LYKKELIGE: Don Kirshner var gift med Sheila i over 50 år.
LYKKELIGE: Don Kirshner var gift med Sheila i over 50 år. Vis mer

Musikklegende er død

Don Kirshner jobbet med stjerner som Elvis Presley og Frank Sinatra.

Publisert
SEHER.NO: Den amerikanske låtskriveren og rockeprodusenten Don Kirshner (76) døde nylig av en hjertefeil. Kirshner er kreditert som oppdageren av Bobby Darin på 1950-tallet. Han er mest kjent som grunnleggeren av låtskrivningsfabrikken «Aldon Music» i New York og produserte låter for stjerner som Barbra Steisand, Elvis Presley og Frank Sinatra.

Rockeprodusenten, som vant låtskrivernes «Hall of Fame, Abe Olmans»-pris i 2007, ble regnet som en av de mest suksessfulle mennene i underholdningsbransjen på 1960 og 1970-tallet.

Kirshner revolusjonerte musikkverdenen og hjelp musikere som Carole King, Neil Sedaka, Howard Greenfield og Cynthia Weil med å spy ut hit etter hit i «Brill Building» i New York. Han var også produsenten bak låtsuksessene til The Monkees i 1965 og lagde musikken til fjernsynsprogrammet med samme navn. Han gjorde gruppen til en av tiårets mest populære band.

Han er kjent som «Mannen med gulløret» og sa selv:

- En unge kan spille èn tone, også vet jeg om han har det eller ikke.

I 1973 var han skaper og programleder av et ukentlig musikkshow kalt «Don Kirshners rockekonsert», hvor han hadde gjester som Pink Floyd, The Rolling Stones, Kiss, Stevie Wonder og The Ramones.

Kirshner døde på et sykehus i Florida og etterlot seg kona Sheila og barna Ricky og Daryn.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Poplegende alvorlig syk.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer