Nå er David Beckham 40!

Se kjekkasens stilforandring i bilder.

DA OG NÅ: 18 år skiller disse bildene - og det er ingen tvil om at firebarnsfaren bare blir bedre og bedre med årene. Bildet til venstre er tatt i 1997. Foto: NTB Scanpix
DA OG NÅ: 18 år skiller disse bildene - og det er ingen tvil om at firebarnsfaren bare blir bedre og bedre med årene. Bildet til venstre er tatt i 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Fredag 2. mai 1975 ble David Robert Joseph Beckham født i Øst-London i Storbritannia. Den lille guttens foreldre var de to entusiastiske Manchester United-supporterne avid Edward Alan «Ted» Beckham (67) og Sandra Georgina West (66).

Lite visste de nybakte foreldrene at de akkurat denne vårdagen i mai hadde blitt foreldre til gutten som med tiden skulle bli en av verdens beste fotballspillere - og en av verdens mest kjente briter.

Unge David viste raskt at han hadde ballteft, og ble på begynnelsen av 90-tallet hyret inn for å trene med ungdomslaget til foreldrenes favorittklubb Manchester United. 

TIDLIG KRØKES: Lille David fotografert i mammas favn på midten av 70-tallet. Foto: NTB Scanpix
TIDLIG KRØKES: Lille David fotografert i mammas favn på midten av 70-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

23. januar 1993 signerte Beckham kontrakt med fotballklubben, og en stor fotballæra var i gang.

Beckham ble i klubben til 2003, før han pakket fotballbagen og dro over til Spania og storklubben Real Madrid. Siden har han gjort suksess for det amerikanske laget LA Galaxy, italienske AC Milan og endte karrieren i franske Paris St. Germain.

Se bilder fra David Beckhams liv i bildeserien under:

[views:embed:node_embed:block:79085]

Feiende flott firebarnsfar

Men det er ikke bare på banen kjekkasen har oppnådd suksess - også på privaten kan han skilte med toppgevinst. I 1998 giftet han seg med daværende «Spice Girls»-medlem Victoria Adams, og de to har siden fått barna Brooklyn (16), Romeo (12), Cruz (10) og Harper (3).

SUPERPAR: David og Victoria Beckham har vært gift siden 1998. Foto: NTB Scanpix
SUPERPAR: David og Victoria Beckham har vært gift siden 1998. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Familien på seks har etablert seg til å bli en av verdens mektigste kjendisfamilier, og er i motsetning til mange andre berømmeligheter svært aktive på sosiale medier - og deler gladelig private øyeblikk med deres millioner av følgere.

Både Victoria og eldstesønnen Brooklyn er storbrukere av bildedelingstjenesten Instagram, mens David selv bruker Facebook  - og i anledning 40-årsdagen kastet bursdagsbarnet seg på Instagram-bølgen, og delte en «selfie» fra sengen med sine følgere. 

Foto: Skjermdump Instagram
Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

«God morgen, og hello! Det er fantastisk å endelig være på Instagram. Det har ligget i kortene en stund, og jeg kan ikke vente med å dele alle mine spesielle øyeblikk med dere. Takk for alle bursdagsmeldingene jeg har fått så langt i dag. Ser frem til en fantastisk dag med venner og familie», skrev kjekkasen til bildet.

HOT: David Beckham og datteren Harper trives i hverandres selskap - og den skjønne 3-åringen hadde ingenting imot å bli matet med Acai-smoothie at sin flotte far i Hollywood-solskinnet i april. Foto: NTB Scanpix
HOT: David Beckham og datteren Harper trives i hverandres selskap - og den skjønne 3-åringen hadde ingenting imot å bli matet med Acai-smoothie at sin flotte far i Hollywood-solskinnet i april. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Feirer bursdag i 48 timer

Selve dagen feirer den tidligere fotballproffen med familie og venner på luksushotellet Amanjena Resort i Marrakesh i Marokko, skriver The Mirror. Det er ventet at 60 gjester kommer til å ta del i festlighetene som varer hele helgen, og på gjestelisten står blant andre Davids barnsomsvenn David Gardner (37) og samboeren Liv Tyler (36), og Elton John (68) og ektemannen David Furnish (52).

Men viktigst for bursdagsbarnet er det nok at kona Victoria og deres fire skjønne barn er til stede. Beckham har tette bånd til sine små øyenstener, og er flere ganger blitt utropt til «verdens beste pappa» av media.

STOLT FAR: Da David Beckham la opp som fotballspiller i 2013 spilte han for den franske toppklubben Paris Saint-Germain. Som seg hør og bør ble han hyllet etter sin siste match, og også sønnene Brooklyn, Romeo og Cruz jublet for sin far.  Foto: NTB Scanpix
STOLT FAR: Da David Beckham la opp som fotballspiller i 2013 spilte han for den franske toppklubben Paris Saint-Germain. Som seg hør og bør ble han hyllet etter sin siste match, og også sønnene Brooklyn, Romeo og Cruz jublet for sin far. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I selvbiografien «David Beckham», som kom ut etter at han la opp i 2013, forteller han hva det viktigste han lærte av tiden på og utenfor banen - en lærdom han prøver å overføre til barna:

«Nå som jeg ser fram mot det neste kapittelet i livet mitt, er jeg tilfreds, til tross for at jeg også er fylt av vemod. Tilfreds med hva jeg har oppnådd, tilfreds med hva jeg har lært og tilfreds med å vite at jeg ga alt. Jeg har ingenting uoppgjort på banen. Og jeg antar at det er det eneste sanne. Det er nesten blitt et personlig motto, og noe jeg prøver å lære barna mine:  Uansett hva du gjør i livet, gi alt du kan med et smil om munnen».

LES OGSÅ: Victoria Beckham fylte førti

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer