FÅR KRITIKK: - Dette er alvorlig ment fra Susannes side, og folk får respondere som de vil. Enten er debatten kontruktiv eller så er den fjasete, sier Susanne Sundførs manager, Kenneth Andersen, om latterliggjøringen av hans artist. Foto: SCANPIX
FÅR KRITIKK: - Dette er alvorlig ment fra Susannes side, og folk får respondere som de vil. Enten er debatten kontruktiv eller så er den fjasete, sier Susanne Sundførs manager, Kenneth Andersen, om latterliggjøringen av hans artist. Foto: SCANPIX Vis mer

Nå boikotter hun også pressen

- Hun bryr seg ikke om hva folk mener, mener Susanne Sundførs manager.

Publisert
SEHER.NO: Torsdag kom nyheten om at den norske artisten Susanne Sundfør (24) trekker seg fra nominasjonen i kategorien «Årets kvinnelige artist» under Spellemann-utdelingen 5. mars.

Nyheten ble kjent etter at artisten sendte ut en pressemelding der det ble skrevet at en slik nominasjon ikke er mulig i forhold til hennes personlige holdninger i forhold til kjønnsfokuset, og at hun ønsker at ethvert samfunn skal ha en tilnærmelse og forhold til kunst som ikke innebærer et kjønnsperspektiv.

Etterpå har debatten rast på diverse nettsteder, og mange har latterliggjort den unge jentas avgjørelse om å trekke seg. Så langt har det gått, at selv enkelte artister har harsellert kraftig med Sundførs holdninger.

Fredag kom nyheten om at Egil Hegerberg i «Bare Egil Band» også trekker seg fra sin Spellemanns-nominasjon i kategorien «Tekstforfatter». Begrunnelsen er noe ironisk formulert.

«Jeg, Egil Hegerberg (40 år) fra bandet Bare Egil Band, ønsker med dette å bekjentgjøre at jeg trekker meg fra nominasjonen til årets tekstforfatter i Spellemannprisen i og med at jeg er nominert sammen med en rekke kvinnfolk», skriver Hegerberg på sin egen blogg.

Kvinner har nemlig et sterkt fortrinn i forhold til ham selv, skriver han.

«Alle vet at kvinner leser mer, er mer pliktoppfyllende og har høyere krav til egne prestasjoner og dermed har et solid fortrinn som tekstforfattere. Noen av dem behersker sogar britisk! De har også visse fysiske fortrinn»...

Til Seher.no avslører Sundførs manager, Kenneth Andersen, at 24-åringen har valgt å ikke snakke med pressen i denne perioden vi er inne i. Dermed er det ikke bare «Årets kvinnelige artist»-klassen hun boikotter...

- Susanne vil ikke kommentere noe til noen, det har hun ikke behov for, sier Andersen til Seher.no.

- Er det ikke nettopp det hun bør gjøre når hun bestemmer seg for å ta en avgjørelse som dette?

- Nei, hun må ikke det. Susanne har meninger og holdninger som hun står for, og tar konsekvensen av avgjørelsene sine. Hun har ikke behov for å si noe mer, men kanskje vil hun gjøre det på et senere tidspunkt. Hun er uansett ikke forpliktet til det.

Ifølge manageren ante ikke Susanne Sundfør at debatten skulle bli så stor som den har blitt da hun tok den kontroversielle bestemmelsen. Andersen har heller ikke spurt henne om hva hun synes om at hun nå blir latterliggjort - selv av etablerte artister og andre kjendiser.

- Nei, jeg har ikke det. Men hun bryr seg ikke om hva folk mener om noe, egentlig. Jeg kan ikke snakke på hennes vegne, men jeg tror ikke det går inn på henne at noen er uenige, mener han.

- Hva tenker dere om at Egil Hegerberg trekker seg fra kategorien «Tekstforfatter»?

- He he, han er bare morsom. Han om det. Han er i hvert fall en fantastisk fyr, og en like fantastisk artist. Dette er alvorlig ment fra Susannes side, og folk får respondere som de vil. Enten er debatten kontruktiv eller så er den fjasete.

- Mener du med det at den har utviklet seg til å bli fjas?

- Nei, jeg synes veldig mye av det har vært konstruktivt. Man vil alltid oppleve begge deler, men vi synes det er helt uproblematisk at folk er uenige. Tiden vil vise hva debatten lander på, sier han til Seher.no.
 
Ironisk er det uansett at Egil Hegerberg velger å trekke sin nominasjon i kategorien «Tekstforfatter». Susanne Sundfør valgte nemlig å avstå fra «Årets kvinnelige artist»-nominasjonen, men hun er fortsatt nominert i kategorien «Populærkomponist» og nettopp «Tekstforfatter»-klassen. Ved at Hegerberg nå trekker seg, øker hun dermed sjansen til å vinne prisen som årets tekstforfatter.

Og Sundfør kommer ikke til å trekke seg fra den klassen, informerer jentas manager, Kenneth Andersen...

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Blir latterliggjort etter Spellemann-sjokket 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer