PÅ NAVNEJAKT: Zahid Ali har pakistansk bakgrunn, men nå kan det hende han ender opp med et urnorsk navn. Foto: Scanpix
PÅ NAVNEJAKT: Zahid Ali har pakistansk bakgrunn, men nå kan det hende han ender opp med et urnorsk navn. Foto: ScanpixVis mer

Nå bytter han navn

Og du kan bestemme hva han skal hete...

SEHER.NO: I forbindelse med Rødnesedagen på TV3 - en innsamlingsaksjon hvor inntekten går til Redd Barna - legges det stadig ut nye ting på nettet som skal auksjoneres bort.

Flere kjendiser auksjonerer bort ting, men noen ofrer mer enn andre... 

Nå kan den som byr mest bestemme hva komikeren Zahid Alis (33) navn skal være i et helt år.

33-åringen vil donere bort navnet sitt til inntekt for Rødnesedagen, men dersom han i løpet av 2010 glemmer seg, sniker seg unna eller synes navnet er for flaut, er han forpliktet til å betale tilbake hele summen.

By på navnet til Zahid Ali HER!

Navneskiftet skal gjøres offisielt, så Ali må blant annet skaffe seg nytt pass.

Ifølge Liv Heggestad i Skatteetaten kan man fritt bytte navn hvert tiende år. Det er likevel en del som skal gå i boks for at Zahid Alis nye navn skal bli godkjent.

- Han må velge et navn han har tilknytning til, eller et helt nytt navn. Det vil si at det må være over 200 som har det samme etternavnet i Norge eller ingen. Dersom det er et antall med navnet mellom, blir han nødt til å få skriftlig samtykke fra alle som har det navnet. Det er nok at én av de nekter for at han skal ta det, da får han det ikke.

I tillegg sier navneloven at man ikke kan ta kjente merkenavn.

- Han kan for eksempel ikke kalle seg Adidas, forklarer Heggestad.

Zahid Ali auksjonerer i tillegg bort å synge bursdagssangen til en heldig vinner og "Robinson"-programleder Christer Falck auksjonerer bort en quiz-kveld, mens Are Kalvø skriver en tale for den som byr mest.

Tidligere har Vålerenga-spiller Freddy Dos Dantos latt de berømte lokkene sine lokkene sine falle for veldedighet.

P4 og TV3s rødneseaksjon skal samle inn penger til Redd Barna fram til 29. november, da den avsluttes med TV-aksjon på TV3 på søndag.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no , ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!


LES OGSÅ: Her mister Freddy håret