Asgeir Borgemoen:

Nå blir han far for første gang

Slik går det med «Fritt Fram»-Asgeir.

DEN GANG DA: Asgeir Borgemoen sammen med vaskebjørnen Vaske fra «Fritt Fram» i 1999. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Asgeir Borgemoen sammen med vaskebjørnen Vaske fra «Fritt Fram» i 1999. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nok få som ikke husker den røde manken til «sjefen over alle sjefer», eller Asgeir Borgemoen (47), som han egentlig heter. «Fritt Fram» rullet over skjermen på NRK fra 1999 til 2001, og fanget mange barns oppmerksomhet.

Nå, 18 år senere, kan det for mange virke som at Borgemoen har trukket seg helt unna rampelyset, men det er han overhodet ikke enig i.

Mer om det senere.

BARNAS FAVORITT: Asgeir Borgemoen huskes nok av mange fra barne-tv. Her er han avbildet i 2000. Foto: NTB Scanpix
BARNAS FAVORITT: Asgeir Borgemoen huskes nok av mange fra barne-tv. Her er han avbildet i 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blir pappa

For på nyåret skal «sjefen over alle sjefer» ta på seg en av livets største oppgaver. Han er samboer med Heidi Ottesen Sandmo, og overfor Se og Hør avslører han nå en svært glad nyhet.

- Nå blir det et helt annet tempo. Jeg har jo samboer og bonusbarn i Halden, og jammen tror du ikke jeg blir pappa i vinter også gitt, sier han stolt.

- Det er kjempegøy, jeg gleder meg veldig til det, fortsetter han.

Paret vet foreløpig ikke hvilken kjønn de får, men ifølge Borgemoen kan de ikke få vite det raskt nok.

NY ROLLE: På nyåret venter en ny, viktig rolle for Borgemoen. Da blir han pappa for første gang. Samboeren har to barn fra tidligere. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NY ROLLE: På nyåret venter en ny, viktig rolle for Borgemoen. Da blir han pappa for første gang. Samboeren har to barn fra tidligere. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Hvordan blir du som pappa da, Asgeir?

- Jeg har jo fått en fin oppstart til det med de to bonusbarna jeg har på fem og 14 år. Jeg regner med at jeg blir sånn som jeg er som stepappa. Jeg er jo ganske glad av meg, så det blir nok mye tull og fjas, men samtidig er jeg veldig bestemt og tydelig på hva jeg mener.

47-åringen påstår at han aldri er sint, heller tydelig hvis han mener noe.

- Man vet jo ikke hvordan man blir som far, men jeg tror jeg blir en leken pappa som kommer til å prøve å smitte over interessen for motorsport, uansett om det blir jente eller gutt, for det har virkelig ikke noe å si.

- Lever av tv

Snart blir det altså ekstra travelt på hjemmebane, men det skremmer ikke Borgemoen, som er vant til å ha mange jern i ilden. Overfor Se og Hør forteller nemlig den folkekjære programlederen at han aldri har hatt pause fra karrieren, snarere tvert imot.

- Jeg har absolutt ikke trukket meg tilbake, men jeg har gjort helt andre ting med et annet tempo. Jeg lever fremdeles av tv og har alltid gjort det. Det har gått i ett i 20 år nå, og jeg har jo vært innom mye rart i mellomtida vet du, «Barnas restaurant», «Ekstrem oppussing» og så hadde Trude Mostue og jeg et program sammen, sier han, og fortsetter:

- Jeg har vært i Viasat 4 en del år hvor jeg har drevet med bilprogrammer og motorting. De siste årene har jeg vært på en tysk kanal som sendes i Norge og totalt 23 land.

HAR KJØRT FORT FØR: Asgeir Borgemoen i frislipp med bil på Vippetangen. Video: Øistein Norum Monsen. Vis mer

Jobber sju dager i uken

I tillegg legger Borgemoen snart en svært hektisk måned bak seg. I flere år har han hatt familieshow på Tusenfryd, med ikke mindre enn tre show om dagen, sju dager i uken - hele juli.

- Det føles faktisk litt som ferie for meg, for det er en veldig forutsigbar måned. Du vet nøyaktig hva du skal og til nøyaktig hvilket klokkeslett, sier han lattermildt.

Hva som venter utover høsten har han imidlertid ikke noe konkret svar på, men han avslører at han har gjort seg opp et par tanker.

- Det har vært mye harde tak og mye jobbing så langt i år og frem til midten av august. Jeg håper derfor at jeg kan ta litt ferie fra oktober, november eller desember.

Fått ekstrajobb

Fri for Asgeir Borgemoen betyr likevel ikke at han kobler helt av fra jobbinga. Han forteller nemlig at fri betyr foredrags- og underholdningsjobber. Han er også av typen som hopper på hvis det kommer noe på banen som kan virke gøy.

- Jeg sier i utgangspunktet alltid ja til prosjekter to ganger, så får man heller si nei senere.

Suksess på skjermen til tross, det er noe helt annet som interesserer Borgemoen enda mer. På siden har han også fått seg ekstrajobb som guide på Fredriksten festning i Halden.

- Du, vet du hva! Jeg er så historieinteressert, det er det som engasjerer meg mest. Jeg er så glad i festningen at jeg fikk gå kurs med kommandanten og det er helt fantastisk. Det er en perfekt måte for meg å lære enda mer historie, sier han og legger til:

- Jeg er en stolt, godkjent guide blitt. Det er veldig stas, jeg synes det. Jeg har jo så mye å fortelle, jeg blir så ivrig. «Proud guide of festningen» er jeg nå.

IKONISK: Mange som har fulgt Asgeir Borgemoen husker ham nok med det signalrøde håret. Her i 2001. Foto: NTB Scanpix
IKONISK: Mange som har fulgt Asgeir Borgemoen husker ham nok med det signalrøde håret. Her i 2001. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Familieforøkelsen vil trolig føre med seg mindre jobbing, og Borgemoen forteller at både han og samboeren er svært aktive.

- Det blir et annet fokus nå og vi må kanskje prøve å jobbe mer hjemme. Om det blir å produsere ting selv eller om det bare blir foredrag og show vet vi ikke enda. En kombinasjon, tror jeg. Det er jo sånn at når ting serveres på ei fjøl, så hiver man seg på det prosjektet som regel.

Fortsatt gjenkjent

- Asgeir, det begynner å bli noen år siden «Fritt Fram». Blir du fremdeles kjent igjen?

- Å, ja da! Det er mye av det, selv uten det røde håret, svarer han og ler.

- Nå er det jo de som er bil-, båt- og motorinteresserte som kjenner meg veldig godt igjen, men det er mange barn også. Midt oppi dette så er jeg begge deler, barne-tv-Asgeir og motor-Asgeir på en og samme gang. Det er veldig gøy, koselig og hyggelig altså.

FOLKEFAVORITT: Asgeir sammen med prinsesse Märtha Louise under åpningen av Barnas Holmenkolldag for 18 år siden. Foto: NTB Scanpix
FOLKEFAVORITT: Asgeir sammen med prinsesse Märtha Louise under åpningen av Barnas Holmenkolldag for 18 år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Savner du barne-tv etter alle disse årene?

- For å være helt ærlig så er det ganske likt som det jeg gjør nå. Jeg savner selvsagt NRK-huset og alle mulighetene man har der. Det kryr av verktøy og muligheter rundt fingrene dine, i tillegg var det mye gode kollegaer og venner. Nære venner. Det er nok det jeg savner mest.

COMEBACK: Den tidligere toppbloggeren Emilie «Voe» Nereng var en av landets første og største bloggere for noen år tilbake, før hun valgte å trekke seg tilbake og slutte med bloggingen. Da hun ankom Elle-festen 2019 måtte vi spørre: Hva driver du med? Vis mer

«Vanlig» jobb

Som nevnt synes ikke Borgemoen det han driver med nå viker spesielt mye fra tida i NRK og «Fritt Fram». 20 år senere liker han seg fremdeles svært godt på tv, men innrømmer at han har tenkt på om han en dag skal få seg en «vanlig» jobb.

- Jeg trives veldig, men fortsatt går jeg rundt og tenker: «Ja ja, jeg får meg vel en ordentlig jobb en dag». Men det kan jeg jo ikke, ha en vanlig jobb altså. Det er kanskje derfor jeg har holdt på så lenge i tv-bransjen som jeg har. Men en dag, da skal nok jeg også få meg en ordentlig jobb.

- Har du noen utdanning, da?

- Maskinførerbevis, trucksertifikat og spregningsertifikat er den eneste utdannelsen jeg har. Og det siste har jeg til og med levert inn for det kan jeg ikke lenger, svarer han lattermildt.

- Når jeg skal trekke meg tilbake og bli pensjonist, skal jeg kjøpe meg gravemaskin og en diger traktor med henger som gravemaskinen kan stå på. Og så skal jeg kjøre rundt som en dørselger, ringe på til folk og si: «God dag frue, skal di grave noe i dag? Ikke det nei?». Det tror jeg blir bra.

Avslutningsvis forsikrer Borgemoen alle fans om at han ikke har tenkt til å legge tv-karrieren på hylla helt enda.

LES OGSÅ: Milliardær-bestefar ville gjøre barnebarnet arveløs

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer