Kody og Christine Brown:

Én mann, fire koner: Slutt

Kody Brown hadde fire koner - nå har han «bare» tre.

SKILLES: Kody og Christine Brown avslørte denne uka at de skal skilles. Sistnevnte har tidligere hintet flere ganger om at alt ikke har vært perfekt mellom dem. Foto: Skjermdump fra Instagram
SKILLES: Kody og Christine Brown avslørte denne uka at de skal skilles. Sistnevnte har tidligere hintet flere ganger om at alt ikke har vært perfekt mellom dem. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Etter mer enn 25 år sammen har Kody og jeg vokst fra hverandre, og har tatt den vanskelige beslutningen om å gå fra hverandre».

Slik lød et Instagram-innlegg fra tv-paret Christine (49) og Kody Brown (52) tidligere denne uken. Paret har blitt kjent verden over gjennom TLC-serien «Sister Wives».

Serien, som omhandler Kody Brown og hans fire koner Meri (50), Janelle (52), Christine og Robyn (43), har siden 2010 vist fansen hvordan det er å leve et polyamorøst liv - på godt og vondt.

Flytteutfordring

Den siste tiden har imidlertid fansen fått flere og flere kryptiske meldinger om at ting ikke er like rosenrødt som da de først ble kjent offentlig.

Christine og Kody giftet seg i 1994 og har seks barn sammen. Mens skilsmissenyheten kom som et sjokk for mange, var det nok likevel flere som forventet at ekteskapet gikk mot slutten.

Hun kom inn i eksmannens liv som hans tredje kone etter Meri og Janelle, og har vært åpen om utfordringene de har stått overfor.

Blant annet har bosituasjonen bydd på problemer, spesielt fordi Christine gjerne ville flytte tilbake til Utah - hvor hele familien bodde tidligere.

Realityfamilien, som til sammen har 18 barn, bodde i Utah i starten av serien, men valgte å flytte til Las Vegas for å unnslippe delstatens strenge antipolygami-lov.

DRAMA: Se bildene fra nye «Sister Wives», her blir det drama! Video: TLC Vis mer

- Et problem

I seinere tid har de også flyttet videre til andre bosteder, ifølge People.

- Jeg klarer ikke å være gift med Kody lenger. Jeg vil ikke gjøre det lenger, har Christine sagt i en tidligere episode av serien.

Ifølge People har hun tidligere også uttalt at hun følte at Kody ikke støttet henne.

- (...) Jeg ble med på å flytte til Flagstaff og fulgte Kody hit, men det har vært et problem hele tiden. Jeg er lei av å føle at jeg ikke betyr noe. Jeg er lei av å ikke ha støtten hans når jeg virkelig trenger det. Jeg trenger et partnerskap. Jeg trenger noe annerledes enn dette, fortsatte hun.

Tidligere i sesongen var hun også brutalt ærlig om at hun var sjalu på de andre tre konene og følte at hun sto på utsida og så inn. Hun beskrev også stemningen under familiesamlinger som «fiendtlig».

ENSOM: Venke Knutson gjester denne uka «Lindmo», og der forteller hun blant annet om at hun ble ensom etter skilsmissen. Video: NRK Vis mer

- Hatet det

Det skal imidlertid ikke bare ha vært på slutten av ekteskapet at ting begynte å skrante. Tidligere i serien har tv-profilen røpet et vondt minne fra starten av ekteskapet.

- Jeg hadde en bakdør-inngang. Kody kom inn, la igjen alle tingene sine hos Meri eller Janelle, men slo seg aldri til ro i mitt hus, sa hun, og fortsatte:

- Jeg gjør alt jeg kan for å skape vårt hjem.

Avsløringen kom etter at Kody skal ha foretrukket å dusje hos de andre konene.

- Jeg nevnte det flere ganger i løpet av åra, men han endret det ikke, endret det ikke, endret det ikke, men da Robyn kom inn i familien endret han det. Jeg hatet det. Det plaget meg virkelig, fortalte hun.

Så seint som i februar, i et intervju med People, forklarte Christine at det hadde vært mange opp- og nedturer.

- Forholdet med mine søsterkoner og Kody kommer og går, det ebber ut og blomstrer. Det er en berg-og-dal-bane, sa hun.

Og nå har paret altså valgt å avslutte ekteskapet, noe de begge har bekreftet i sosiale medier. Kody skal på sin side ikke ha uttalt seg på samme måte om ekteskapet tidligere.

REALITYSKANDALE: Ekteparet Milojko «Mikan» Bozic og Milijana Bozic giftet seg i september. Nå skal mannen ønske skilsmisse, etter at kona var utro mot ham på direktesendt tv - med en 60-åring. Reporter: Ørjan Ryland Vis mer

Polygame

Historien om den noe uvanlige familien begynte en aprildag i 1989. 22-åringen Kody falt for den to år yngre Meri. Året etter ble de erklært mann og kone.

Det polygame eventyret begynte først i 1993 da Wyoming-mannen innledet et såkalt «spirituelt ekteskap» med sin andre kone, Janelle. I deres øyne var giftermålet godkjent i «guds øyne». I delstaten var det derimot forbudt med flerkoneri.

I 1994 giftet Kody seg på ny, denne gang med Christine. På dette tidspunktet hadde patriarken tre koner hektet på armen. 16 år seinere utvekslet han giftering med sin fjerde kone, Robyn.

Familien skal ha tjent nærmere 25 millioner norske kroner for å medvirke i «Sister Wives».

LES OGSÅ: Derfor forsvant hun

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer