LIVERPOOL: Trond Giske håper han skal få med seg litt av Champions League finalen mellom Liverpool og Tottenham ikveld. Video: Elias Zahl-Pettersen. Vis mer

Trond Giske og Haddy Njie:

Nå er de gift

Ga hverandre sitt ja i et solfylt Trondheim.

Publisert
Sist oppdatert

Lørdag sto kjærligheten i fokus i Nidarosdomen i Trondheim, da Trond Giske (52) og Haddy Njie (39) ga hverandre sitt ja.

De to kunne allerede i januar dele den glade nyheten om at de hadde forlovet seg, og nå er de altså blitt rette ektefolk.

Som forventet sto en rekke celebriteter og politikertopper på gjestelisten, men det var også mange «vanlige» folk som hadde tatt turen til den historiske kirken, i håp om å få et glimt av paret.

<strong>GIFT:</strong> Haddy Njie og Trond Giske klinte til utenfor kirka. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Haddy Njie og Trond Giske klinte til utenfor kirka. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rørt forlover

Linn Halstensen, en av Njies forlovere, er tydelig rørt etter vielsen.

- Så utrolig fint, jeg var så rørt. Jeg har vært rørt i hele dag, så jeg har blitt sminket opptil flere ganger fordi det bare rant, sier hun til Dagbladet.

- Hvordan var nervene til Haddy da hun ble kjørt til kirken?

- Ingrid, Haddy og jeg har vært sammen siden i morges, så vi har hatt mange timer til å være sammen, men vet du hva, vi har bare kost oss og snakket om øyeblikket vi har gledet oss til så lenge. Jeg synes bruden har vært rolig. Nervene har vært intakt, sier Halstensen.

<strong>STRÅLER:</strong> Brudeparet strålte om kapp med sola etter vielsen. Foto: Andreas Fadum
STRÅLER: Brudeparet strålte om kapp med sola etter vielsen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Datteren til Trond, Una, fremførte et lite dikt under vielsen, og det ble også allsang til Liverpool-sangen «You`ll never walk alone» i Nidarosdomen.

Det skal ha vært en rørende og klassisk seremoni inne i kirken, og utenfor er det omfavnelse og kjærlighet blant folkemengden. Flere strømmer til det nygifte ekteparet for å gi sine gratulasjoner.

NÅ ER DE GIFT: Det var en tydelig rørt Trond Giske som fortalte om øyeblikket da han så Haddy Njie komme opp kirkegulvet i Nidarosdomen i Trondheim. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Får ikke se fotball

Det var et lykkelig nygift ektepar som kom ut av kirken lørdag ettermiddag. Også de tok seg tid til å prate med pressen utenfor kirken.

- Det føles godt, sier Njie om å være gift.

- Det føles veldig fint, vi har sikkert som alle brudepar, vært veldig spent på dagen men har også gledet oss til å få nære venner og god familie hit til Trondheim i det vanlige strålende solskinnet som vi har i Trondheim, skyter Giske inn.

<strong>NYGIFT:</strong> Haddy og Trond delte flere kyss foran pressen utenfor kirken. Foto: NTB Scanpix
NYGIFT: Haddy og Trond delte flere kyss foran pressen utenfor kirken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Nå blir det moro på låven med gode venner og familie, kan Njie avsløre om bryllupsfesten.

- Hva tenkte du da du så Haddy komme ned kirkegulvet?

- Jeg tenkte at det er var det vakreste jeg noensinne har sett, svarer Giske, og innrømmer at han tok til tårene da han så Haddy komme gående.

<strong>LÅVEFEST:</strong> Det nygifte paret gledet seg til bryllupsfesten. Foto: NTB scanpix
LÅVEFEST: Det nygifte paret gledet seg til bryllupsfesten. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det nygifte ekteparet kjørte avgårde til bryllupsfesten, mens de vinket til den oppmøtte folkemengden.

Bruden sneik seg inn bakveien og unngikk den oppmøtte folkemengden og pressen før vielsen. Men i etterkant viste hun seg endelig fram i enkel klassisk kremfarget kjole med perler.

NIDAROSDOMEN: En spent Trond Giske går mot Nidarosdomen, hvor han lørdag skal gifte seg med Haddy Njie. Reportere: Jonas Hammer og Thea Hope. Video: Elias Zahl-Pettersen Vis mer

- Jeg gleder meg veldig til å gifte meg med Haddy - fordi hun gjør meg lykkelig. Og fordi hun er snill, klok - og sterk, sa brudgommen til VG fredag.

Det var i 2014 det oppsto romantiske følelser mellom Haddy Njie og Trond Giske. Seinere samme år bekreftet paret forholdet overfor Se og Hør, og to år senere fikk de datteren Maria sammen.

Sammen i tykt og tynt

Det helt ferske ekteparet legger som kjent en tilsynelatende svært vanskelig periode bak seg, når de i dag kun har øyne for hverandre.

Like før jul 2017 ble Giske anklaget for upassende atferd gjennom flere varsler til partiet.

Giske beklaget at han hadde «opptrådt på en måte som enkeltpersoner har opplevd som upassende eller ubehagelig», og innrømmet overtramp ved to tilfeller. Prosessen endte med at politikeren trakk seg som nestleder i januar i fjor, selv om han også motsatte seg flere av varslene og hevdet de inneholdt feilaktige påstander.

Ekteparet har stått støtt sammen gjennom stormen, og etter at «Vårt Lille Land»-dokumentaren ble sendt på TV 2 i april, har de begge takket for den enorme støtten de har mottatt.

«Kjære venner! Planen var å ikke kommentere dokumentaren som gikk i april. Jeg var så redd for mottakelsen at jeg satte telefonen i flymodus og la meg halv ti den kvelden. Helst ville jeg late som ingenting», skrev Njie i et Facebook-innlegg.

Saken fortsetter nedenfor.

Mottaktelsen ble imidlertid ikke som fryktet.

«Neste morgen våknet jeg til hundrevis av hyggelige meldinger. De har fortsatt å strømme inn», het det videre i innlegget.

Lav profil

At Haddy og Trond betyr mye for hverandre har i lengre tid vært kjent. I et tidligere intervju med Se og Hør har førstnevnte blant annet uttalt hvor heldige de er som har hverandre.

Paret har lenge holdt en relativt lav profil når det gjelder forholdet, men Haddy har tidligere åpnet seg til VG Helg om hvordan de to falt for hverandre.

- Vi ble kjent gjennom felles venner. Det var ikke noe «første blikk»-greie. Det var vel sånn det vanligvis skjer: Man er litt i samme kretser, og på samme arrangementer. Og så blir man bedre venner, og så plutselig: «Å, jøss», sa hun til avisen.

LES OGSÅ: - Trond er heldig som har meg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer