opp med moped, men ingen råning med bil. Det er var fotball som var min store interesse, sa Waage til Dagbladet i fjor sommer.

HYLLER: «Rådebank»-låten «Jeg glemmer deg aldri» hadde på rekordtid bergtatt hele Norge, og med god grunn, skrev musikkanmelder Aurora Henni Krogh. Bilder fra NRK. Vis mer

LES OGSÅ: Brøt sammen under innspilling

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer