Inger Houghton:

- Mye plager

Det er omtrent halvannen måned til Inger Houghton blir tvillingmamma. Nå letter hun på sløret om svangerskapet.

BLIR TREBARNSMOR: Inger Hougton venter tvillinger med ektemannen. Nå letter hun på sløret om tvillingsvangerskapet. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
BLIR TREBARNSMOR: Inger Hougton venter tvillinger med ektemannen. Nå letter hun på sløret om tvillingsvangerskapet. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer
Publisert

- Det er mye plager og vondter jeg ikke kan huske jeg hadde sist, forteller Inger Houghton, kanskje bedre kjent som «Inger in Dubai», til Se og Hør.

I slutten av april kunne treningsinfluenseren avsløre at hun og ektemannen, Ian Houghton (36), venter barn igjen, og at datteren Kaia (4) skal bli storesøster.

Paret venter tvillinger, en gutt og ei jente, og Inger har så langt delt flere oppdateringer med følgerne sine gjennom svangerskapet - både positive og mer utfordrende sider ved det å være gravid.

Når Se og Hør snakker med henne denne uka, er 35-åringen på vei til ultralyd, og forteller at hun er 32 uker på vei med babyene.

- Man blir satt i gang i uke 38 med tvillinger, så jeg har omtrent halvannen måned igjen. Det har gått utrolig fort, mye fortere enn forrige graviditet, forteller hun.

- Klarer det fordi jeg må

På Instagram har treningsinfluenseren nesten 200 000 følgere, og deler daglig treningsinnhold med følgerne sine. Samtidig arrangerer hun online trening to ganger i uken, hvor hun holder timen og trener sammen med dem som deltar. Dette til tross for at hun altså snart blir tvillingmamma.

- Jeg kjenner i aller høyeste grad at jeg er gravid med tvillinger. Jeg kan ikke huske at jeg hadde så mange plager sist, og tror jeg var veldig heldig som slapp unna mye av det med Kaia, forteller hun, og legger til at dersom hun hadde hatt en vanlig jobb, ville hun antakelig vært sykmeldt innen nå.

- I slutten av august ble jeg plutselig veldig gravid og fikk mye vondt. Det er ikke mye nytte i meg nå, og jeg må med jevne mellomrom legge meg med en varmeflaske i ryggen, fortsetter hun.

På Instagram skrev hun forrige uke at hun har gått opp nesten 20 kilo så langt i svangerskapet - men dette stopper henne ikke.

- Jeg føler meg som en 80-åring, men det er mye som fremdeles fungerer. Jeg kjenner at hvis jeg får bevegd meg, så er det positivt for meg, men jeg kjenner meg heldig som kan være hjemme og slappe av i etterkant, og at jeg ikke må videre på en kontorjobb, sier hun.

Inger skal fullføre tre liveøkter til med følgerne sine før hun gir seg - alle disse i løpet av september.

- Jeg klarer det fordi jeg må. Samtidig er det veldig kjekt, og jeg får mye ut av det selv også, fortsetter hun.

Treningskritikk

I slutten av juli fortalte 35-åringen til Se og Hør at hun hadde fått mye kritikk for at hun er såpass aktiv under et tvillingsvangerskap.

«Kommentarene er nok godt ment, men vit at det ikke hjelper. Alt det gjør er å skremme meg, og det er ikke godt å føle seg redd», skrev hun blant annet på Instagram.

Etter å ha gått flere runder med egen lege, hvor hun gang på gang har fått beskjed om at det ikke er farlig å trene, ei heller at treningen vil fremskynde for tidlig fødsel, har hun fortsatt å holde seg aktiv.

- Etter at jeg svarte på kritikken sist har det roet seg kraftig med tanke på kommentarene. Legen min fortalte at dersom man føder for tidlig, så er det andre faktorer som også spiller inn. Jeg fikk god backup fra henne, forteller Inger, og fortsetter:

- Legen sa det bare var positivt å trene, og at jeg skulle gjøre det jeg klarer. Mye har funket bra og funker fortsatt greit for meg. Jeg kjenner at det gjør meg godt.

Inger lar ikke lenger slike kommentarer påvirke henne, og forteller videre at hun ønsker å vise alle sider av graviditeten, også det som ikke alltid er like rosenrødt.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler klipp fra fødestua i den nyeste episoden av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

- Når jeg legger ut at det er tungt så får jeg veldig mange støttende ord og trøst. Jeg gjør det ikke for å få medlidenhet, men det er ikke alltid supergøy å være gravid, innrømmer hun.

Inger tror det er viktig å vise balansen i livet - spesielt på kanalene i sosiale medier.

- Men det er det positive jeg vil fokusere på. Skal man tenke på alt som er dritt, så blir alt mer dritt, tror hun.

Og det er mye som er positivt i livet til Egersund-jenta om dagen. Da Se og Hør snakket med henne tidligere i år, da det ble kjent at hun og ektemannen hadde flyttet hjem etter ni år i Dubai, fortalte Inger at de hadde funnet et hus de ønsket seg, men at de ikke hadde kjøpt det ennå.

«Jeg er nesten 20 kilo tyngre, men føler meg 10 kilo lettere fordi vi endelig har fått lån og kan kjøpe huset vi har ønsket oss siden vi bestemte oss for å flytte til Norge», skrev hun på Instagram i helgen.

Huskjøp

Nå forteller 35-åringen at boligsituasjonen endelig er på vei til å løse seg, men at de møtte på noen hindre på veien.

- Endelig har vi fått lån. Det som drøyde ut er først og fremst at vi ikke har solgt leiligheten vår i Dubai fordi det er ræva marked der nå. Vi har potensielt sett investert der i ni år, noe som hadde gått rett vest om vi hadde solgt nå, forklarer hun.

I stedet har familien valgt å leie ut hjemmet sitt i Dubai, og ser allerede at det kan være en god inntektskilde i stedet for at den bare står der og sluker penger.

- Forhåpentligvis kan vi selge en annen gang, fortsetter hun.

Når det kommer til drømmeboligen her til lands begynner brikkene også endelig å falle på plass.

- Da vi først søkte om lån ga banken uttrykk for at det ville ordne seg, og at vi kunne kjøpe nabohuset til foreldrene mine. Men når alt kom til stykket fikk vi ikke lån, forteller hun, og legger til at hun gikk i bakken over den negative beskjeden.

Boligen ligger som nevnt på nabotomten til Ingers foreldre, noe som vil være optimalt med tanke på hjelp når de snart blir trebarnsforeldre.

- Jeg kan stå med to drittbleier i hendene og ringe mamma, og så er hun der på ett minutt, forteller hun.

ÆRLIGE BILDER: Tea Broholm, kjent fra «Paradise Hotel» er nybakt mor. Nå deler hun ærlige bilder av kroppen etter fødselen. Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

Vil flytte før fødselen

Ekteparet fikk økonomisk hjelp av Ingers far som gjorde at de stilte sterkere med egenkapitalen, i tillegg gikk de til en annen bank som ifølge influenseren var mer åpen for å hjelpe.

- Naboene som skal selge er også så snille og tålmodige. Vi har hatt en tett dialog med dem hele veien, og det er takket være dem og mange faktorer, at det nå går i boks.

Paret har fått overtakelsesdato, og det eneste som mangler er å skrive under papirene.

- Vi håper å komme inn før fødselen, og overtar to, tre uker før jeg skal i ilden. Så det er bare å knipe sammen beina frem til det, sier hun lattermildt.

Ettersom Inger, ektemannen og datteren nylig var bosatt i Dubai, har de ikke mye som skal flyttes, men likevel er det mye som må gjøres.

- Jeg håper vi rekker det. Jeg kan jo ikke løfte så mye, men jeg kan peke på hvor ting skal stå så vi kommer i mål.

LES OGSÅ: Gravid Tone beklager til kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer