Pietro Boselli:

Muskuløs mattelærer refses etter treningsvideo

Pietro Boselli (28) i hardt vær.


FÅR KJEFT: Denne treningsvideoen fra Filippinene har ført til rasismeanklager mot mattelærer og modell Pietro Boselli. Til Dagbladet sier Boselli at de negative reaksjonene overrasket ham. Video: Pietro Boselli Vis mer

Med hundretusenvis av videoavspillinger på Youtube og Facebook er Pietro Boselli for internettsensasjon å regne.

Nå er den italienske modellen og mattelæreren i hardt vær, etter at han i forrige uke postet en treningsvideo fra Filippinene.

  • Se videoen øverst i denne saken!

I videoen er Boselli «på leting» etter alternative måter å trene på, og finner løsninga i form av en filippinsk mann på stranda. 28-åringen «fanger» mannen, og bruker ham som vekt i skuldertrening og knebøy før mannen rømmer til havs på en oppblåsbar svane.

Får kritikk

Videoen har på kort tid oppnådd nærmere 800 000 visninger på Facebook og 100 000 visninger på Youtube. Mens enkelte roser Boselli for kreativitet og humoristisk sans, er ikke alle like positivt innstilt.

Krishna Omkar har skrevet en kommentar på Facebook, som i skrivende stund har høstet nesten 300 likerklikk. Omkar beskriver videoen som «skandaløs», og reagerer på Bosellis måte å omtale den filippinske mannen på.

«(...) han har ikke et navn, vi ser ikke fjeset hans tydelig og vi hører ham ikke snakke, han er helt enkelt et objekt som skal brukes av den hvite mannen (...)» skriver Omkar blant annet, og stempler Bosellis oppførsel som «krenkende og nedsettende».

Flere kritiserer Boselli for å fremme rasistiske stereotyper ved å bruke den filippinske mannen som rekvisitt.

«Jeg vet det ikke var meningen å skape så mye oppstyr, men la oss være ærlige, rasisme er ikke bare knyttet til bevisst segregering, men er også underliggende i «dumme» spøker og stereotypier.» mener Ramiro Valdez, som får støtte fra flere andre.

Slår tilbake

Pietro Boselli selv stiller seg uforstående til kritikken.

I en mail til Dagbladet skriver 28-åringen at han ble veldig overrasket over de negative reaksjonene, all den tid intensjonen med videoen var å spøke med sin egen treningsbesettelse på en morsom og lettbeint måte.

- Det var en spontan video som ble gjort sammen med mine to filippinske agenter (hvorav en av dem er mannen i videoen). De representerer kjendiser på Filippinene og har en dyp forståelse av media og kulturen i landet. Verken jeg eller dem har på noe tidspunkt tenkt at vi skulle lage en «rasistisk» eller kontroversiell video. Dette er bare en morsom video laget av to venner på stranda, skriver Boselli.

- Nesten fornærmende

Han opplever anklagene som unødvendige, og hevder at han har et supert forhold til det filippinske folk.

- Det er nesten fornærmende å bli anklaget for rasisme. Heldigvis er brorparten av kommentarene på Youtube absolutt i min favør, skriver Boselli, og legger til:

- Folk som så rasisme i videoen har sannsynligvis rasisme i hodene sine. Jeg står veldig langt fra rasisme. Jeg tror vi alle er like som mennesker og at våre forskjeller gjøre oss til dem vi er som individer og nasjoner. Jeg har alltid respektert og kommer alltid til å respektere alle rundt meg, så jeg angrer på ingen måte på at jeg lagde denne videoen.

SURVIVAL OF THE FITTEST: 5-6. oktober kjempet rundt 200 deltakere i Norgesmesterskapet i kroppsbygging og fitness. Til slutt var det 61 år gamle Øystein Røen som stjal showet i Oslo Konserthus. Video: Svein Tore Dybdahl Vis mer
TØFF TRENING: Se norske Henrik Oftedal (38) gjøre seg klar til kamp mot verdens beste triatlet. Slik kommer han seg i form. Video: Marte Christensen / NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Kylie Jenners eks-kjæreste ble lagt i håndjern