Myggen slutter i TV 2

- Jeg har trukket meg fra jobben som fotballekspert i TV 2 med umiddelbar virkning.

TRAKK SEG: - Det stemmer at jeg har gått en runde med meg selv og trukket meg fra jobben som fotballekspert i TV 2 med umiddelbar virkning, sier Erik Mykland. Foto: SCANPIX
TRAKK SEG: - Det stemmer at jeg har gått en runde med meg selv og trukket meg fra jobben som fotballekspert i TV 2 med umiddelbar virkning, sier Erik Mykland. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Populære Erik «Myggen» Mykland (38) skulle etter planen levere verbale stikk under TV 2s VM-sendinger fra Kontraskjæret i Oslo. Men midtveis i mesterskapet har «Myggen» valgt å stikke av, får Se og Hør bekreftet.

Samtidig som stadig flere lag ryker ut fra mesterskapet i Sør-Afrika, har også «Myggen» valgt å avslutte VM-turneringen tidligere en planlagt.

- Det stemmer at jeg har gått en runde med meg selv og trukket meg fra jobben som fotballekspert i TV 2 med umiddelbar virkning. Vi passer til å gjøre forskjellige ting i livet, og det er nok andre som er mer komfortable med å være på TV enn det jeg er, forteller Erik Mykland til Se og Hør.

Ballartisten fra Sørlandet ønsker ikke å gå i detalj om hvorfor han velger å trekke seg midt under sluttspillet.

Erik Mykland var en av Norges aller beste fotballspillere i en årrekke på 1990- og 2000-tallet. Han spilte 78 landskamper og var en del av det norske laget som deltok i VM både i 1994 og 1998 og EM i 2000. I fjor gjorde han et sensasjonelt comeback for moderklubben Start, men måtte legge støvlene på hylla etter vårsesongen på grunn av skadeproblemer.

Fotballsjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen, bekrefter til Seher.no at kanalen og Erik Mykland den siste tiden har hatt en dialog rundt hans fremtidige rolle på skjermen, og at «Myggen» skal ha ønsket en pause.

- Vi har nok mer tro på ham enn han har på seg selv. Så nå handler det om å motivere ham til at han skal fortsette som fotballekspert og bidra med sine kunnskaper. Han er en annerledes ekspert av et teknisk og lekent kaliber, og gir et veldig bra supplement til et allerede godt ekspertpanel, sier Hagen til Seher.no.

Fra TV 2-hold har man derimot langt fra gitt opp den tidligere ballkunstneren.

- Dette er helt og holdent hans egen avgjørelse. Vi synes det er synd, og skal fortsette å jobbe for å motivere ham til å fortsette på «laget» vårt. Han bidrar med noe som Norge trenger. Vi har ikke gitt opp håpet, men han må selvsagt ønske det selv. Vi er veldig glade i ham, både på og utenfor banen, forteller fotballsjefen.

Hva Mykland skal gjøre nå som engasjementet i TV 2 er over, er foreløpig usikkert.

(Saken er kun publisert på Seher.no).

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Brøt ut i gråt under Jackson-hyllest