Synnøve Solemdal fra «Mesternes mester»:

Mystisk syk i månedsvis

«Mesternes mester»-deltakeren gikk lenge uten å forstå hva som gjorde henne syk.

SYK AV FLÅTTBITT: Tidligere skiskytter Synnøve Solemdal ble syk som følge av et flåttbitt. Det ødela hele sesongen for sportsstjernen. Foto: Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
SYK AV FLÅTTBITT: Tidligere skiskytter Synnøve Solemdal ble syk som følge av et flåttbitt. Det ødela hele sesongen for sportsstjernen. Foto: Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL/OSLO (Se og Hør): I disse dager ruller «Mesternes Mester» over skjermen ellevte året på rad. I NRK-suksessen får de norske idrettsheltene bryne seg på tøffe utfordringer, og konkurranser i alt fra lagsykling til 90-graderen, i håpet om å kalle seg Mesternes Mester.

En av sportsstjernene på deltakerlista er tidligere skiskytter Synnøve Solemdal (31) fra Tingvoll på Nordmøre. 31-åringen vant to verdenscuprenn i løpet av karrieren. I fjor la hun opp.

FLÅTTBITT: Den tidligere skiskytterstjernen Synnøve Solemdal (t.v.) ble bitt av flått og fikk et trøblete sykdomsår i 2016. Her er hun avbildet sammen med motorcrossutøveren Genette Våge i forbindelse med «Mesternes Mester» 2021. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FLÅTTBITT: Den tidligere skiskytterstjernen Synnøve Solemdal (t.v.) ble bitt av flått og fikk et trøblete sykdomsår i 2016. Her er hun avbildet sammen med motorcrossutøveren Genette Våge i forbindelse med «Mesternes Mester» 2021. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Underveis i karrieren fikk Solemdal kjenne på sykdom.

Et flåttbitt i 2016 skulle nemlig ødelegge en hel sesong for den tidligere skiskytterstjernen.

Se og Hør møter Tingvoll-kvinnen under innspillingen av programmet, som foregikk i fjor høst, der hun deler åpent om flåttbittet som gjorde henne syk.

- Lav energi

- Jeg hadde veldig lav energi i en veldig lang periode. Og merket veldig på trening at jeg ikke responderte rett og slett, men jeg var ikke sengeliggende, forteller hun, og legger til:

- Så, det kan fort hende at hvis jeg ikke var idrettsutøver, så ville jeg bare kjent på det som at jeg var sliten. Men det ble veldig målbart.

«MESTERNES MESTER»: Synnøve Solemdal (t.v.) er å se sammen med blant andre Johan Olav Koss og Genette Våge i denne sesongen av «Mesternes Mester». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«MESTERNES MESTER»: Synnøve Solemdal (t.v.) er å se sammen med blant andre Johan Olav Koss og Genette Våge i denne sesongen av «Mesternes Mester». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Solemdal gikk en lang stund uten å vite at hun var blitt bitt av flått.

- Jeg gikk jo veldig lenge uten å finne ut hvorfor jeg ikke hadde energi. Det var fra sommer til november at jeg gikk og ventet på at jeg skulle komme tilbake. Da vi fant ut hva det var, så startet jeg på antibiotika i tre og en halv uke. For meg fungerte det veldig bra.

- I dag merker jeg absolutt ingenting, sier hun videre.

31-åringen forteller også til Se og Hør at hun er lettet over at det gikk såpass bra med henne.

VILLA: For første gang spilles «Mesternes Mester» inn i Norge, og dette er huset deltakerne bor i. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Jeg har hørt skikkelige skrekkhistorier, så når vi fant det ut, tenkte jeg: «OK, nå skal jeg ikke søke på internett». Jeg har hørt om folk som er mye mer uheldige enn meg.

Ny hverdag

Som nevnt tok Solemdal farvel med idrettskarrieren i fjor vår. Den tidligere skiskytteren ville se seg om etter noe annet.

- For å være idrettsutøver var det en ganske stor avgjørelse. Du har jo gjort det helt siden du var liten. Da jeg klarte å ta det valget, så føltes det veldig rett. Jeg føler meg veldig heldig - mange må legge opp på grunn av skader og sykdom, og jeg hadde hatt en kjempefin karriere, og så la jeg opp når jeg ikke ville mer.

- Jeg kjente at jeg hadde veldig mange andre drømmer, fortsetter hun.

Nå for tiden studerer 31-åringen til å bli byggingeniør, og stortrives med valget.

- Det er kjempeartig. Det var også fint å ha sommeren til å gjøre hva jeg ville - møte venner og være med familien, sier hun.

LES OGSÅ: - Verste beskjeden jeg har fått noen gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer