Suzann «Tutta» Pettersen er gravid

Nå blir hun mamma

Suzann «Tutta» Pettersen og Christian Ringvold skal bli foreldre.

BLIR FORELDRE: Suzann Pettersen og ektemannen skal bli foreldre for aller første gang. Her er de fotografert utenfor Holmenkollen kapell i fjor januar, like etter at de giftet seg. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BLIR FORELDRE: Suzann Pettersen og ektemannen skal bli foreldre for aller første gang. Her er de fotografert utenfor Holmenkollen kapell i fjor januar, like etter at de giftet seg. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

(Se og Hør): Den norske golfsensasjonen Suzann «Tutta» Pettersen (36) skal bli mor for første gang. Hun og ektemannen Christian Ringvold (36), som giftet seg i Holmenkollen kapell for et drøyt års tid siden, svever nå på skyene.

Normalt sett får hun ofte unna to økter på golfklubben Bay Hill daglig, men nå som kroppen forandrer seg, er det mulig hun må se langt etter det å være like aktiv som før.

- Jeg kommer til å søke erfaringer fra andre utøvere som har vært i samme situasjon tidligere, og som kommer tilbake til toppidretten etter fødsel, forteller Pettersen til VG, som er først ute med å omtale saken.

VENTER BARN: Suzann «Tutta» Pettersen Christian Fredrik Ringvold på vei ut av kapellet. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
VENTER BARN: Suzann «Tutta» Pettersen Christian Fredrik Ringvold på vei ut av kapellet. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Vil tilbake til idretten

Paret bor sammen i Orlando, Florida, og gleder seg til den nye hverdagen og det det måtte medbringe. Nå har «Tutta» fått flyforbud fra legen, som vil si at hun ikke blir å se i enkelte turneringer fremover.

- Jeg vet jo ikke helt hva jeg går til. Men jeg er veldig glad i barn - og har alltid hatt lyst på egne barn, sier golfstjernen.

Målet til stjernen, som har vunnet flere turneringer, har 15 millioner innspilte dollar og er utøverambassadør for Right To Play, er å komme tilbake i 2019. Hun mener nemlig at helsen kommer først.

Det står ikke når stjernen har termin i artikkelen til VG. I en pressemelding opplyser imidlertid manager Lars Gilleberg om at Pettersen og Ringvold blir foreldre til høsten.

GLEDE: Suzann sier hun skal tilbake til toppidretten så raskt det lar seg gjøre. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani, NTB scanpix
GLEDE: Suzann sier hun skal tilbake til toppidretten så raskt det lar seg gjøre. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani, NTB scanpix Vis mer

- Det er også usikkert hvordan det blir denne sesongen da hun har fått forbud om å fly fra sin lege. Årsaken til dette er overhodet ikke farlig, men veldig hyggelig. Suzann og Christian skal bli foreldre til høsten. De ønsker nå ro og har ingen kommentarer annet en at dette er både planlagt, passer perfekt med tanke på neste OL og ikke minst at de gleder seg veldig, heter det i pressemeldingen.

- Utrolig forståelsesfull

Det var under en pressekonferanse i Kina i 2014 at golftalentet Pettersen avslørte at hun hadde funnet kjærligheten med Christian Fredrik Ringvold (35).

Litt over et år senere ble det kjent at paret var forlovet.

I et større intervju med Dagbladet Magasinet fra 2014 fortalte «Tutta» at hun og Ringvold hadde vært venner i flere år før de ble kjærester.

- Han vet heldigvis godt hva han gikk til, vi kjente hverandre lenge før vi ble kjærester. Christian respekterer det jeg gjør, er utrolig forståelsesfull og behjelpelig i så mange situasjoner.

Etter å ha lagt alpinkarrieren på hylla startet Ringvold familiebedriften Noble Nonwoven AS sammen med sin bror Kim Alexander Ringvold i 2012. Han har i tillegg flere styreverv i diverse bedrifter.

Og ifølge kjæresten Suzann er han fremdeles glødende interessert i sport:

- Han er heldigvis minst like sportsgal, og har flere lopper i blodet enn meg. At Christian driver sin egen business er også bra, jeg kunne ikke hatt en som bare dilter etter meg, sa hun videre i intervjuet.

Den 7. januar ga paret hverandre sine «ja» i Holmenkollen kapell, i en hyggelig og intim seremoni. Jenter fra Oslo golfklubb hadde stilt opp i et espalier med golfkøller da kirkedørene åpnet seg etter vielsen, til stor begeistring fra Pettersen selv.

Brudeparet, som ikke ønsket å snakke med oppmøtt presse etter seremonien, hastet videre til Holmenkollen restaurant etter fyrverkeri-seansen, der festen fortsetter ut i de sene nattetimer.