Jan Thomas og Harlem:

Nå bekrefter de forholdet

Jan-Thomas fant kjærligheten med 32 år gamle Harlem Alexander på tv.

FANT LYKKEN: Jan Thomas og Harlem Alexander reiste hjem hver for seg fra Sør-Afrika. Nå er de blitt et par. Foto: Daniel Sandland
FANT LYKKEN: Jan Thomas og Harlem Alexander reiste hjem hver for seg fra Sør-Afrika. Nå er de blitt et par. Foto: Daniel Sandland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har flere hundre tusen nordmenn sittet benket foran tv-skjermen for å følge kjendisstylist Jan Thomas' (53) vei mot å finne drømmeprinsen.

I tv-programmet, med samme navn, har 53-åringen datet tolv menn i Sør-Afrika. I en svært spennende finale satt stylisten igjen med to potensielle kjærester: Thor Ottarsson Eikland (29) og Harlem Alexander (32). Mange ble derfor trolig overrasket da Jan Thomas ikke klarte å velge - og reiste hjem til Norge alene.

Nå har 53-åringen, etter litt fram og tilbake, omsider funnet sin utkårede. Overfor Se og Hør avslører stylisten at han og 32 år gamle Harlem Alexander ble et par etter at tv-kameraene ble slått av.

SKJULTE FORHOLDET: Jan Thomas og Harlem skjulte forholdet. Les hvorfor i tirsdagens utgave av Se og Hør. Faksimile: Se og Hør
SKJULTE FORHOLDET: Jan Thomas og Harlem skjulte forholdet. Les hvorfor i tirsdagens utgave av Se og Hør. Faksimile: Se og Hør Vis mer

- Vi har det veldig bra, og vi står sammen gjennom dette her, sier stylisten, og sikter til situasjonen verden står i som følge av coronapandemien.

- Det er jo ingen som synes dette her er enkelt på noen områder, verken jobbmessig eller livet som sådan. Men bank i bordet, vi er sunne og friske begge to, fortsetter Jan Thomas.

Monogame

Når Se og Hør snakker med paret, befinner de seg i hovedstaden - sammen.

- Hva var det som gjorde at det ble dere til slutt?

- Det er et vanskelig spørsmål å svare på, for jeg så noe i Harlem allerede på den første speeddaten. Jeg kjente et eller annet som jeg ikke klarte å sette ord på, svarer Jan Thomas, og fortsetter:

KJEMPEVANSKELIG: Det er duket for siste episode av «Jan Thomas søker drømmeprinsen», og nå har Jan Thomas endelig bestemt seg for hvem han vil satse på. Vis mer

- Jeg var så utrolig nøye på at dette programmet ikke skulle handle om sex, klining, drama og sånne ting, selv om det jo er en viktig del av et forhold. Vi er monogame begge to, og vi er ikke mennesker som har vært i åpne forhold eller ønsker det.

Jan Thomas forklarer videre at alt har vært «så naturlig» med 32-åringen.

- I Sør-Afrika var han alltid rett ved siden av meg. Han lyste opp da jeg kom inn i rommet, og jeg gjorde det sammen med ham. Jeg gleder meg alltid til å se ham. Jeg gledet meg til å se alle, men det var selvsagt noe spesielt der på hele reisen mellom oss.

- Trakk meg tilbake

Men at det skulle bli Jan Thomas og Harlem som endte opp sammen, var overhodet ikke gitt - til tross for den gode kjemien. 32-åringen fra Halden slet nemlig med å åpne seg for kjendisstylisten, og nå forklarer han hvorfor.

- Jeg ble plutselig veldig kamerasky, og det visste jeg ikke at jeg var. Jeg syntes det var veldig ubehagelig foran kamera, i hvert fall da vi skulle snakke om følelser og jeg skulle åpne meg og være sårbar, forklarer Harlem.

SAMMEN: Harlem og Jan Thomas sammen i Norge. Paret tilbringer mye tid sammen om dagen, og bekrefter at de er blitt kjærester. Foto: Daniel Sandland
SAMMEN: Harlem og Jan Thomas sammen i Norge. Paret tilbringer mye tid sammen om dagen, og bekrefter at de er blitt kjærester. Foto: Daniel Sandland Vis mer

- Det var noe jeg syntes ble en veldig rar setting. Jeg er egentlig veldig privat, fortsetter han.

Harlem beskriver opplevelsen som følelsesmessig veldig tung, og slitsom. Samtidig har han lært enormt mye om seg selv, om blant annet det å åpne seg.

- Det var veldig vanskelig der nede, for han datet jo flere andre menn også - ikke bare meg. På enkelte tidspunkt var det lettest å trekke seg tilbake inn i skallet igjen, hvor alt føltes litt tryggere.

FINALE: Jan Thomas må omsider velge seg ut sin drømmeprins - blir det Thor eller Harlem? Video: Dplay/Rød Løper Vis mer

Jan Thomas, som har vært på tv i mange år, syntes heller ikke det bare var lett å lage programmet.

- Jeg følte meg modig. Det var vanskelig og fantastisk. Virkelig. Altså, følelsesmessig tror jeg aldri jeg har vært så sliten noen gang i livet mitt. Jeg var veldig nøye på at alle som kom ned skulle dra derfra med en god opplevelse, og det krever mye, innrømmer han.

Drømmeprinsen

På spørsmål om det nå er nettopp drømmeprinsen som sitter ved siden av ham, svarer Jan Thomas følgende:

- Det er jo et veldig tabloid spørsmål. Hvis man skal ta utgangspunkt i «Jan Thomas søker drømmeprinsen», så sitter han jo her. Da har jeg lykkes, men hva er drømmeprinsen, undres 53-åringen.

- Harlem og jeg har vært sammen så å si hver eneste dag siden vi kom hjem fra Sør-Afrika. Ikke engang i min villeste fantasi hadde jeg sett for meg at dette skulle bli utfallet, men det var jo naturligvis det jeg gikk og drømte om at skulle skje, fortsetter han.

- Hvordan kunne du være sikker på at folk ikke kom til Sør-Afrika for å misbruke din rolle som kjendis?

- Det var absolutt noe jeg tenkte på, og noe vi diskuterte til å begynne med, for å finne ut hvem som skulle melde seg på. Det er jo ingen hemmelighet at en rekke unge, typiske «Paradise Hotel»-deltakere umiddelbart kastet seg på ballen, men for meg var det helt uaktuelt. Det var ikke det dette programmet skulle handle om, svarer han.

Viktig budskap

For Jan Thomas handlet hele programmet om så mye mer enn det. Allerede i fjor, da det ble kjent at han skulle finne kjærligheten på riksdekkende tv, påpekte 53-åringen at han ønsket å gjøre det for å vise andre at kjærlighet er for alle - absolutt alle.

- Det har jeg så til de grader fått bekreftet og vist fram, sier han stolt.

Jan Thomas' utkårede tror også at de har vært med på å lage et svært viktig program.

EPISODE 5: I denne episoden av «Jan Thomas pusser opp» blir vi vitne til at Ari Behn, like før sin bortgang, overrasket Jan Thomas med en helt spesiell gave. Vis mer

- Det fantes ikke et sånt program da jeg var yngre, om vanlige menn og ikke bare «skrullehomser», som man hadde sett tidligere. De fleste har et bilde av hvordan homser er. Det er drama, sex, klining og krangling og alt det der. Hadde jeg vært liten og sett dette programmet, så hadde jeg kanskje blitt litt mer rolig. Det er ikke så farlig liksom, man kan være mann, ha følelser og være homofil samtidig, påpeker Harlem.

- Hvis jeg spør dere om sivilstatus, er dere kjærester da?

- Ja, svarer Jan Thomas lattermildt, før han fortsetter:

- Du fikk det korteste svaret av alle. Vi har sagt at vi ikke vil snakke om det, at vi ikke vil ha noe merkelapp på forholdet.

Jan Thomas forklarer at det handler om at paret vil ha en rettferdig sjanse sammen.

- Nå har vi lyst til å gå ut og finne ut av dette her, og vi vil ikke sette opp noen forventninger. Vi har ingen krystallkule for framtida, men vi har det kjempebra og snakker allerede om å dra på ferie sammen. Vi er spente på hva framtida holder for oss.

EPISODE TRE: I tredje episode av «Jan Thomas pusser opp» avslører Jan Thomas hvordan han holder seg ung og kjekk, og får endelig installert sitt hemmelige våpen. Vis mer

LES OGSÅ: - Det fungerte bare ikke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer