Rune Rudberg:

Nå åpner Rune Rudberg opp for kjærlighet igjen

Den MGP-aktuelle artisten har endret syn på muligheten for å møte den rette.

GJØR COMEBACK I MGP: Artisten Rune Rudberg (55) er en av ni artister som skal konkurrere i årets Melodi Grand Prix, sammen med sitt resterende band. Dette blir sjette gang den rutinerte musikeren deltar i showet. FOTO: STEIN J. BJØRGE
GJØR COMEBACK I MGP: Artisten Rune Rudberg (55) er en av ni artister som skal konkurrere i årets Melodi Grand Prix, sammen med sitt resterende band. Dette blir sjette gang den rutinerte musikeren deltar i showet. FOTO: STEIN J. BJØRGE Vis mer

Tirsdag ble det klart hvilke ti artister som skal delta i årets Melodi Grand Prix, når den norske finalen går av stabelen i Oslo Spektrum 11. mars.

Blant dem finner man Rune Rudberg (55), som gjør comeback i MGP-sirkuset for intet mindre enn sjette gang.

Den norske artisten skal sammen med «Rune Rudberg Band» fremføre låten «Run Run Away».

- Jeg har egentlig ikke gått rundt og tenkt på at jeg skulle være med igjen, men når sjansen bydde seg, og jeg får lov til å delta med Rune Rudberg Band, så gleder vi oss fryktelig mye. Jeg har vært med fem ganger før, og det blir aldri kjedelig, sier 55-åringen.

DELTAKERNE: Her presenteres deltakerne i Melodi Grand Prix 2017. Programlederne er Line Elvsåshagen og Kåre Magnus Berg. Alle mann alle som skal delta på MGP 2017 er som følger: Ammunition, med Åge Sten Nilsen i spissen, Ulrikke Brandstorp, Amina Sewali, Jowst, Elin & The Woods,  Jenny Augusta, artisten Ella, Kristian Valen (ikke til stede), Rune Rudberg Band og gruppen Infusion. FOTO: Andreas Lekang / Dagbladet
DELTAKERNE: Her presenteres deltakerne i Melodi Grand Prix 2017. Programlederne er Line Elvsåshagen og Kåre Magnus Berg. Alle mann alle som skal delta på MGP 2017 er som følger: Ammunition, med Åge Sten Nilsen i spissen, Ulrikke Brandstorp, Amina Sewali, Jowst, Elin & The Woods, Jenny Augusta, artisten Ella, Kristian Valen (ikke til stede), Rune Rudberg Band og gruppen Infusion. FOTO: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

Avviser ikke fremtidig romanse

Artisten har gjort seg svært bemerket i løpet av karrieren. Det er imidlertid ikke bare på scenen at Rudberg har vakt oppsikt.

Dansebankongen har nemlig for lengst etablert sin status som notorisk kvinnebedårer, men for et par år siden fortalte Rudberg at fokuset heller ville bli lagt på musikken og de to barnebarna hans. Noen ny dame var det altså ikke snakk om.

RUTINERT: Rune Rudberg har drevet som artist i omlag 30 år, og i dag kombinerer han artistlivet med en nøktern livsstil. Her er han avbildet i august 1988. Foto: Andreas Fadum
RUTINERT: Rune Rudberg har drevet som artist i omlag 30 år, og i dag kombinerer han artistlivet med en nøktern livsstil. Her er han avbildet i august 1988. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Nei, jeg er ikke der nå. De andre gutta i bandet begynner å bli bekymret for meg. Hver gang det dukker opp noen nye damer, pleier jeg å svare: «Nei, jeg orker ikke nå»! har han tidligere uttalt til Se og Hør Extra.

Selv om Rudberg trives i eget selskap, avslører han nå at hjertedøren kanskje ikke er like lukket som tidligere.

- Nå har jeg sagt i alle de seks-sju årene som jeg har vært singel, at det ikke blir aktuelt med dame igjen. Men jeg har fått en liten kikkert, som jeg har begynt å kikke inn i, men du får ikke vite mer enn det. Det er veldig fint i andre enden av kikkerten, sier Rudberg og ler.

- Stoppe opp

Den første gangen Rudberg deltok i Melodi Grand Prix var for 28 år siden, og hans bidrag «Vinger over Europa» ble en stor hit.

Andre gang dansebandkongen deltok, var i 1990 med låta «Varme overalt», som ikke nådde helt opp.

RIVALER: Rune Rudberg og Åge Sten Nilsen  skal begge konkurrere mot hverandre når Melodi Grand Prix går av stabelen i mars.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
RIVALER: Rune Rudberg og Åge Sten Nilsen skal begge konkurrere mot hverandre når Melodi Grand Prix går av stabelen i mars. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Siden har han deltatt to ganger med bandet Scandinavia, og sist gang i 2006 som soloartist med «Without You».

- Jeg har et litt roligere forhold til MGP enn tidligere. Jeg har litt mer tid til å stoppe opp og nyte det som skjer for tiden. Men hovedsakelig tror jeg at dette er den beste låta jeg har hatt med i Grand Prix, sier Rudberg.

- Drikker en liten konjakk

Rudberg har tidligere sagt til Se og Hør at det å dra rundt på spillejobber nå, er noe helt annet enn da han var yngre.

I fjor forklarte 55-åringen også at han blant annet har roet kraftig ned på festingen, og kuttet ut både alkohol og tobakk.

Selv om det fortsatt er full stopp hva gjelder tobakk, innrømmer Rudberg at han ikke har klart å legge alkoholen helt på hylla.

Her er musikkvideoen til Cocktail Slippers' «Sleepless». Video: Stephen Butkus Vis mer

- Det er to år siden jeg sluttet med røyk, men alkohol har jeg ikke sluttet med. Det hender det blir en liten konjakk i bussen på vei hjem. Men jeg drikker ikke alkohol under, eller før jobb. Ellers er alt med måte.

I tiden fremover blir altså fokuset på Melodi Grand Prix, og på sin egen helse.

- Jeg har influensa akkurat nå, så jeg skal få tilbake stemmen og bli frisk, og selvfølgelig gi jernet.