STRIDENS KJERNE: Cathrine Larsåsen raser over dette bildet som fortsatt pryder solkjeden Brun og Blids lokaler. Mandag møter hun i retten mot solkjeden. Foto: Anders Myhren/Seher.no
STRIDENS KJERNE: Cathrine Larsåsen raser over dette bildet som fortsatt pryder solkjeden Brun og Blids lokaler. Mandag møter hun i retten mot solkjeden. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

Nå blir det rettssak om disse bildene

- Dette er ikke en sak om penger.

SEHER.NO: I april i år skrev Seher.no om striden mellom stavhopper Cathrine Larsåsen og solariumskjeden Brun og Blid om bildene fortsatt pryder kjedens lokaler rundt om i landet.

Men til tross for den langvarige striden med en rekke norske kjendiser, har kjeden nektet å fjerne bildene. Nå blir det rettssak av det, skriver Dagbladet.

- Jeg ønsker ikke å gå i detalj vedrørende bevisene før rettsmøtet mandag, men jeg mener det samlet sett er klart at Cathrine Larsåsen ble forespeilet at kontrakten skulle ha gyldighet i ett år, sier advokat Espen Johansen til Dagbladet.

Larsåsen skrev en kontrakt med Brun og Blid i 2008 om å være deres ansikt utad. Selv hevder hun at hun fikk muntlig beskjed om at avtalen ville vare i ett år. Men fortsatt brukes hun i reklamer for kjeden.

Nå krever Larsåsens advokat at Brun og Blid umiddelbart slutter å bruke bilde av henne i reklameøyemed. Førstkommende mandag skal Nordhordland tingrett i Bergen behandle et krav om midlertidig forføyning overfor solsenterkjeden.

En av vitnene er en annen person som føler seg misbrukt av kjeden, nemlig håndballesset Kristian Kjelling. Også han skal ifølge Dagbladet ha vurdert rettslige skritt.

Problemet for kjendisene Kathrine Sørland, Kristian Kjelling, Charlotte Thorstvedt og Cathrine Larsåsen er at det i kontrakten ikke er satt noen startdato eller sluttdato for oppdraget.

For enkelte av kjendisene betyr de har vært solkjedens ansikt utad i fire år.

- Dette er ikke en sak om penger. Derfor krever ikke Cathrine annet enn at bruken av bildene stoppes. Hun finner det ubehagelig at disse bildene blir brukt stadig vekk og kanskje vil bli brukt i lang tid framover. Derfor vil hun ut av avtalen, sier Larsåsens manager Rune Brynhildsen til Dagbladet.

- Begjæringen bestrides, men jeg ønsker ikke å kommentere detaljene i den nå, sier Brun og Blids advokat Ole Rieck til avisen.

Som Seher.no skrev tidligere i år skal både Cathrine Larsåsen og Kathrine Sørland ha blitt tilbudt penger for å la saken ligge. Men begge har takket nei til tilbudet.


- Dette er en avtale som ble inngått for mange år siden. Jeg trodde at jeg hadde rettighetene på min side uansett, men det virker jo ikke som de bryr seg i det hele tatt. Når man inngår en slik avtale med et såpass stort firma, forventer man at den opprettholdes. Og det er veldig uprofesjonelt når det de sier ikke stemmer i det hele tatt, sa Sørland til Seher.no den gang.

Hun vurderte å ta saken i egne hender.

- Hva skal man egentlig gjøre? Jeg har faktisk tenkt tanken om å fjerne dem personlig, men den jobben hadde kanskje blitt litt vel stor, sa Sørland til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Jeg har 170 par sko

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.