<strong>SHOPPING:</strong> I Kärntnerstrasse finner du eksklusive motebutikker du ikke finner i Norge.
SHOPPING: I Kärntnerstrasse finner du eksklusive motebutikker du ikke finner i Norge. Vis mer

Musikk døgnet rundt

Wien er Musikkens by, og i år feires 250 år med Mozart. Det betyr levende musikk døgnet rundt.

Publisert
Sist oppdatert

- Mozart-jubileet feires over hele byen, forteller gateselgeren Klaus ivrig.


Han står foran den vakre Stefansdomen midt i den østerrikske hovedstaden, kledd i en rød 1700-tallsfrakk med silkeskjerf. Jobben hans er å selge billetter til de mange konsertene.
Bare et steinkast unna ligger det nyoppussede Mozarthuset i Domgasse 5. Huset der Wolfgang Amadeus Mozart bodde fra 1784 til 1787, er ombygd, og i flere av rommene skildres maestroens liv i byen ved hjelp av virtuelle virkemidler.


Det spilles, synges og danses overalt i byen. Ta turen til Staatsoper, Folkeoperaen, Musikverein eller til Konserthuset, hvor du kan lytte til noen av verdens fremste musikere og sangere.

Klassisk og moderne
I Wien må du spise kake på en av de flotte kafeene, for eksempel sachertorte (sjokoladekake) på legendariske Sacher og en apfelstrudel (eplekake) på Café Central.
Men Wien er ikke bare klassisk skjønnhet. Byen kan også skilte med ultramoderne arkitektur. Mest kjent er boligkvarteret Hundertwasser (www.kunsthauswien.com), der ikke ett vindu eller én dør er identisk med de andre. Her er skjeve vinduer og bølgende gulv, og du har garantert ikke sett maken.


Og når du først er på den kanten av byen, bør du ta en tur innom forlystelsesparken Prater med Europas største pariserhjul - Riesenrad på 64 meter. Hjulet ble udødeliggjort i filmen "Den tredje mann", og parken ble bygget på 1700-tallet.


Det ble også keiserpalasset Schönbrunn (www.schoenbrunn.at) som er berømt for sitt rokokkointeriør. Slottet kombinerer uforglemmelige kunstskatter med vidstrakte parkanlegg. Om du har tid, anbefaler vi også et besøk i Grinzing, en slags landsby i byen der du kan få vin fra siste innhøsting. Dette er også bydelen med de mange koselige vertshus og kroer.


Har du sett Wien én gang, vil du alltid drømme om å komme tilbake. Ordtaket "Skinner sola, skinner Wien" er ikke vanskelig å forstå....

SPISE
DYRT OG DEILIG
Restaurant Vier Jahreszeiten i Hotel Intercontinental er kåret til byens beste. Dyrt og meget godt.
BILLIG OG BRA
Cantinetta Antinori er en italiensk restaurant med overkommelige priser.

SOVE
DYRT OG DEILIG
Grand Hotel Wien: Sentralt femstjerners luksushotell.
BILLIG OG BRA
Post: Billig, spartansk og samtidig sentralt.

SHOPPING
DYRT OG DEILIG
Kärntnerstrasse: Eksklusive motebutikker du ikke finner i Norge.
BILLIG OG BRA
Mariahilferstrasse: Her finner du alt fra Hennes & Mauritz til spanske Zara.

Noen kjente wienerkafeer:
Café Central, Herrengasse 14
Café Schwarzenberg, Kärntner Ring 17
Sacher, Philharmonikerstr. 4

Slik kommer du hit:
Austrian Airlines har direkteflygninger fra Gardermoen til priser som begynner på ca. 2200 kroner. SAS Braathens direkte eller med mellomlandinger i København. Prisene begynner på ca. 1400 kroner.


Vil du vite mer:
www.info.wien.at  
www.mozarthausvienna.at  (Mozartmuseet)
Valuta: Euro (ca. 8 kroner)
Tidsforskjell: Ingen
Prisnivå: Litt billigere enn i Norge

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer