Lana Wood:

Nå er Bondpiken blakk og hjemløs

- Teppet ble trukket vekk under føttene mine. 

FRA LUKSUSLIV TIL KONKURS: Skuespiller Lana Wood (71) var stor i Hollywood på 60- og 70-tallet. Nå er hun bankerott. Bildet er fra 1971. Foto:  Collection Christophel / ArenaPAL / NTB Scanpix
FRA LUKSUSLIV TIL KONKURS: Skuespiller Lana Wood (71) var stor i Hollywood på 60- og 70-tallet. Nå er hun bankerott. Bildet er fra 1971. Foto: Collection Christophel / ArenaPAL / NTB Scanpix Vis mer

Russiskættede Lana Wood var 25 år da hun trådte inn den eksklusive Bond-pike-klubben, etter å ha kapret rollen som Plenty O'Toole i James Bond-klassikeren «Diamonds Are Forever» fra 1971.

I årene som fulgte var Wood, som fikk sitt gjennombrudd i kult-såpeserien «Peyton Palace» på 60-tallet, en attraktiv skikkelse i Hollywood - med en stadig fyldigere merittliste innen film og TV.

Skuespillerkometen prydet også forsiden av verdens mest kjente mannemagasin, Playboy, på begynnelsen av 70-tallet.

Saken fortsetter under bildet.

STOR ROLLE: Lana Wood (i blå kjole) spilte mot Sean Connery (87) i James Bond-universets «Diamonds Are Forever». Foto: NTB Scanpix
STOR ROLLE: Lana Wood (i blå kjole) spilte mot Sean Connery (87) i James Bond-universets «Diamonds Are Forever». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forsvant fra rampelyset

Kontrasten til 2017 kunne antakeligvis ikke vært større. I dag er skuespilleren, som er blitt 71 år, hjemløs og bor på et motel.

I et sjeldent intervju med nyhetsmagasinet Insider Edition forteller Wood, som for øvrig er lillesøsteren til den prisbelønte filmskuespilleren Natalie Wood (1938-1981), om hvordan den en gang så glamorøse Hollywood-tilværelsen har glidd over i en økonomisk tragedie.

- Teppet ble trukket vekk under føttene mine. Det er dette som er virkeligheten, forteller James Bond-stjerna til magasinet.

Lenge bodde Wood i et hus i California, sammen med dattera Evan og tre barnebarn. 71-åringen valgte bort A-kjendislivet allerede på begynnelsen av 80-tallet, til fordel for arbeidsoppgaver bak kamera og mindre roller, og levde et tilsynelatende tilbaketrukket, men stabilt liv i mange år.

Hadde ikke råd til husleia

De økonomiske problemene startet en god stund før dattera ble syk, selv om det var sykehusregninger som gjorde at Wood virkelig traff bunnen.

Kravene hopet seg opp, og etter hvert hadde ikke familien råd til å betale husleia. I dag lever de på lommerusk og er uten fast bopel.

- Det føles som om vi lever i en snøkule, og at verden, emosjonelt sett, står på hodet. Det er vanskelig å takle, erkjenner 71-åringen, som har latt seg intervjue sammen med sin kreftsyke datter.

Saken fortsetter under bildet.

TØFF TID: Bond-piken Lana Woods økonomi falt sammen, da datteren havnet på sykehus. Foto:NTB Scanpix
TØFF TID: Bond-piken Lana Woods økonomi falt sammen, da datteren havnet på sykehus. Foto:NTB Scanpix Vis mer

Arven etter Woods verdenskjente søster ser ikke Lana Wood snurten av, ettersom forholdet mellom søstrenes respektive familier har kjølnet.

Spliden i Wood-familien har grobunn i Natalie Woods mystiske død, som fremdeles ikke er oppklart. Wood druknet under en båttur ved Santa Catalina Island i California i 1981, bare 43 år gammel.

Hendelsen ble først betegnet som en ulykke, men seinere har det dukket opp nye opplysninger som svekker ulykkesteorien. Wood skal blant annet ha hatt skader og blåmerker på kroppen da hun ble funnet flytende i vannet rundt 1,6 kilometer unna yachten. Hun hadde da på seg en lang nattkjole, sokker og ei jakke, ifølge politirapporter.

Skylder på svogeren

Hollywood-yndlingen skal ha kranglet høylytt med ektemannen Robert Wagner (87), som også var ombord i båten, like før Wood druknet. Han har hele tida nektet for å ha noe med dødsfallet å gjøre, og har aldri blitt formelt mistenkt i saken.

Lana Wood har imidlertid aldri latt svogeren få fred, og har tidligere uttalt at «det er helt utenkelig at Natalie har forlatt båten i nattkjole og sokker». Wood kunne heller ikke svømme.

Saken fortsetter under bildet.

MYSTISK DØD: Lana Woods søster, den nå avdøde skuespilleren Natalie Wood, sammen med ektemannen Robert Wagner på en filmpremiere i 1958. Foto: AP/ NTB scanpix
MYSTISK DØD: Lana Woods søster, den nå avdøde skuespilleren Natalie Wood, sammen med ektemannen Robert Wagner på en filmpremiere i 1958. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

71-åringen er sikker på at søstera ville vært «knust» over å ha sett hennes egen, vanskeligstilte tilværelse - hvis hun hadde levd i dag.

- Hun ville ha hjulpet meg, sier skuespilleren.

Ifølge Insider Edition har en venn av Lana Wood startet kronerulling for familien, i håp om å få økonomien på rett kjøl. Givere har allerede samlet inn mer enn 6000 dollar, skriver nettstedet.

LES OGSÅ: Viste fram kjærestene for første gang