«Mesternes Mester»

Én deltaker «mangler» - dette er grunnen

Årets sesong av «Mesternes mester» er godt i gang, med én mann i mindretall.

REDUSERT: I årets sesong av «Mesternes mester» skulle det i utgangspunktet være ti deltakere, men endte opp med bare ni. Foto: NRK
REDUSERT: I årets sesong av «Mesternes mester» skulle det i utgangspunktet være ti deltakere, men endte opp med bare ni. Foto: NRK Vis mer
Publisert

Observante seere har kanskje lagt merke til at det «mangler» en mann i årets sesong av «Mesternes mester». Det er nemlig fem damer med, og «bare» fire menn.

Det har en naturlig grunn, bekrefter NRK. Den tidligere fotballspilleren Lars Bohinen skulle i utgangspunktet være med i årets sesong. Men i juni i fjor - like før innspillingen startet - trakk han seg.

Grunnen til det var at han ble trener for Sarpsborg 08, forteller NRKs prosjektredaktør Pia Basberg.

- Det var opprinnelig ti, men tidligere fotballspiller Lars Bohinen valgte å trekke seg kort før innspillingsstart i begynnelsen av juni 2021. Årsaken var et tilbud om trenerjobb med tiltredelse før avreise til Sørlandet, sier NRKs prosjektredaktør Pia Basberg til Dagbladet.

KNUST: Det er klart for en ny sesong av «Mesternes Mester», og allerede i første konkurranse «90-graderen» blir den gamle rekorden knust. Video: NRK/Rød Løper Vis mer

- For sent

Når en deltaker trekker seg fra et TV-program, er det ikke uvanlig at produksjonen får på plass en erstatter. Det lot seg derimot ikke gjøre i «Mesternes mester» på grunn av koronapandemien.

«Mesternes mester» har tidligere blitt spilt inn i land som Malta, Spania, Kypros og Monaco. Årets sesong ble produsert i hjemlandet på grunn av koronapandemien, i likhet med i fjor.

Basberg forteller at på det tidspunktet Bohinen trakk seg, hadde deltakerne begynt på en ti dagers karantene for å kunne leve som én kohort under innspillingen.

- Derfor var det for sent å skaffe en erstatter uten å sette hele produksjonen i fare under den pågående koronapandemien, forklarer Basberg.

Dagbladet har vært i kontakt med Lars Bohinen, som ikke ønsker å kommentere saken.

LES OGSÅ: Brudd rett før innspilling: - Dramatisk endring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer