Kelly Fraser:

Musikkstjerne (26) er død

Kelly Fraser har hatt enorm suksess med å oversette kjente låter.

GIKK BORT: Artist Kelly Fraser er død, 26 år gammel. Her under Juno Awards i Vancouver i fjor. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Artist Kelly Fraser er død, 26 år gammel. Her under Juno Awards i Vancouver i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kanadiske artisten, Kelly Fraser, er gått bort, 26 år gammel. Det skriver en rekke utenlandske medier, deriblant britiske The Guardian.

Ifølge avisa har hennes nære venn og produsent, Thor Simonsen, fått bekreftet av Frasers familie at hun gikk bort i jula. Han forteller også til The Guardian at familien ikke ønsket å selv gå ut med dødsfallet, ei heller dødsårsaken.

Den 26 år gamle artisten vokste opp i Sanikiluaq, Nunavut, Canada og har gjort det stort som både artist og låtskriver.

DØDE: Disse kjente personene har gått bort så langt i år. Vis mer

I 2018 ble hun nominert til årets urfolksmusikkalbum under Juno Awards, og hun er trolig best kjent for sin egen versjon av Rihannas «Diamonds», som i skrivende stund er avspilt over 600 000 ganger på YouTube.

Fraser oversatte nemlig flere låter til inuktitut, et språk som ifølge Store norske leksikon brukes av alle polarfolkene som snakker dialekter av henholdsvis øst- og vest-inuittisk språk, og som tradisjonelt er blitt kalt inuitter.

GIKK BORT: Kelly Fraser ble 26 år gammel. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Kelly Fraser ble 26 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lidenskapelig

Hun slapp sitt første album i 2014, og tre år senere slapp hun sitt andre album, «Sedna», som hun ble nominert for.

Ifølge Simonsen ønsket Fraser å bruke musikken til å styrke språket hennes, og han forteller at hun ønsket å treffe så mange mennesker som mulig, og blandet derfor engelsk og inuktitut.

- Hun var ekstremt lidenskapelig opptatt av å prøve å forbedre forholdene for inuittene og ønsket å hjelpe unge til å forstå den vanskelige historien deres, sier produsenten videre.

Ifølge Simonsen jobbet artisten med sitt tredje album da hun gikk bort.

LES OGSÅ: - Mistet nesten livet under innspilling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer