Super Bowl:

Én ting ved Lady Gagas sceneopptreden skaper full splid på internett

Nå får hun støtte fra Sophie Elise. 

SKAPER DISKUSJON: Søndag 5. februar stod Lady Gaga for pauseunderholdningen på Super Bowl. Nå må hun tåle negative kommentarer om hvordan hun så ut på scenen. Video: NFL-FOX Vis mer
Publisert

Natt til mandag norsk tid begeistret Lady Gaga (30) tusenvis av tilskuere og millioner av tv-seere da hun stod for pauseunderholdningen under årets Superbowl.

En rekke medier har omtalt opptredenen hennes i rosende ordelag, deriblant The Telegraph, TIME og The New York Times.

«Bad Romance»-sangeren gjorde alt annet enn å spare på kruttet under showet sitt, der hun glitret i to ulike, futuristiske antrekk fra Versace.

I dagene etter opptredenen har Gaga imidlertid vært offer for mange stygge kommentarer på internett, melder blant annet Independent. Årsaken er popstjernens andre og siste Superbowl-antrekk.

Saken fortsetter under bildet.

GLITRET: Lady Gaga var ikledd spesiallagde antrekk fra Versace under Super Bowl-showet, men ikke alle mener at denne «looken» var vellykket. Foto: Anthony Behar/ Sipa USA/ NTB scanpix
GLITRET: Lady Gaga var ikledd spesiallagde antrekk fra Versace under Super Bowl-showet, men ikke alle mener at denne «looken» var vellykket. Foto: Anthony Behar/ Sipa USA/ NTB scanpix Vis mer

- Ikke flatterende

Etter å ha entret scenen i det People kaller en «David Bowie-inspirert body» fra Atelier Versace, skiftet Lady Gaga til glitrende hotpants og en overdel som minnet om de massive skulderputene som brukes i amerikansk fotball.

I dette antrekket viste popstjernen magen og midjepartiet sitt, noe som har resultert i en rekke slengbemerkninger rundt figuren hennes fra flere Twitter-brukere.

Blant de oppsiktsvekkende reaksjonene på Twitter er kommentarer fra brukere som mener at Gaga «bør trene mer mage» før hun viser seg i magetopp på scenen.

En Twitter-bruker som kaller seg NASCAR Guy mener imidlertid at det er designeren bak Lady Gagas antrekk som har skylda, og at antrekket heller burde vært tilpasset artistens kroppsfasong i større grad.

Støtte fra Sophie Elise

En rekke fans av den suksessrike sangstjernen har imidlertid kommet til hennes forsvar på Twitter.

Noen konfronterer Twitter-brukere som skriver nedsettende om 30-åringens utseende, mens andre hyller Gaga for å være modig og slå et slag for det naturlige.

- VIRKELIG?: Sophie Elise reagerer sterkt på flommen av hets som Lady Gaga har møtt, etter Super Bowl-opptredenen. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
- VIRKELIG?: Sophie Elise reagerer sterkt på flommen av hets som Lady Gaga har møtt, etter Super Bowl-opptredenen. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

«Shoutout til Lady Gagas magevalk for å vise jenter at man ikke trenger å ha en perfekt kropp for å regjere fullstendig», skriver Twitter-brukeren Erin Moore.

«Lady Gaga gikk opp der med den ekte kroppen sin, uten en fullstendig flat mage eller airbrush, jeg elsker henne så høyt», twitrer brukeren Emma Kate.

Også her til lands har saken skapt reaksjoner, og en av dem som rister på hodet, er blogger Sophie Elise Isachsen.

I et innlegg på sin blogg, titulert «Lady Gaga er ikke tjukk, folk er tjukke i huet», tar Isachsen til orde mot nettmobberne.

«Ikke i et lite sekund tenkte jeg over kroppen hennes, utseendet hennes eller noe annet overfladisk - jeg trodde hele verden tenkte det samme. Dessverre tok jeg feil, og da jeg sjekket twitter flommet det over av spydige kommentarer om magen til Lady Gaga. MAGEN HENNES?? VIRKELIG??», skriver Isachsen, som også har lagt ved et bilde av Gaga den aktuelle kvelden.

«Magen det er snakk om er altså denne. Vel.. Hva skal man si? Absolutt ingenting hadde jo vært et fornuftig alternativ».

Seoghør.no har vært i kontakt med Isachsens manager, Marte Schei, som opplyser at bloggeren ikke er tilgjengelig for ytterligere kommentarer onsdag.

Slet med bulimi og anoreksi

Nå har Lady Gaga selv tatt til orde på Instagram for å slå tilbake mot kroppskritikerne.

Til et bilde fra mandagens opptreden, det barmagede sceneantrekket, gir 30-åringen tydelig uttrykk for at hun ikke lar seg pille på nesa.

- Jeg hører at det snakkes mye om hvordan jeg ser ut, og vil gjerne meddele at jeg er stolt av kroppen min. Det bør dere også være, uansett hvem du er eller hva du gjør, skriver popstjerna, før hun kommer med nok en oppfordring:

- Vær deg selv. Det er det som gjør deg til en vinner. Takk for støtten etter opptreden, jeg elsker dere.

Lady Gaga er viden kjent for å være opptatt av anti-mobbing, og ifølge Billboard har hun tidligere oppfordret fansen sin - såkalte«Little Monsters» - til å omfavne sine særegenheter og fronte toleranse.

Tidligere har Gaga, hvis egentlige navn er Stefani Joanne Angelina Germanotta, også fortalt åpenhjertig om sine erfaringer med spiseforstyrrelser.

- Jeg har slitt med bulimi og anoreksi siden jeg var 15 år, skrev hun på nettsiden LittleMonsters.com i 2012.

Samtidig oppfordret hun fansen sin til å dele og feire «feilene» sine under en ny «Body Revolution»-knagg på nettsiden, ifølge Jezebel.com.

I et intervju med Harper's Bazaar i 2014 fortalte Lady Gaga for øvrig at hun hadde fått et bedre forhold til mat og at hun var kommet over spiseforstyrrelsene sine.

LES OGSÅ: Slik trøster Kourtney seg etter eksens flørt


OVERDÅDIG: Før Lady Gaga skiftet til sitt todelte antrekk, var hun ikledd denne naglebodyen og ekstravagante gulljakken. Foto: NTB scanpix 
OVERDÅDIG: Før Lady Gaga skiftet til sitt todelte antrekk, var hun ikledd denne naglebodyen og ekstravagante gulljakken. Foto: NTB scanpix  Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer