Musikk døgnet rundt

Wien er Musikkens by, og i år feires 250 år med Mozart. Det betyr levende musikk døgnet rundt.

SHOPPING: I Kärntnerstrasse finner du eksklusive motebutikker du ikke finner i Norge.
SHOPPING: I Kärntnerstrasse finner du eksklusive motebutikker du ikke finner i Norge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Mozart-jubileet feires over hele byen, forteller gateselgeren Klaus ivrig.

Han står foran den vakre Stefansdomen midt i den østerrikske hovedstaden, kledd i en rød 1700-tallsfrakk med silkeskjerf. Jobben hans er å selge billetter til de mange konsertene. Bare et steinkast unna ligger det nyoppussede Mozarthuset i Domgasse 5. Huset der Wolfgang Amadeus Mozart bodde fra 1784 til 1787, er ombygd, og i flere av rommene skildres maestroens liv i byen ved hjelp av virtuelle virkemidler.

Det spilles, synges og danses overalt i byen. Ta turen til Staatsoper, Folkeoperaen, Musikverein eller til Konserthuset, hvor du kan lytte til noen av verdens fremste musikere og sangere. Klassisk og moderne I Wien må du spise kake på en av de flotte kafeene, for eksempel sachertorte (sjokoladekake) på legendariske Sacher og en apfelstrudel (eplekake) på Café Central. Men Wien er ikke bare klassisk skjønnhet. Byen kan også skilte med ultramoderne arkitektur. Mest kjent er boligkvarteret Hundertwasser (www.kunsthauswien.com), der ikke ett vindu eller én dør er identisk med de andre. Her er skjeve vinduer og bølgende gulv, og du har garantert ikke sett maken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer