SJARMERER: Emma Tallulah smilte bredt til fotografen da familien var samlet til julegudstjeneste ved Holmenkollen kapell, 1. juledag 2015. Foto: NTB Scanpix.
SJARMERER: Emma Tallulah smilte bredt til fotografen da familien var samlet til julegudstjeneste ved Holmenkollen kapell, 1. juledag 2015. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Emma Tallulah har bursdag:

Märthas gulljente fyller ni år

I kveld stjeler Emma Tallulah showet under feiringen.

(Seoghør.no): I dag fyller prinsesse Märtha Louise (46) og Ari Behns (44) yngste datter Emma Tallulah Behn ni år.

Emma Tallulah er kongeparets yngste barnebarn, og den sjarmerende jenta har rett som det er stjålet showet når hun har vist seg sammen med resten av kongefamilien på offisielle oppdrag eller feiringer.

I dag har hun imidlertid virkelig grunn til å slå ut håret, og kommer garantert til å gjøre det!

Bursdager i kø

Forrige fredag fylte mamma Märtha 46, i dag feirer Emma Tallulah bursdag og pappa Ari fyller 45 i morgen, 30. september. Dermed er det tett i tett med bursdagsfeiringer i familien denne måneden.

FYLLER NI ÅR: Prinsesse Märtha og Aris yngste datter, Emma Tallulah, fyller i dag ni år. Dette bildet er tatt i forbindelse med kongeparets 80-års feiring i juli 2017. Foto: NTB Scanpix.
FYLLER NI ÅR: Prinsesse Märtha og Aris yngste datter, Emma Tallulah, fyller i dag ni år. Dette bildet er tatt i forbindelse med kongeparets 80-års feiring i juli 2017. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Den norske kongefamilien har gjort det til en fast tradisjon å møtes på alle bursdager. På ettermiddagene eller kveldene kommer hele storfamilien med gaver, og man unngår offisielle oppdrag på disse dagene så langt det lar seg gjøre.

Emma Tallulah har nok helt sikkert også en egen bursdagsfeiring sammen med jevngamle jenter og gutter fra klassen på Steinerskolen i Bærum, hvor jentene er elever.

I kveld samles nok familien hjemme hos Märtha eller hos Ari, og Emma Tallulah har trolig selv bestemt hva som står på bursdagsmenyen denne dagen.

Har syv faddere

Da Emma ble døpt i Slottskapellet 20. januar 2009 var bestemor Marianne Solberg Behn (63) gudmor.

Emma Tallulah har også flere kjente faddere.

Dronning Margrethes (77) niese Prinsesse Alexia (52) av Hellas og Danmark er fadder, sammen med sangeren Sigvart Dagsland (53) og Aris svoger Christian Udnæs, som nå er gift med kunstnersøsteren Anja.

Avdøde Annbjørg Sætre Håtun var også fadder i dåpen, sammen med kronprinsesse Mette-Marit (44) og familievennen Carl Christian Christensen.

FEIRET KONGEPARET: Emma Tallulah var samlet med familien til Gudstjenste i Nidarosdomen, og senere på fest ved Stiftsgården  i Trondheim da kongeparet i 2016 feiret 25 år på tronen. Foto: NTB Scanpix.
FEIRET KONGEPARET: Emma Tallulah var samlet med familien til Gudstjenste i Nidarosdomen, og senere på fest ved Stiftsgården i Trondheim da kongeparet i 2016 feiret 25 år på tronen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Emma kommer nok – som seg hør og bør - til å bli overøst med bursdagsgaver fra fadderne.

Det hender også at flere faddere er på plass under familiefeiringene til barna.

Overrasket med kake

Forrige uke var Emma Tallulah med på å bake kake for mamma Märtha. Sammen med storesøstrene Leah Isadora (12) og Maud Angelica (14) hadde de sammen laget en lekker kake til mamma.

Prinsessen ble så glad at hun la ut et bilde av resultatet på sin Instagram-profil.

Tre dager før selve dagen ble hun overrasket med hjemmebakt kake med lys og en blomsterbukett med sløyfe, og som hyllet Märtha som verdens beste mamma.

Bildet ble raskt en hit – og under bildet kommenterte «crownprincessmm», altså kronprinsesse Mette-Marit:«Snart hurra for verdens beste Ml!» skrev hun med et hjerte og et norgesflagg.

LES OGSÅ: Hinter Harry og Meghan om forlovelse her?