- Myrder og sprenger rødhårede gutter

M.I.A.`s sjokkvideo «Born Free» skaper kontroverser...

SPRENGER GRENSENE: I M.I.A.s nye musikkvideo «Born Free» blir rødhårede gutter og unge menn myrdet og sprengt i filler. Foto: YouTube
SPRENGER GRENSENE: I M.I.A.s nye musikkvideo «Born Free» blir rødhårede gutter og unge menn myrdet og sprengt i filler. Foto: YouTube Vis mer
SEHER.NO:  Den britiske rapperen M.I.A. (34) , hvis ekte navn er Mathangi Arulpragasam, sprenger grensene i det som må kunne kalles en «sjokkvideo».

I ni minutter får man se hvordan amerikansk millitærpoliti samler sammen rødhårede gutter og unge menn, under voldsomme former. De fraktes ut på et stort felt, hvor de etter hvert avrettes. De som ikke skytes, mishandles til døde eller sprenges i biter, skriver Aftonbladet.

Videoen «Born Free» ble offisielt sluppet på YouTube i går, men forsvant nesten umiddelbart.

- Pokker ta «UMG» som ikke vil vise den på YouTube, skrev «Paperplane»-stjernen opprørt på sin Twitter-side etter at videoen ble fjernet.

Senere fremgikk det at det ikke var musikkprodusenten UMG som hadde fjernet den kontroversielle videoen.

- YouTubes regler forbyr pornografi eller umotivert vold. Om innholdet bryter med reglene tar vi det bort, og om brukeren forsetter å bryte våre regler, stenger vi av deres konto, sier en talsmann for YouTube til BBC.Nå kan man igjen finne videoen på YouTube, men med 18 års aldersgrense.

Videoen er regissert av Romain Gavras som også har laget den kontroversielle musikkvideoen til låten «Stress» av franske Justice.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - M.I.A. opptrer fra senga?