Annabelle Neilson:

Nå bekrefter familien dødsårsaken

- Mine foreldre og jeg er knust og sjokkert over denne nyheten.

GODE VENNER: Annabelle Neilson (helt til høyre) var en av designer Alexander McQueens nærmeste venner. Her var de sammen med Naomi Campbell og Kate Moss i 2004. Foto: NTB Scanpix.
GODE VENNER: Annabelle Neilson (helt til høyre) var en av designer Alexander McQueens nærmeste venner. Her var de sammen med Naomi Campbell og Kate Moss i 2004. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Tirsdag kom nyheten om at den britiske sosietetskvinnen og modellen Annabelle Neilson, brått hadde gått bort forrige uke.

Modellen ble bare 49 år gammel, og var blant annet godt kjent som avdøde stjernedesigner Alexander McQueens nære venn og inspirasjonskilde.

En knapp uke etter modelles bortgang, forteller familien nå om det sjokkerende dødsfallet. I en uttalelse til People bekrefter stjernas søster dødsårsaken.

- Dessverre har vi blitt informert om at min søster Annabelle døde av et hjerteinfarkt i sitt eget hjem forrige torsdag, sier Camilla Neilson til nettstedet, og legger til at det var et uventet sjokk.

- Mine foreldre og jeg er knust og sjokkert over denne nyheten. Vi ber media om å respektere vår familie og Annabelles nærmeste venners privatliv i denne svært vanskelige tiden.

Saken fortsetter under bildet.

DØD: Annabelle Neilson (i midten) gikk bort 12. juli. Her avbildet med venninnene Kate Moss og Naomi Campbell. Foto: NTB Scanpix
DØD: Annabelle Neilson (i midten) gikk bort 12. juli. Her avbildet med venninnene Kate Moss og Naomi Campbell. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ikke mistenkelig

Det lokale politiet i London rykket ut til stjernas adresse etter å ha mottatt en telefon klokken 22.20 lokal tid torsdag kveld. I en offentlig uttalelse har politiet selv bekreftet at de ble kontaktet.

- Politiet ble ringt av London Ambulance Service rundt klokken 22.20 torsdag, 12. juli, og ble sendt til en boligadresse etter at en kvinne ble funnet død på stedet. Dødsfallet undersøkes ikke som mistenkelig av politiet, heter det i uttalelsen.

Venn med stjernedesigner

I 2012 åpnet nå avdøde Neilson opp om vennskapet med McQueen i et intervju med W Magazine, der hun sa at han satte pris på at hun var unik.

- Han likte at jeg var annerledes, og det faktum at når jeg gikk ut ble antrekkene hans levende, sa hun.

Ifølge nettstedet skal Neilson ha vært blant de siste som så designeren før han begikk selvmord i 2010.

Modellen har i alle år vært god venninne av de britiske toppmodellene Kate Moss (44) og Naomi Campbell (48).

Førstnevnte har lagt ut et bilde på Instagram av de to, etterfulgt av en emoji med et knust hjerte.

Sist Neilson ble sett var hun sammen med Kate Moss i et bryllup - kun dager før hun døde.

Gift med aristokrat

49-åringen slet med heroinavhengighet i sine yngre dager - og var kjent som en festglad sosietetskvinne.

Senere ble hun rusfri, og giftet seg med den britiske aristokraten Nat Rotschild på midten av 90-tallet. Etter tre år tok ekteskapet slutt

Neilson har også vært med i tv-serien «Ladies of London», som er en britisk versjon av amerikanernes «Real Housewives»-serier.

LES OGSÅ: Carola avkrefter branndrama