FAMILIEUTVIDELSE: Kjetil André og kona Stine gleder seg til å bli foreldre for tredje gang. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEUTVIDELSE: Kjetil André og kona Stine gleder seg til å bli foreldre for tredje gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjetil André Aamodt:

Nå blir han trebarnsfar

Han ble sist pappa i 2009. Nå kommer attpåklatten. 

SEOGHØR.NO: I november 2009 kunne Se og Hør avsløre at Kjetil André Aamodt (45) og kona Stine Østvold (41) hadde blitt tobarnsforeldre til en liten gutt. Nå er barn nummer tre på vei.

- Det blir fantastisk med en attpåklatt, forteller alpinlegenden til Her og Nå.

Paret røper at det er en liten jente som vil møte verden i mai neste år når familien utvides fra fire til fem. Fra før av har ekteparet datteren Erle (10) og sønnen Axel (6).

- Nå blir vi en hel gjeng, og det blir fint.

- Jeg er mye lykkeligere nå

Og livet som tobarnspappa, er en rolle som OL-helten trives i.

Til VG i september fortalte Kjetil André at han følger opp ungene med stor glede, men at han heller vil motivere barna til trening, enn å kjefte.

- Jeg følger opp ungene, men jeg trener dem jo ikke. Jeg er mer den pappaen som prøver å følge med, se dem i øynene og fange opp hva de trenger - og komme med innspill til hva som er lurt å gjøre hvis de vil kjenne på mestring.

- Det hender jeg roper litt fra sidelinjen, men jeg kjefter ikke.

Aamodt sier papparollen gjør han svært lykkelig, selv om det er stor forskjell fra livet som toppidrettsutøver.

- Det har vært godt for meg å komme meg ut av den boblen.

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIG: Kjetil André Aamodt lever et lykkelig liv med kona og barna. Nå venter de nummer tre. Foto: Scanpix
LYKKELIG: Kjetil André Aamodt lever et lykkelig liv med kona og barna. Nå venter de nummer tre. Foto: Scanpix Vis mer

- For å være ærlig, så husker jeg ikke at det skjedde

I desember kan tv-seerne følge Kjetil André Aamodt (45), Henriette Steenstrup (42), Åse Kleveland (67) og Petter Schjerven (49) mens de er på førjulsbesøk hos hverandre i «4-stjerners middag - julespesial».

Innspillingen ble til tider en smertefull affære.

Når firkløveret er på besøk hos Petter Schjerven skal de lage dørskilt i trolldeig, og Kjetil André blir sittende og vente mens de andre gjør seg ferdig.

Han finner ut at han skal underholde seg selv ved å kaste en klump trolldeig i munnen på Henriette - men dét går ikke helt som planlagt.

Kjetil André bommer på komikerens åpne munn, og treffer henne med et hardt klask på kinnet i stedet. Etter Henriettes reaksjon å dømme, er det relativt smertefullt.

Saken fortsetter under videoen:

Når Kjetil André Aamodt mister tålmodigheten i juleselskap i «4-stjerners middag - julespesial», prøver han å få med Henriette Steenstrup på trolldeig-lek. Det går ikke helt etter planen. Vis mer

Det hele blir litt småpinlig, mens Henriette tar seg overrasket til kinnet, Åse Kleveland måper og Kjetil André ser lettere flau ut.

Da Seoghør.no snakket med Aamodt om episoden, ble han litt tatt på senga. 45-åringen innrømmer at enkelte av minnene fra kvelden er noe uklare:

- For å være helt ærlig, så husker jeg ikke at dette har skjedd. Kastet jeg trolldeig? På Henriette? Det blir mye vin på «Fire stjerners middag», så alt blir litt «blurry». Jeg må nesten se det klippet for å huske situasjonen ordentlig.

- Påføre henne litt fysisk smerte

Kjetil André Aamodt legger til at Henriette Steenstrup kalte ham Lasse Kjus «stort sett hele kvelden» hjemme hos henne. Spøkefullt resonnerer han seg fram til at trolldeigkastingen kanskje var et uttrykk for sårede følelser.

- Mest sannsynlig var jeg såret fordi hun trodde jeg var Lasse Kjus. Selv om jeg er yngre, mye tynnere, og har mer hår.

- Det er mulig at jeg prøvde å påføre henne litt fysisk smerte som hevn for at hun tok feil av oss. Det hadde nok noe med det å gjøre, hehe, sier han.

LES OGSÅ: Dette ble for mye for Dag Otto