Verdenskjent:

«Mystisk» luksus­yacht i Norge

De siste ukene har den berømte båten blitt observert i norske fjorder - med kameracrew på slep.

LUKSUS: Realitysuksessen «Below Deck» har etter alt å dømme byttet ut paradisøyene i Middelhavet til fordel for norske fjorder og fjell.Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Dette kommer absolutt til å bli god norgesreklame, sier Sølvi Haugen til Børsen.

De siste ukene har flere sperret øynene opp for den berømte luksusyachten «Mercury» - som plutselig ankret opp i Norge.

Den eksklusive båten er blant annet utstyrt med fem soverom, boblebad, bar, romslige loungeområder både inne og ute, samt vannscooter og andre vannsportsleketøy.

IØYENFALLENDE: Luksusyachten «Mercury» er 50 meter lang, og har en kapasitet på tolv gjester med tilsvarende antall mannskap. Her er båten avbildet utenfor Vestre i Storfjorden denne uka. Foto: Anders Johan Stavseng
IØYENFALLENDE: Luksusyachten «Mercury» er 50 meter lang, og har en kapasitet på tolv gjester med tilsvarende antall mannskap. Her er båten avbildet utenfor Vestre i Storfjorden denne uka. Foto: Anders Johan Stavseng Vis mer

Yachten - og mannskapet om bord - har blitt verdenskjent gjennom den amerikanske realitysuksessen «Below Deck». I tv-serien følger man det glamorøse - og tidvis skandaløse - livet til de ansatte og deres bemidlede gjester.

- Observert kameracrew

Nå har seriegiganten etter alt å dømme byttet ut paradisøyene i Middelhavet til fordel for norske fjorder og fjell.

Ovennevnte Haugen bor på Amdam i Ørskog kommune, og har natt til fredag hatt panoramautsikt over luksusyachten, som for andre gang på kort tid har ankret opp på Storfjorden like nedenfor verandaen.

- OBSERVERT KAMERACREW: Bakerst til høyre ligger Mercury. Det er usikkert om båten til venstre er er følgebåt, filmcrew eller en privatperson. Foto: Privat
- OBSERVERT KAMERACREW: Bakerst til høyre ligger Mercury. Det er usikkert om båten til venstre er er følgebåt, filmcrew eller en privatperson. Foto: Privat Vis mer

- Den store yachten har også vært her tidligere, og da lekte gjestene seg med blant annet vannscootere og en gammel vikingbåt. Vi har også observert kameracrew om bord i båten, sier Haugen.

- Høy musikk

Å sikre seg en drømmeuke om bord Cayman Islands-registrerte «Mercury» koster ordinært opp mot 1,7 millioner norske kroner, ifølge prislistene. Det inkluderer selvsagt full oppvartning og en privat kokk som møter alle dine forhåndsbestilte preferanser og behov.

Med andre ord ligger alt til rette for en overdådig turistopplevelse. Forrige gang «Mercury» var på Amdam, ble det fest på fjorden, forteller Haugen.

- Det var en kveld med mye festligheter. Vi så at de koste seg oppe på dekk, og det ble spilt høy musikk. Det var lett å se at de hygget seg.

- Ikke i kontakt

Ordfører i Stranda kommune, Jan Ove Tryggestad (Sp), synes det er flott at «Below Deck Adventure» skal ha kommet til Norge og Stranda. Båten har vært på flere turer til Geiranger, som ligger innerst i Storfjorden, og yachten har også ankret opp utenfor «Grandiosa-bygda» Stranda.

- Å få TV-innspillinger til området vårt har vist seg å være svært viktig for kommunen. «Mission Impossible»-innspillingen var intet unntak. Tom Cruise bestilte til og med kjøttprodukter fra den lokale bedriften Ole Ringdal AS, og superstjernen fikk det levert personlig, forteller Tryggestad til Børsen.

Ofte holdes innspilling av ekstremsportaktiviteter hemmelig fram til det blir vist på TV, andre ganger er kommunen involvert.

- I dette tilfellet har selskapet bak TV-innspillingen ikke vært i kontakt med kommunen - enda.

STOR STJERNE: Etter at tips fra en leser, dro reporter Fanny på jakt i Oslo etter den amerikanske skuespilleren Megan Fox. Video: Julie Solberg / Redigering: Marie Røssland Vis mer

- Verdens vakreste

Det er Bravo TV som står bak konseptet, mens Shed Media skal stå for produksjonen av den norske utgaven. De involverte har foreløpig holdt kortene tett til brystet hva gjelder detaljer om crew og deltakere.

I mars skrev imidlertid en av seriens mest populære kapteiner, Sandy Yawn, at de var på vei til Norge for å filme.

I et nylig intervju med Vanity Fair, uttalte produksjonstopp i Bravo, Noah Samton, at innspilling skulle foregå i blant annet Ålesund:

- Vi spiller inn i fjordene. Så vannet er mye kaldere. Hvis du faller over bord, kan det være farlig.

En gjeng på båttur fikk seg en blindpassasjer. Blindpassasjer av typen hai. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

- Ingen margarita-fest

Han påpekte også at gjestene vil skille seg noe fra dem som har vært med i det ordinære «Below Deck»-universet.

Ifølge Instagram-kontoen til Below Deck Casting kan seerne tilsynelatende forvente en fartsfylt sesong med blant annet hundekjøring og heliskiing i «noen av verdens vakreste omgivelser».

«BIRDS OF PARADISE»: Norsk 25-åring spiller hovedrolle i ny storfilm fra Amazon Prime. Video: Amazon Prime / Netflix. Reporter/Klipp: Celina Morken Vis mer

- Dette er mennesker som bruker mye penger på spenningsturer som paragliding og utforsking av isbreer. Dette er ikke de samme menneskene som vil sole seg og drikke 20 margarita-drinker på en båt, uttalte Samton til Vanity Fair.

Ifølge Variety og Deadline vil «Below Deck Adventure» ha premiere en gang på nyåret. Originalserien er blant annet tilgjengelig på TV 2 Play og Netflix her til lands.

LES OGSÅ: Avslørte Obamas spesielle krav under norgesbesøket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer