UT PÅ TUR: Truls Svendsen har laget reiseprogram fra E6. Foto: NRK
UT PÅ TUR: Truls Svendsen har laget reiseprogram fra E6. Foto: NRKVis mer

- Nå ble det knapt en lettøl

TV-aktuelle Truls Svendsen har ikke glemt James Bond-skandalen...

SEHER.NO: Truls Svendsen er kjent som ablegøyemaker i en rekke TV-programmer, blant annet "Senkveld" på TV 2.

Spesielt vakte 36-åringen oppsikt da han tilsynelatende ble overstadig beruset under kjendispremieren på den nye Bond-filmen "Quantum of Solace" i november.

Det som skulle være en sketsj, endte med at moromannen måtte hjelpes vekk fra den røde løperen.

Men i sin nye serie "E6", som startert i kveld på NRK1, er det verken vitser eller alkohol som står i fokus, men folk og steder langs den 2762 km lange veistrekningen fra sør til nord. 

- Denne gangen ble det knapt en lettøl til maten. Det er veldig å deilig å få lage et såpass seriøst program for en som stort sett er kjent for tøys og tull, sier Svendsen til Seher.no.

Og selv om det ikke var mye Bond-stil over bobilen Svendsen reiste med, er han storfornøyd med opplevelsen.

- Jeg har faktisk blitt veldig fan av bobil. Vi var fire stykker som reiste rundt i 40 dager i sommer, og det var helt fantastisk. Jeg har nå blitt såpass gammel at jeg tror jeg kan komme til å kjøpe meg en sånn snart, humrer Svendsen til Seher.no.

Flere av personene Truls skiller i løpet av de fem episodene er mennesker kamerateamet hans tilfeldigvis møtte underveis.

- Vi har blant annet med ei 80 år gammel dame som driver en campingplass i Gudbransdalen. Og bortsett fra en tur til Oslo i ungdommen, har hun knapt vært andre steder i løpet av livet sitt. Hun møtte vi bare tilfeldigvis, men fant raskt ut at hun måtte være med.

Den vanligvis så spøkefulle TV-reporteren innrømmer at hans mange humoristiske påfunn gjorde folk litt skeptiske til å la seg intervjue.

- En del fryktet nok at jeg hadde en skjult agenda, og at jeg egentlig var der for å tulle med dem, men de løsna heldigvis fort opp, ler Svendsen, som nå går tilbake til sin "vanlige" jobb med å lage morostreker i "Senkveld".

Han vil imidlertid ikke røpe om han har noen favorittlandsdel etter turen langs E6, men trekker blant annet fram blant andre Grong og Verdal som naturperler.

Til tross for naturopplevelsene og møte med uventede mennesker har imidlertid Svendsen en stor advarsel til potensielle seere som planlegger å følge i hans fotspor.

- Norske veikroer har ikke noe sjel i maten. Det er bare burgere og biffsnadder. Jeg skulle ønske de i hvert fall prøvde litt, sukker Svendsen.

"E6" ser du på NRK1 onsdager klokken 19.55.

Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no! Eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Hefner har fått tre nye damer