Ellen DeGeneres:

Nå er arvtakeren klar

Onsdag blir det klart at Kelly Clarkson tar over etter Ellen DeGeneres.

GIR SEG: Ellen DeGeneres gir seg. Foto: Michael Rozman/Warner Bros./NTB
GIR SEG: Ellen DeGeneres gir seg. Foto: Michael Rozman/Warner Bros./NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden ble det kjent at Ellen DeGeneres (63) gir seg etter 17 år som programleder i et av USAs, om ikke verdens, mest populære talkshow.

Gjennom 19 sesonger og mer enn 3000 episoder har talkshow-dronningen hjulpet folk gjennom tøffe tider og trange økonomiske situasjoner - med for eksempel møter med stjerner eller store pengegaver.

Siden nyheten om DeGeneres avgang ble kjent, har det blitt heftig spekulert på hvem som vil ta over etter henne.

Onsdag kveld blir det kjent at det er ingen ringere enn Kelly Clarkson (39). Det skriver blant andre Deadline.

TILBAKE: Talkshow-stjerna Ellen Degeneres er tilbake på skjermen etter en turbulent sommer, og starter sendingen med å forklare noen av anklagene som har blitt rettet mot henne. Video: Rød Løper/Viaplay Vis mer

Allerede før det ble kjent gikk det rykter om at kringkasterne snuste på å flytte tidspunktet på «The Kelly Clarkson Show» til «Ellens» faste time, ifølge TMZ.

Clarkson danket nemlig ut DeGeneres under fjorårets Emmy-pris, noe som naturligvis gjorde henne til en god kandidat.

- Dette er bemerkelsesverdige prestasjoner for et talkshow på sin andre sesong. Vi ser fram til Ellen DeGeneres' 19. sesong sammen med Kelly Clarkson, som helt sikkert vil bli et knallgodt år. Innen 2022 vil «The Kelly Clarkson Show» være stjernen i underholdningsplanene våre på dagtid, og en ressurs for nyhetssendingen vår om ettermiddagen, sier Valari Staab, president i NBC Universal Local, i en uttalelse.

Kelly Clarksons talkshow sendte sin første episode i 2019, hvor premieren var den mest sette innen talkshow på sju år. I desember i fjor ble det kjent at programmet i hvert fall får to sesonger til ut 2023.

KLINER TIL: Superstjerna Jennifer Aniston gjester «The Ellen DeGeneres Show», og byr mildt sagt på seg selv. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Det var 12. mai bekreftelsen om at «The Ellen DeGeneres Show» 19.sesong vil bli den siste, og programlederen skal selv ha informert sine ansatte om nyheten.

- Når du er en kreativ person, trenger du konstant å bli utfordret - og uansett hvor bra dette showet er, og hvor gøy det er, er det ikke en utfordring lenger, uttaler 63-åringen til Hollywood Reporter.

Talkshowet har vært nominert til Daytime Emmy elleville 171 ganger, og vunnet 61 av gangene. Til sammenlikning vant «The Oprah Winfrey Show» bare ni.

Mobbeanklager

I fjor sommer eksploderte nærmest internett med rykter og spekulasjoner kring talkshowdronningen.

Kritikken har haglet etter at en rekke personer gikk ut på sosiale medier og anklaget komikeren for å være mindre grei enn det hun gir seg ut for å være.

OVERVELDENDE: Den 16 år gamle miljøaktivisten Gretha Thunberg gjester «The Ellen DeGeneres Show», og snakket blant annet om at ting tidvis kan bli overveldende for henne. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

I mars i fjor gikk nemlig den nokså ukjente komikeren Kevin T. Porter ut på Twitter og oppfordret alle til å dele sine verste historier om 63-åringen, og det strømmet på med meldinger. Der ble hun blant annet kalt «den slemmeste personen som finnes».

Da skal det også ha kommet frem anklager om et giftig arbeidsmiljø - noe «The Ellen DeGeneres Show» ble gransket for, ifølge blant andre The Hollywood Reporter, Deadline og Variety.

Sparket

Granskingen førte blant annet til at tre ledere i produksjonen av «The Ellen DeGeneres Show» fikk sparken i august i fjor. Det meldte flere utenlandske medier, deriblant BBC.

En talsperson for Warner Brothers bekreftet at talkshowet sparket de tre produsentene Ed Glavin, Kevin Leman og Jonathan Norman.

PRANK: Nylig skremte Ellen DeGeneres Sean «Diddy» Combs' på «The Ellen DeGeneres Show». Nå går videoen viralt grunnet Seans reaksjon. Video: TV3 Vis mer

Det var under et personalmøte over video at de tre ansatte skal ha blitt overbrakt nyheten, og Ellen skal selv ha vært til stede.

Ifølge Variety skal DeGeneres ha vært svært følelsesladet og nesten på gråten, da hun henvendte seg til mer enn 200 ansatte under personalmøtet.

Variety skrev videre at DeGeneres skal ha fortalt de ansatte at hun «ikke er perfekt», og at hun selv har innsett at lederne ikke alltid var like sensitive overfor de andre ansatte som de burde ha vært.

LES OGSÅ: Hardt ut mot talkshow-verten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer