«Robinsonekspedisjonen»:

- Mye tøffere enn mange kanskje tror

Tidligere deltaker Maria Amalie ser tilbake på egen reality-deltakelse.

IKKE TILBAKE: Maria Amalie Andersen sier hun ikke kommer til å delta på «Robinsonekspedisjonen» igjen. Foto: Privat
IKKE TILBAKE: Maria Amalie Andersen sier hun ikke kommer til å delta på «Robinsonekspedisjonen» igjen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Årets sesong av «Robinsonekspedisjonen» med Reality Awards-aktuelle Silje Torp (47) i spissen, kommer rullende over tv-skjermene denne høsten.

Programlederen, som nå er nominert til «Årets programleder» under høstens prisutdeling, har tidligere uttalt at det er tøft for deltakerne å være med på programmet. Nå åpner den tidligere deltakeren Maria Amalie Andersen (31) seg om den krevende tiden på øya.

DRAMATISK: Det blir ganske så dramatisk på «Robinsonekspedisjonen» når Silje Torp ser seg nødt til å bryte inn å snakke med gjengen. Video: Rød Løper/Kine Falch, reporter: Thea Hope, Redigering: Steffen Pettersen Vis mer

- Hvorfor gidder du?

Den tidligere deltakeren innrømmer at det var svært psykisk krevende, og at hun ved flere anledninger lurte på hvorfor hun ble værende.

- Det er jo spennende å se hva kroppen tåler og klarer, selv om hodet spør hvorfor gidder du? Det er knalltøft. Mye tøffere enn det mange kanskje tror, sier hun til Reality Awards.

Hun fortsetter med å si at hun har lært seg å verdsette ting på en helt annen måte enn hun gjorde før deltakelsen, og at hun nå føler hun kan klare hva som helst.

LANGVARIG OPPHOLD: Maria tilbragte hele 44 dager på øya. Foto: Privat
LANGVARIG OPPHOLD: Maria tilbragte hele 44 dager på øya. Foto: Privat Vis mer

- Man setter litt mer pris på livet. Når man har vært så langt nede, er det lett å sette pris på småting i hverdagen. Det blir lettere å mestre ting når man har opplevd noe dritt.

REALITY AWARDS: Hva er det egentlig? La kjendisene forklare. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

- Kjente ikke meg selv igjen

Maria, som tilbragte hele 44 dager på «Robinsonekspedisjonen», forteller at hun trodde sulten skulle bli det absolutt verste, men sier at hjernen til slutt helt stoppet å fungere.

- Jeg kjente ikke meg selv igjen lenger. Jeg var redd jeg skulle være sånn for alltid. Man går rundt og bare lever, og kjente ikke på noe glede. Bortsett fra når vi fikk mat. De som har sklidd gjennom livet på bananskall klarer ikke mestre det greiene der, mener hun.

TROSSET: Maria forteller at hun nesten ikke gjorde annet enn å spise etter hjemreise, tross legeråd om det motsatte. Foto: Privat
TROSSET: Maria forteller at hun nesten ikke gjorde annet enn å spise etter hjemreise, tross legeråd om det motsatte. Foto: Privat Vis mer

Den tidligere deltakeren forteller at de ikke fikk mat før den 11. dagen, og at de levde på kokosnøtter og sneglehus de fant på stranden.

SJOKKERER: Reality Awards ble med Caroline Nitter hjem og fikk seg litt av et syn da hun og Cristian Brennhovd åpnet kjøkkenskapet. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

- Vi fikk bare fem sneglehus hver. Og de måtte vi jo koke. Bare dét var jo også en prosess.

Trosset legeråd

Siden deltakerne får begrensede mengder mat under oppholdet på øya, rådet legen dem til å starte med små mengder etter hjemreise. For Maria ble det dog litt vanskelig.

- Det var det villeste. Familien min hadde jo laget mat da jeg kom hjem, og jeg spiste vel dobbelt så mye som faren min. Jeg var redd magesekken skulle sprekke. Og sånn var det et par uker. Det var instinktet om at man ikke skulle få mat som tok over litt.

Men det var ikke bare tilvenning til mat som ble en utfordring. Maria forteller at hun ble støl av å ligge i egen seng etter deltakelsen, og at hun opplevde det som rart å være alene.

ALDRI SKJEDD FØR: I sesong 5 av «Ungkarskvinnen Australia» får vi se noe som aldri har skjedd før. Video: Discovery+. Klipp: Luna Lea Vis mer

- Kroppen var så vant til å ligge på bambuspinner, så jeg sov ikke kjempegodt om nettene i seng. Ikke ville jeg være alene heller. Jeg var i en boble da jeg kom hjem, og var helt fjern, minnes hun.

Maria forteller at hun ikke tror noen av dem som skal være med i årets sesong, er klar over hvor belastende det faktisk er for psyken når man er utsultet, kald og på toppen av det hele må ta stilling til alliansesnakk.

- Jeg kommer aldri til å gjøre det igjen. Det er litt ubehagelig når man ser det på TV i ettertid, og ser at noen faktisk har snakket om deg. Men det er et spill, så det må man distansere seg fra.

Angrer ikke

Den tidligere «Robinson»-deltakeren forteller at hun ikke angrer på deltakelsen, men at det dog var noe hun gjerne skulle gjort annerledes.

SOMMERFERIE: Vi har tatt en prat med kjendisene om deres ferieplaner. Video: Rød Løper. Klipp: Nora Skavhaug Vis mer

- Det er det tøffeste og sjukeste jeg har vært med på. Men jeg skulle vært med Maiken og Veronika hele tiden. Jeg er glad vi fikk ordna opp, og vi er gode venner i dag. Det er et vennskap jeg kommer til å ha med meg resten av livet.

Den nyeste sesongen av «Robinsonekspedisjonen» kommer allerede i høst, og hvem vet, kanskje de også stikker av med en pris under Se og Hørs Reality Awards.

Reality Awards arrangeres av Se og Hør, som eies av Aller Media.

LES OGSÅ: Nå er de gift

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer