Hilaria Baldwin:

Nå bryter kona tausheten

«Det finnes ingen ord».

BRYTER TAUSHETEN: Alec Baldwins kone Hilaria Baldwin uttaler seg om den tragiske skyteulykken. Foto: Splash News / NTB
BRYTER TAUSHETEN: Alec Baldwins kone Hilaria Baldwin uttaler seg om den tragiske skyteulykken. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var natt til fredag i forrige uke at filmfotograf Halyna Hutchins (42) døde etter at skuespiller Alec Baldwin avfyrte et rekvisittvåpen som traff Hutchins i brystet. Hun ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Hendelsen skjedde under innspillingen av filmen «Rust». Filmens regissør Joel Souza ble også truffet, men han ble skrevet ut fra sykehuset like etter.

«Finnes ingen ord»

På sin egen Instagram sender nå Baldwins kone, Hilaria Baldwin, sine kondolanser til den avdødes familie.

«Mine tanker går til Halyna. Mannen hennes og hennes sønn. Til familien og deres elskede. Og til min Alec. Det finnes ingen ord, fordi det er helt umulig å uttrykke det sjokket og den sorgen en så tragisk hendelse fører med seg», skriver hun i innlegget.

Alec Baldwin skal ha siktet på kameraet da skuddet gikk av under filminnspillingen, som skal ha foregått i en kirke på settet. Souza opplyste, ifølge rettsdokumenter, at han under innspillingen av scenen hørte en lyd og deretter et høyt smell.

TRAGISK ULYKKE: Alec Baldwin avfyrte et rekvisittvåpen og drepte filmfotograf Halyna Hutchins på tragisk vis i forrige uke. Foto: Jim Weber / Santa Fe New Mexican / AP / NTB
TRAGISK ULYKKE: Alec Baldwin avfyrte et rekvisittvåpen og drepte filmfotograf Halyna Hutchins på tragisk vis i forrige uke. Foto: Jim Weber / Santa Fe New Mexican / AP / NTB Vis mer

Souza så at Hutchins holdt seg på magen og sa at hun hadde vondt. Så skjønte han at de begge to blødde. Hutchins falt bakover, før hun segnet om på gulvet, skrev Reuters like etter.

- Holdt henne i armene

I et åpenhjertig Facebook-innlegg forteller nå også Serge Svetnoy, en elektriker på settet, at han sto rett ved siden av Hutchins da det fatale skjedde.

Det skriver People.

«Jeg kjente Halyna godt og jobbet med henne i nesten alle filmene hun har vært en del av. Noen ganger har vi spist mat og drukket vann sammen. Vi tok vare på hverandre. Jeg kan si med hundre prosents sikkerhet at hun var min venn. Var,» skriver han.

I SORG: Hilaria Baldwin gir sin sin støtte til avdødes familie og sin ektemann Alec Baldwin etter den tragiske skyteepisoden. Foto: Dennis Van Tine / UPI / Shutterstock / NTB
I SORG: Hilaria Baldwin gir sin sin støtte til avdødes familie og sin ektemann Alec Baldwin etter den tragiske skyteepisoden. Foto: Dennis Van Tine / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer

Han fortsetter:

«Jeg sto skulder til skulder med Halyna da det fatale skuddet som kostet henne livet, og som skadet regissør Joel Souza, gikk av. Jeg holdt henne i armene da hun døde. Hennes blod var på mine hender».

Flere våpeneksperter har stilt seg svært kritisk til at hendelsen kunne skje i utgangspunktet.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Våpenekspert, Steve Wolf, har til CNN uttalt at han mener det etter all sannsynlighet var minst tre feil som skjedde under hendelsen: Feil våpen, feil ammunisjon, og uforsiktig håndtering av våpenet.

- Hvis du ikke peker mot noen vil du heller ikke drepe dem. Faktumet at våpenet var siktet mot noen, og deretter gikk av er en absolutt utilgivelig overtredelse av sikkerhetsreglene til våpenbruk, sa Wolf nylig til CNN.

LES OGSÅ: Revolveren gikk av dager før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer