Foto: TV4
Foto: TV4 Vis mer

Én million svensker så Jenny som diakon

Skavlan kapret rolle i TV4s storsatsing

Publisert

SEOGHØR.NO: Filmstjernen, programlederen og designeren Jenny Skavlan (26) er ikke bare en av Norges største kjendiser. Hun er også i gang med å etablere seg som skuespiller i Sverige.

 Foto: TV4
Foto: TV4 Vis mer

Sist uke hadde humorserien «Halvvägs till himlen» premiere på svensk TV4. Jenny spiller diakonen Fanny, som både snuser og drikker, selvom hun jobber en kirke i Skåne. Over én million svensker så Jennys TV-debut i nabolandet, melder TV4.

– TV-seerne tok imot «Halvvägs till himlen» med åpne armer, og vi er så klart utrolig glade for at så mange så premieren og at vi fikk så mange positive reaksjoner fra publikum, sier programsjefen i TV4, Fredrik Arefalk, i en pressemelding.

Over 33 prosent av TV-seerne i alderen 12–59 år fulgte med på den første av totalt åtte episoder, som sendes onsdager klokken 21.00 på TV4.

Serien ble spilt inn før Jenny klippet håret kort, så pressebildene viser henne med halvlangt hår og grønn diakonskjorte.

KJÆRESTER: Privat er Jenny Skavlan forlovet med DJ-en og programlederen Thomas "Fingern" Gullestad. Foto: Stella Pictures
KJÆRESTER: Privat er Jenny Skavlan forlovet med DJ-en og programlederen Thomas "Fingern" Gullestad. Foto: Stella Pictures Vis mer

Skavlans rollefigur Fanny er diakon i menigheten der hovedpersonen, en ung og idealistisk prest spilt av Johan Glans (39), begynner å jobbe etter å ha vært i Afrika. I følge Det norske diakonforbund er "en diakon leder av kirkens omsorgsarbeid. (...) Diakonen har sin identitet i kirken, og arbeider for menneskers beste i lokalmiljøet, ofte i samarbeid med offentlige og frivillige instanser". Men Jennys rollefigur er ikke av den tradisjonelle typen...

Dette er ikke første gang Jenny kaprer en rolle hos "söta bror". I 2011 imponerte hun svenske anmeldere i filmen «En gång i Phuket».

- Skavlan spiller backpackeren Gitte som tar yoga og tarmskylling på største alvor. Underholdende og befriende avslappe», skrev avisa Expressens anmelder, som ga Jenny 4 av 5 poeng – best av alle skuespillerne i filmen.

Men det er ikke problemfritt for en nordmann å jobbe i Sverige. I likhet med sin programleder-onkel Fredrik Skavlan (47) måtte Jenny tilpasse språket.

– Jeg var eneste nordmann, og trodde de skulle forstå meg lettere enn de kanskje gjorde. Men jeg «svorsket» meg til så de forsto hva jeg sa, fortalte skuespilleren til Se og Hør etter filmpremieren.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer