Merete Lingjærde:

Nå åpner hun seg om forholdet

- Jeg tror vi var på rett sted til rett tid i livet når vi møtte hverandre, forteller «Skal vi danse»-dommeren.

FORELSKET: Merete Lingjærde legger ikke skjul på at hun er svært forelsket i sin nye kjæreste Anders Mørk. Her er de to avbildet sammen. Foto: Privat
FORELSKET: Merete Lingjærde legger ikke skjul på at hun er svært forelsket i sin nye kjæreste Anders Mørk. Her er de to avbildet sammen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april kom den hyggelige nyheten om at «Skal vi danse»-dommer Merete Lingjærde (57) hadde funnet kjærligheten.

Overfor «God Kveld Norge» fortalte 57-åringen at hun like før juletider kom fram til at hun ønsket seg et seriøst forhold - etter å ha vært singel i seks år. Det fikk Lingjærde til å laste ned datingappen, Tinder.

Og det var altså der hun skulle finne sin utkårede.

- Det var full klaff med en gang. Jeg har aldri opplevd maken. Vi traff hverandre igjen helga etter, og vi har vært veldig mye sammen etter det, sa Lingjærde til «God Kveld Norge» om sitt første møte med sin nåværende kjæreste.

Den gang ønsket hun ikke å røpe identiteten på hennes nye kjæreste, men den siste tida har det dukket opp flere bilder av Lingjærde sammen med kjæresten ved ulike anledninger på førstnevntes Instagram.

- Visste at det var oss

Nå uttaler hun seg om forholdet og hvorfor hun valgte å dele bilder av kjæresten, 54 år gamle Anders Mørk, til «God Kveld Norge».

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Overfor Dagbladet forteller Lingjærde at hun var ganske tidlig ute med å si at hun hadde fått seg kjæreste.

- Da hadde vi ikke vært sammen i veldig lang tid, og jeg var midt i den fasen hvor jeg var på tv med «Påskereisen» og hadde intervjuer her og der. Jeg kjente at jeg godt kunne fortelle at jeg hadde fått meg kjæreste, og hvordan det var å være på Tinder som voksen, og at det er vanskelig når man har et kjent ansikt, forteller hun åpenhjertig.

FLYTTER SAMMEN: Kjærligheten blomstret videre for «Love Island»-vinnerne Nora Haukland og Johannes Klemp, og nå blir de offisielt samboere. Video: Julie Easter Christiansen / Reporter: Kine Falch Vis mer

Lingjærde legger til at en faktor som også spilte inn var at Mørk ikke hadde blitt introdusert for barna hennes, nære venner eller familie.

- Jeg har jo aldri snakket om noen kjæreste i mediene tidligere, men jeg skjønte at vi er ment for hverandre. Så da jeg gjestet «God Morgen Norge» hadde vi bare vært sammen i tre til fire uker, men vi visste at det var oss, fortsetter hun.

TRIVES I HVERANDRES SELSKAP: Merete Lingjærde mener at hun og Anders Mørk er ment for hverandre. Foto: Privat
TRIVES I HVERANDRES SELSKAP: Merete Lingjærde mener at hun og Anders Mørk er ment for hverandre. Foto: Privat Vis mer

Nå føles det imidlertid mer naturlig å vise kjæresten fram ettersom han har møtt både flere i familien, venner og barn. På spørsmål om hvordan han har blitt mottatt, svarer Lingjærde:

- Det har vært veldig positivt. Han er jo verdens søteste og snilleste. Det går jo ikke an å ikke like han.

AVSLØRER: - Jeg er en veldig heldig gutt som er sammen med henne. Video: Julie Easter Christiansen / Rød Løper Vis mer

- Rett sted til rett tid

Det er en tydelig forelsket Lingjærde som snakker med Dagbladet over telefon, og når hun får spørsmål om hva det var hun forelsket seg i ved Mørk, synes hun det er vanskelig å forklare.

- Hvordan skal man forklarte at det bare sa klikk? Du vet når det er en slags kjemisk reaksjon og det bare sier pang. Jeg tror vi var på rett sted til rett tid i livet når vi møtte hverandre. At vi begge umiddelbart oppdaget sider ved hverandre. Vi har jo begge levd litt og hatt noen forhold, og da vet man kanskje hva man har savnet, forklarer hun, og fortsetter:

- Man kjenner på det, og så har man vel oppdaget begge to at de tingene vi har ønsket oss i partnere - fant vi i hverandre. Vi oppdaget de sidene veldig fort, og ting har bare sklidd helt sømløst fra vi traff hverandre. Det flyter på en måte. En harmoni.

FORELSKET: Merete Lingjærde stortrives med sin nye kjæreste. Foto: Tor Lindseth
FORELSKET: Merete Lingjærde stortrives med sin nye kjæreste. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Lingjærde påpeker at hun og kjæresten trolig lever i det hun beskriver som «en rosa boble», men at de fortsatt er realistiske oppi det hele.

- Jeg tenker at hvorfor skal vi ikke leve ut den forelskelsen og det vi opplever nå? Klart at alt kan gå i stykker, sånn er livet og det finnes ingen garanti for noen ting. Men nå lever vi med det vi har nå og alt det vi gjør sammen. Vi har det veldig bra, og det har i hvert fall vært et veldig godt utgangspunkt, fortsetter hun.

- Har dere planer om å flytte sammen?

- Vi gjør nok det etter hvert. Vi er veldig mye sammen hos meg, og vi ser hverandre hele tida. En måte å bli kjent på er jo å se hverandre så ofte vi kan. Vi er godt voksne så vi finner ut av det. Så er det klart at det å flytte sammen vil jo bli etter hvert, men akkurat nå bruker vi tid sammen på å finne ut av hvordan vi er sammen, lever sammen og tar det derfra, svarer hun.

Kjæresterykter: Morten Botten havnet i en Jodel-storm etter at noen, ved en tilfeldighet, filmet en samtale han hadde på fest. Nå svarer han på ryktene. Vis mer

Skal på motorsykkelferie

«Skal vi danse»-dommeren beskriver hun og kjæresten som aktive mennesker som liker å være på farten.

- Han har hytte på Norefjell og jeg har hytte på en øy utenfor Tjøme, så der har vi vært mye. Vi har også vært mye ute i båt og kjørt motorsykkel.

Det er imidlertid én ting Lingjærde savner. Hun forklarer nemlig at hun ikke har fått tatt med Mørk på danseforestilling enda.

- Han er ikke noe bevandret i min bransje, men jeg gleder meg til å ta ham med i operaen for å se ballett, og ta han med inn i min verden. Vi er veldig opptatt av å bli kjent med hverandres interesser, forteller hun.

- Også deler vi interessen med å være på sjøen. Begge elsker havet og vi er ikke redd for verken bølger eller vind. Han har hatt båt i alle år, så vi er skikkelig «sjøhulker» begge to. I tillegg er han veldig flink på ski, så der må jeg nok jobbe litt til vinteren, legger hun til.

SAMME INTERESSE: Lingjærde forklarer overfor Dagbladet at både hun og kjæresten elsker havet. Foto: Privat
SAMME INTERESSE: Lingjærde forklarer overfor Dagbladet at både hun og kjæresten elsker havet. Foto: Privat Vis mer

I sommer har det nyforelskede paret planer om å være store deler av tida på Lingjærdes hytte utenfor Tjøme.

- Så skal vi på motorsykkeltur. Vi reiser om ei snau uke, og det har vi ikke gjort før så det blir spennende. Med mindre det blir skikkelig regnvær, da må vi nok ta bilen. Men vi gleder oss masse til det, og jeg synes ikke det er skummelt i det hele tatt å sitte på, sier hun.

LES OGSÅ: Slikker sol på yacht-ferie i Italia

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer