FÅR KJEFT: Forfatter og restaurantanmelder Erik Fosnes Hansen blir anklaget for å skape dårlig stemning på flere restauranter i Oslo-området. Foto: SCANPIX
FÅR KJEFT: Forfatter og restaurantanmelder Erik Fosnes Hansen blir anklaget for å skape dårlig stemning på flere restauranter i Oslo-området. Foto: SCANPIX Vis mer

Märtha-venn nektes på 11 restauranter

VGs restaurantanmeldere anklages for å være uoppdragne.

Publisert
SEHER.NO: Flere av Oslos fremste restauranter har vist sine ansatte bilder av to uønskede personer: Erik Fosnes Hansen (45) og André Blomberg-Nygård (36).

Årsaken er at spisestedene mener VGs restaurantanmeldere skjeller ut ansatte, bruker stoppeklokke på kelnerne og er faglig slurvete helt ned til kommentarene om restaurantenes toalettpapir, skriver dagens næringsliv.  

Ifølge avisen har de to anmelderne hisset opp anerkjente restauranter som Bagatelle, Grefsenkollen og Ylajali. Daglig leder Robert Lie på Grefsenkollen hevder at Erik Fosnes Hansen, som er forfatter og best kjent for romanen «Salme ved reisens slutt», skjelte ut restaurantsjefen foran de andre gjestene fordi anmelderen måtte vente 18 minutter på maten.

Det benekter derimot Fosnes Hansen til Dagens Næringsliv.

- Jeg har ikke skjelt ut noen. Sønnen min var sekundet fra å bli skalldyrforgiftet, i tillegg til at det tok i snitt 18 minutter mellom hver rett, hvorav et par var temmelig kalde da de kom. Dertil havnet de regulære restaurantgjestene den kvelden oppi et digert lukket selskap, med fullt VM-show over høytalerne. Som gjest har man rett til å si ifra, sier Fosnes Hansen.

Han benekter at han oppfører seg dårlig på restaurant.

- Man kan ikke utelukke anmeldere fra Norges største avis fordi kokkene ikke er fornøyd med terningkastet, mener forfatteren.

Bagatelle og Grefsenkollen har fått terningkast tre av VG, mens Ylajali har fått terningkast fem.

Fosnes Hansen er blant annet venn med prinsesse Märtha, og skrev boken «Underveis», om henne i 2002.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Hellstrøm er en lodott og en pingle  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer