FULL PAKKE: Missegeneralen Geir Hamnes mener hun har alt som skal til for å vinne, og vi skjønner hva han mener. Foto: globalbeauties.com
FULL PAKKE: Missegeneralen Geir Hamnes mener hun har alt som skal til for å vinne, og vi skjønner hva han mener. Foto: globalbeauties.comVis mer

Mygg-krise for Frøken Norge

Tapte bikini-showet, men i natt kan hun vinne krona...

SEHER.NO:  - Tribunene var fulle av folk, det hadde jeg ikke forventet. Det er vanskelig å si hvor mange det var, men jeg tror det var i hvert fall en 2000-3000 der, sier Mariann Birkedal, Norges representant i miss Universe til Seher.no.

Denne uken måtte Stavanger-jenta Mariann Birkedal (21) altså spankulere i bikini, høyt hår og høye hæler foran et flere tusen stort publikum på Swimwear-konkurransen. 

- Men jeg stortrivdes på scenen, jeg fikk et skikkelig adrenalinkick og er kjempefornøyd med egen prestasjon, forteller hun.

Og det er altså med slikt pågangsmot at hun har klart å komme seg på toppen av favorittlista, og holdt seg høyt oppe på rangeringen til det hele avgjøres i finalen i natt.

Klokken 05:00 mandag krones den 57. Miss Universe i Nah Trang i Vietnam

- Jeg føler at jeg har gode sjanser til å komme blant topp 15 til finalen, og da kan alt skje. Jeg tenker at da stiller man med litt blanke ark, og har en ny sjanse til å overbevise dommerne.

Mer press
At hun, noe som er uvanlig for de norske deltakerne, har fått svært mye oppmerksomhet og favorittstempel har ikke gått ubemerket hen i moderlandet.

- Ja, må si at jeg føler litt mer press. Jeg har fått sykt mye meldinger fra venner og kjente hjemme om at de leser at jeg er favoritt, så da tenker jeg litt 'oj, jeg MÅ nesten klare å komme blant topp 15. Men jeg gjør jo mitt beste uansett.
Men meldingene og favorittstempelet er mest av alt positivt.

- Familie og venner skriver at det er veldig stolte av meg, og når en er så langt borte så lenge, så setter man ekstra stor pris på slike gode meldinger hjemmefra.

Å delta på Miss Universe betyr intet mindre enn en måned hvor alle sju dagene i uka blir fyllt med konkurranser, fotooppdrag, representasjonoppdrag og andre aktiviteter. 

- Mange av jentene sier ting som, "åh, når dette er over skal jeg ikke bruke sminke på en måned", ler Mariann.

Sloss mot myggen
All sminkingen og stresset har gjort at mange av deltakerne nå sliter med uren hud, men hun har sluppet heldig unna forteller hun. Verre er det på et annet område.

- Jeg har fått 40 myggestikk på leggen, det er litt krise, og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Men jeg får prøve å dekke over med sminke, og håpe det ikke synes!
De siste dagene før finalen fikk de 80 deltakerne færre ting på timeplanen, og dermed mer tid til forberedelser før finalen. På toppen av høy varme og lite søvn tidligere holdt flere av jentene på å gå i bakken enkelte dager, forteller Mariann.

Hun brukte den ekstra tiden før finalen til å forberede seg fysisk og psykisk.

- Får jeg krona på hodet, blir jo livet snudd på hodet. Da drar jeg jo ikke engang hjem etterpå, men til New York. Det blir fullt kjør fra dag en. Litt slik som oppholdet her, bare at det fortsetter resten av året. Det betyr et veldig travelt liv, men en spennende tilværelse.

Overvinner alt
Et minus, skulle Mariann vinne, er at det blir lite tid til kjæresten hjemme. Men Mariann har full tillit til kjærligheten.

- Å, men da kommer han etter meg håper jeg! Det blir litt vanskelig, for reglene er slik at man ikke kan være samboer i den leiligheten en får bo i. Men vi klarer nok den utfordringen, uansett.
Men om det blir tap eller vinn så har også Mariann stor tro på karrieren fremover.

- Uansett hva som blir plasseringen min så håper jeg det blir mer modelljobbing. Jeg har tatt meg ett år fri fra skolen nå for å satse, dette åpner jo en del dører. Også håper jeg at jeg kanskje kan jobbe litt med tv.

Og se selv hvorfor Mariann har gjort seg fortjent til å bli storfavoritt i kveld på hennes bildegalleri her.

hennes blogg kan du lese mer om parader og annet som hun har fått oppleve.

På GlobalBeuties.com kan du følge finalen direkte (ekstern link)

LES OGSÅ: Tapte kampen med bunad