Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug:

Nå blir «Love Island»-paret samboere

Har kjøpt sin første leilighet sammen.

PAR I ET HALVT ÅR: Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug fant kjærligheten på tv i fjor. Nå flytter de sammen. Foto: Privat
PAR I ET HALVT ÅR: Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug fant kjærligheten på tv i fjor. Nå flytter de sammen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det ble full klaff for Andrea Sveinsdottir (24) og Morten Dalhaug (26), som fant kjærligheten i den første norske sesongen av «Love Island» i fjor. De kunne kort tid etter hjemkomst fortelle at de ønsket å ta forholdet et steg videre ved å bli samboere, men frem til nå har det vært uklart hvor paret ønsket å slå seg til ro.

Nå kan imidlertid de to turtelduene avsløre overfor Se og Hør at de har kjøpt sin første leilighet sammen, nesten nøyaktig et halvt år etter at de ble et par.

- Vi var på noen visninger før vi fant den rette, men nå har vi funnet drømmeleiligheten, sier Morten, og legger til at det var viktig for dem at de har både gangavstand til sentrum og at leiligheten ligger nær universitetet.

Overrasket kjæresten

Begge kriteriene falt i boks, og de kan nå fortelle at de har tatt avgjørelsen om å bosette seg på Sørlandet, rettere sagt i Kristiansand.

- Det er jo et stykke fra Oslo da, Andrea?

BLE KJÆRESTER PÅ TV: Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug fant kjærligheten på «Love Island». Se og Hør har møtt det ferske paret. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

- Ja, det er med litt blandede følelser. Jeg er veldig glad i Oslo, og hele venninnegjengen min fra Larvik har flyttet til Oslo, så alle er der - det blir det kjipeste, innrømmer hun og fortsetter:

- Men jeg tror dette blir veldig fint. Det virker veldig koselig her.

- Hva betyr det for deg at Andrea flytter såpass langt for din del Morten?

- Jeg ble litt overrasket, for hun sa det helt plutselig, at vi kunne flytte hit. Vi startet liksom aldri dragkampen om det skulle bli Sørlandet eller Oslo. Det er noe jeg synes er veldig tøft av henne. Jeg flytter tre kvarter hjemmefra, men hun fire timer, sier han.

ENDELIG SAMBOERE: Allerede mandag overtar Morten og Andrea leiligheten de har kjøpt sammen. Foto: Privat
ENDELIG SAMBOERE: Allerede mandag overtar Morten og Andrea leiligheten de har kjøpt sammen. Foto: Privat Vis mer

Boligkjøpet har paret gjort sammen, og de har dermed spyttet inn halvparten hver i boligen. Til Andrea og Mortens store glede overtar de allerede mandag, og ser frem til å ta fatt på innflyttingen og livet som samboere.

- Det blir deilig å starte hverdagen litt mer. Vi har jo bodd i hver vår koffert det siste halvåret, så det skal bli deilig å slippe, sier Andrea.

Utfordringer

I begynnelsen har bloggeren tenkt til å fortsette med nettopp bloggkarrieren, men hun er ikke fremmed for å skaffe seg en ekstra jobb. Det har i første omgang ikke noe med økonomien å gjøre, men rett og slett for å bli kjent med nye mennesker.

- Tror dere det blir noen utfordringer nå når dere skal begynne flyttingen?

- Helt sikkert. Det gjør det vel for alle? sier Morten lattermildt.

Samtidig tror paret at de skal komme seg helskinnet igjennom den kommende tiden. Det er nemlig svært lite de har tenkt til å pusse opp.

- Vi regner med å sove der allerede første natten, sier Morten.

Fant hverandre på tv

2. april er det hele seks måneder siden de to turtelduene fant hverandre. Tidligere har 24-åringen fortalt til Se og Hør at det var spesielt å finne kjærligheten på tv.

Andrea Sveinsdottir gjester Viafree-serien Snap-rulett - og det går utover Andrea sin far. Vis mer

- Det er veldig hyggelig å kunne se tilbake på reisen vår, helt fra første gang vi møtte hverandre og til vi ble kjærester. Jeg gråter fortsatt hver gang jeg ser finaleepisoden hvor Morten spør om vi skal bli sammen, sa hun, og fortsatte:

- Vi ble også kjent på en annen måte enn hva man ofte blir nå i 2018. Vi hadde ingen telefoner eller distraksjoner: Vi måtte faktisk snakke sammen og være sammen 24 timer i døgnet. Vi sov jo også sammen i rundt en måned uten å gjøre noe seksuelt, noe som kanskje også er litt uvanlig i dag, men som jeg egentlig tror er veldig positivt.

LES OGSÅ: - Mellom bena er historien en helt annen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer