ER DET EN NISSE?: Denne karen har skremt flere innbyggere i Argentina. Men er det en nisse? Se videoen nederst i artikkelen.
ER DET EN NISSE?: Denne karen har skremt flere innbyggere i Argentina. Men er det en nisse? Se videoen nederst i artikkelen.Vis mer

Mystisk gnom skaper frykt

Ukjente vesen terroriserer argentinsk landsby.

Se video av terror-gnomen nederst i saken!

SEHER.NO: Innbyggerne i provinsen Salta i Argentina lever i frykt etter at en veldig kort, tettbygd skapning har dukket opp nær bebygde strøk.

Vesenet som ser ut som en gnom eller nisse av de lokale innbyggerne, har ifølge Ekstra Bladet vist seg flere ganger - og skremt enkelte mennesker så kraftig at de har måttet bli behandlet på sykehus.

Nå har tenåringen Jose Alvarez lagt ut en video av det som skal være "terror-nissen" på nettstedet YouTube. Alvarez hevder han klarte å få filmet det ukjente vesenet da det overrasket ham og en gruppe venner.

- Det var tidlig om morgenen og vi satt og snakket om vår siste fisketur. Jeg begynte å filme med mobiltelefonen mens vi satt og spøkte, da vi plutselig hørte noe som lignet på folk som kaster stein.

- Vi så over på den andre siden av veien og så at gresset bevegde seg. Først trodde vi det var en hund, men så oppdaget vi at det var en nisseaktig skikkelse. Den kom imot oss, og vi ble veldig redde, forteller Alvarez til lokale medier.

Videosnutten har nå fått tusener av seere verden over til å engasjere seg i debatten om det er en ekte gnom eller ikke.

Mens mange tror på nisse-teorien er andre mer skeptiske:

- Det er morsomt og ganske skummelt, men kanskje er det bare en liten fyr med hatt, sier en person som kaller seg "PCmacro" i en kommentar på nettstedet YouTube.

Levende hagenisse, gnom eller dårlig spøk? Se videoen her - og stem til høyre! (Gnomen kommer til slutt i klippet).