Nå blir han hele familiens Brus Springsteen

Fredrik Bergersen Klemp røk ut av Idol på bursdagen sin. Heldigvis har han noe å falle tilbake til.

BRUSKONGEN: «Idol»-Fredrik røk ut av konkurransen på fredag. Nå går han tilbake til hverdagen på brusfabrikken. Foto: Werner Juvik / Se og Hør
BRUSKONGEN: «Idol»-Fredrik røk ut av konkurransen på fredag. Nå går han tilbake til hverdagen på brusfabrikken. Foto: Werner Juvik / Se og Hør Vis mer
SEHER.NO: Etter at Idol-eventyret uventet tok slutt på 21-årsdagen, melder Fredrik Bergersen Klemp seg atter til tjeneste ved familiens brus-fabrikk på Lillestrøm.

- Dette er et sted man alltid kan komme til. Når jeg står ved samlebåndet og plukker flasker så står jeg og banker. Det er slik jeg har fått min rytmiske sans. Man blir musikalsk av å stå åtte timer bak samlebåndet, smiler Fredrik.


I 1920 ble Roma Mineralvannfabrikk grunnlagt på Lillestrøm. Det var Fredriks oldefar Martin Bergersen som grunnla fabrikken, som produserer 2,5 millioner liter brus i året.

I dag styres generasjonsbedriften blant annet av Fredriks mamma Marianne Bergersen (51), søsteren og prosjektleder Katrine (23) og tvillingbroren Martin (21).

- Før idol jobbet og sang jeg i lokalet. Det er et perfekt øvingslokale, forteller Fredrik.

Hele familien har vokst opp med fabrikken, og pappa Eivind Johan Klemp (55) mener den bør gå i arv.

- Det er naturlig at en i familien vil ta bedriften videre. Vi er den siste lille brusfabrikken i Norge, og vi gjør det godt, forteller faren.

- Er dere en sprudlende familie?


- Ja, vi er det. Men vi er like sprudlende uten brus også, ler mamma Marianne.

Som en norsk Bruce Springsteen - alltid spillende på eller annet strengeinstrument, og med et sceneshow verdig den amerikanske superstjernen - har Fredrik herjet Idol-scenen i høst.

Utenom Jenny Langlo, har han faktisk vært den største bookmaker-favoritten til å vinne hele Idol.

Men etter å ha stilt febersjuk i sin tredje delfinale på rad - og fått færrest stemmer av de gjenværende finalistene - sa Fredrik:

- Jeg skylder ikke på feber og sykdom, for jeg har hele tiden klart å levere slik jeg ønsket på scenen. Jeg tror rett og slett at jeg har vært for lite kommersiell. Derfor er det litt ironisk at jeg røk ut med min hittil mest kommersielle låt.

Fredrik er nevøen til Øystein Dolmen fra Knutsen & Ludvigsen, og fredag kveld hedret han onkelen med en forrykende versjon av K&L-låten "God morgen, Norge!". Men hans egen bursdag - med de symbolske sifrene 11.11.11 - ble også hans banedag.

Fredriks unike posisjon og artisteri i årets Idol, ble godt understreket av de øvrige finalistene da sjokkresultatet forelå og 21-åringen var ute av dansen.

- Jeg er sjokkert, Fredrik. vi elsker deg! Vi digger deg! sa Maria Mohn.

- Det har vært fantastisk bare det å ha fått lov til å bli kjent med deg. Akkurat nå kjenner jeg ingen glede over selv å ha gått videre, sa Henrik Mortensen.

Fredrik tok sin egen utgang med den største roen av alle. Før han gikk hjem og la seg, fortsatt med høy feber, sa han til Se og Hør:

- Jeg er jo egentlig en alternativ metal-rocker. I utgangspunktet skulle en kar som meg ikke ha holdt lenge i Idol. Jeg er glad for at det norske folk løftet meg frem så lenge som de gjorde. Tusen takk!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: «Idol»-Maria: - Jeg er nok veldig sårbar