Lena Kristin Ellingsen:

- Mye av ansvaret faller på Trond

Lena Kristin Ellingsen åpner opp om hvordan hun sjonglerer privatliv og skuespillerkarrieren.

STYRER SKUTA: Lena Kristin Ellingsen innrømmer at det er ektemannen Trond Fausa som styrer skuta på hjemmebane når hun er på teateret. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
STYRER SKUTA: Lena Kristin Ellingsen innrømmer at det er ektemannen Trond Fausa som styrer skuta på hjemmebane når hun er på teateret. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert

I hele høst har skuespiller Lena Kristin Ellingsen (39) spilt for fulle hus på Folketeateret i Oslo. Hun spiller hovedrollen som Maria Reiner i «Sound of Music», den kritikerroste musikalen om barnepiken som ender opp som kone og mor.

Privat er hun gift med skuespiller Trond Fausa Aurvåg (47), og sammen har de sønnene Ole Ivan og Eivind, og datteren Edie.

Mens mamma naturligvis tilbringer mye tid på teateret i løpet av siste halvdel av hver uke, er det Fausa Aurvåg som styrer skuta på hjemmebane.

ÆRLIG: Den norske skuespilleren Lena Kristin Ellingsen legger ikke skjul på at mye av ansvaret hjemme faller på ektemannen Trond Fausa Aurvåg. Foto: Espen Solli
ÆRLIG: Den norske skuespilleren Lena Kristin Ellingsen legger ikke skjul på at mye av ansvaret hjemme faller på ektemannen Trond Fausa Aurvåg. Foto: Espen Solli Vis mer

- Får mye ansvaret

Skuespilleren forteller at det er både positive og negative sider ved yrket hennes, og at det periodevis er svært hektisk og at hun da ikke har særlig mye tid til andre ting.

- Men så roer det seg ganske kraftig ned. Nå prioriterer jeg ikke så veldig mye annet enn å spille denne forestillingen, fortalte hun da Se og Hør møtte henne under Se og Hørs kjendisgalla i november.

Ellingsen fortalte videre at hun jobber intensivt fra torsdag til søndag, og at hun de dagene ikke ser ungene sine så veldig mye.

- Og her faller mye av ansvaret faller på Trond, sa hun, og fortsatte:

- Men så har jeg mye ledig tid fra mandag til onsdag. Da har jeg jo helt fri, mens alle andre er på jobb og i barnehage.

Alenetid

På spørsmål om hun henter barna tidlig når hun først har fri, svarte den folkekjære skuespilleren spøkefullt:

- Nei. Da jeg hadde en unge leverte jeg sent og hentet veldig tidlig. Nå har jeg tre.

- Hvert sekund man kan ha for seg selv er gull. Jeg elsker å være sammen med ungene mine, men når jeg spiller forestilling for 1400 mennesker og man skal spille stort og nå ut til alle, så synes jeg det er deilig å få litt tid alene, for det er veldig sjelden jeg er alene, fortsetter hun.

På fritiden prøver den tidligere «Himmelblå»-stjernen å dyrke yoga, få lest bøker, som hun ifølge henne selv ikke får særlig tid til ellers, og så er det plutselig bånn gass igjen.

FAMILIE PÅ FEM: Trond Fausa Aurvåg og Lena Kristin Ellingsen giftet seg i 2014 og sammen har de tre barn. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
FAMILIE PÅ FEM: Trond Fausa Aurvåg og Lena Kristin Ellingsen giftet seg i 2014 og sammen har de tre barn. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

- Det er litt sånn livet mitt er, det går i perioder, innrømmet hun.

- Kunne du tenke deg en annen jobb da?

- Jeg har blitt litt avhengig av å ha det sånn som jeg har det på en måte. Jeg vet ikke om jeg hadde greid en åtte til fire jobb, selv om jeg av og til ønsker meg det. Jeg kjenner jo at det er godt når hele familien er hjemme fra klokka fire og til leggetid, at vi har tid til å kose oss sammen på ettermiddagen, svarte hun, og fortsatte:

- Samtidig så vil man jo kanskje ikke da ha de periodene med mer luft og tid til å levere sent for eksempel.

I forbindelse med ny sesong av serien "Lilyhammer" blir hovedrolleinnehaver Trond Fausa Aurvåg intervjuet. Han snakker om hvordan det er å være gift og planene for bryllupsreise. Vis mer

Meningsfylt

På spørsmål om barna har sett morens forestilling på folketeateret, kan 39-åringen fortelle at parets eldste sønn har gjort det.

- Han vil se igjen og synes det er veldig stas. Han er glad i teater og synes det er gøy å kle seg ut, svarte hun, og la til at hun ikke blir forundret om sønnen velger samme karriere som foreldrene.

«Sound of Music» hadde som nevnt premiere tidligere i høst, og nå har det også blitt kjent at de setter opp flere forestillinger på nyåret, noe som betyr mer jobb for Ellingsen.

- Blir du noen gang lei av å spille samme forestilling så ofte og lenge?

- Foreløpig har jeg ikke kommet dit. Jeg bruker ofte å bli lei fordi jeg er så utålmodig av natur. Jeg pleier å veldig raskt ønske meg til en ny prøveperiode fordi jeg alltid vil videre. Men det er jo klart at det er min oppgave å finne nye nyanser hver kveld sammen med mine kollegaer, svarte hun.

Dette er noe Ellingsen synes er lett i den aktuelle forestillingen da regissøren har lagt til rette for at skuespillerne kan få utvikle seg og ha det gøy på scenen.

- Og så er jo materialet i seg selv veldig bra. Det er en grunn til at det er en klassiker. Musikken og historien er noe folk kan kjenne seg igjen i og det berører. Derfor føles det veldig meningsfylt, kunne hun fortelle.

LES OGSÅ: Kjepper i hjulene for drømmebryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer