BLE BESTEFORELDRE: USAs tidligere president Bill Clinton og kona Hillary Rodham Clinton, som er potensiell kandidat i neste presidentvalg, ble fredag besteforeldre da datteren Chelsea (t.h) fødte sin første datter. Her er de tre avbildet sammen på det årlige møtet til Clinton Global Initiative på Sheraton Hotel i New York for ett år siden. Foto: Stella Pictures
BLE BESTEFORELDRE: USAs tidligere president Bill Clinton og kona Hillary Rodham Clinton, som er potensiell kandidat i neste presidentvalg, ble fredag besteforeldre da datteren Chelsea (t.h) fødte sin første datter. Her er de tre avbildet sammen på det årlige møtet til Clinton Global Initiative på Sheraton Hotel i New York for ett år siden. Foto: Stella PicturesVis mer

Nå er de endelig besteforeldre

Bill og Hillary Clinton kan juble over at datteren Chelsea er blitt mamma for første gang.

SEOGHØR.NO: Fredag fødte den tidligere presidentdatteren og nåværende globale aktivisten Chelsea Clinton (34) sitt første barn. Det melder People.

Chelsea annonserte selv den gledelige nyheten på Twitter-profilen sin, der hun også avslørte barnets kjønn og hvilket navn den nyfødte har fått.

- Marc og jeg er fulle av kjærlighet, ærefrykt og takknemlighet mens vi feirer fødselen til datteren vår, Charlotte Clinton Mezvinsky, twitret hun tidlig lørdag morgen norsk tid.

34-åringen har vært gift med Marc Mezvinsky siden sensommeren 2010, da de ble smidd i hymens lenker med brask og bram i Rhinebeck, New York.

Så sent som søndag forrige helg stod Chelsea, som inntil nylig var spesialkorrespondent for NBC News, på talerstolen under Clinton Global Citizen Awards i New York. Få dager senere bar det altså til fødestua i stedet.

TRAVEL: Få dager før fødselen var Chelsea blant talerne på det årlige arrangementet Clinton Global Citizen Awards på Sheraton Hotel i New York. Skuespiller Leonardo DiCaprio var blant prisvinnerne. Foto: Stella Pictures
TRAVEL: Få dager før fødselen var Chelsea blant talerne på det årlige arrangementet Clinton Global Citizen Awards på Sheraton Hotel i New York. Skuespiller Leonardo DiCaprio var blant prisvinnerne. Foto: Stella Pictures Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Berømte besteforeldre

Chelsea, som er datter av tidligere president Bill Clinton (68) og den potensielle presidentkandidaten Hillary Rodham Clinton (66), bekreftet i april at hun og ektemannen ventet sitt første barn.

- Jeg føler meg virkelig bedre ved tanken på at barnet vårt, uansett om det er en jente eller en gutt, vil vokse opp i en verden fylt av så mange sterke, kvinnelige ledere, uttalte hun på et Clinton Foundation-arrangement som fremmet bemyndigelsen av jenter og unge kvinner.

NÆRT FORHOLD: Chelsea Clinton har uttalt at hun fikk en svært kjærlig oppdragelse av sine berømte foreldre, selv om pappa bill var både guvernør og USAs president mens hun vokste opp. Nå håper hun å gi datteren en like god barndom som hun selv fikk.  Foto: Stella Pictures
NÆRT FORHOLD: Chelsea Clinton har uttalt at hun fikk en svært kjærlig oppdragelse av sine berømte foreldre, selv om pappa bill var både guvernør og USAs president mens hun vokste opp. Nå håper hun å gi datteren en like god barndom som hun selv fikk. Foto: Stella Pictures Vis mer

Både Bill og Hillary Clinton har postet, eller retweetet, datterens Twitter-melding på sine egne Twitter-profiler. Etter alt å dømme er det profilerte paret svært fornøyde med å ha blitt besteforeldre for første gang.

- Jeg vil være barnevakt så ofte jeg kan, påpekte Hillary overfor People i juni - og avslørte at hun allerede hadde begynt forberedelsene til bestemortilværelsen.

I 2012 fortalte Chelsea Clinton i et VOGUE-intervju at mamma Hillary, som dengang var utenriksminister, maste fælt om at hun og Marc måtte få barn snart.

- Hun sier alltid at det å få barn var det største som har skjedd henne (..) Da jeg vokste opp visste jeg alltid at jeg var det viktigste i mine foreldres liv og jeg ønsker at våre barn skal føle det på samme måte, fortalte Chelsea for to år siden.

LES OGSÅ: - Mannen min er ikke homofil