Prinsesse Märtha Louise:

Märtha skadet i hesteulykke

- Hvor heldig er ikke jeg som får ha denne kule, lilla gipsen på i tre uker?

SKADET: Prinsesse Märtha Louise falt mandag av hesten, noe som resulterte i at hun brakk fingeren. Dette bildet ble tatt i fjor, i forbindelse med Oslo Horse Show. Foto: Instagram, Andreas Fadum / Se og Hør
SKADET: Prinsesse Märtha Louise falt mandag av hesten, noe som resulterte i at hun brakk fingeren. Dette bildet ble tatt i fjor, i forbindelse med Oslo Horse Show. Foto: Instagram, Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at prinsesse Märtha Louise (47) er glad i ridning, en hobby hun har hatt siden hun var liten jente. Hun har tidligere uttalt hvor mye hest har betydd for henne både i oppveksten, og i hennes voksne liv, og hun har tidligere konkurrert på hesteryggen flere ganger.

I disse dager driver hun Hest360, som blant annet arrangerer konkurranser og lager videoer. På søndag arrangerte de konkurranse i å bli Norges beste til å rygge med hestehenger, og den 8. september skal de arrangere kjendisløp på Bjerke travbane.

Prinsessen har uttalt at hun gleder seg til sistnevnte arrangement, men det blir en smule annerledes enn hun kanskje hadde tenkt seg. Mandag falt hun nemlig av hesten, og brakk en finger på høyre hånd.

DÅRLIG: Søndag var prinsesse Märtha Louise tilsynelatende på dypt vann da hun skulle konkurrere i rygging med hestehenger. Video: Henriette Eilertsen Vis mer

Ved godt mot

- Jeg satte meg på hesten litt, og så var det en vannspreder i nærheten, og plutselig så var det ikke noe hest der. Så da falt jeg av. Da fikk jeg tøylen rundt fingeren, og da løp han, så da knakk jeg rett og slett fingeren, sier hun i en video publisert på hestesidens Facebook-side.

47-åringen har også fortalt om skaden på Instagram. Der skriver hun at hesten ble litt skremt, som altså var grunnen til at hun falt av.

- Jeg var på bakken med tøylen rundt fingeren da han løp av sted. Kraften fra tøylen knakk beinet i fingeren min. Hvor heldig er ikke jeg som får ha denne kule, lilla gipsen på i tre uker?, skriver hun.

AU DA: Prinsesse Märtha Louise falt av hesten og brakk fingeren. Foto: Privat / Instagram
AU DA: Prinsesse Märtha Louise falt av hesten og brakk fingeren. Foto: Privat / Instagram Vis mer

Hun har lagt ved flere bilder av gipsen, som hun altså må gå med i den kommende perioden. Det betyr at vi førstkommende lørdag, i konfirmasjonen til prinsesse Ingrid Alexandra, får se tante Märtha med gips på hånda.

Det hele gikk heldigvis relativt godt etter forholdene, og det virker ikke som at prinsessen lider noe særlig nød av skaden. I videoen på Facebook spøker hun om at en av døtrene hennes rir bedre enn henne, og at man aldri kan bli for gammel for hest.

Hun har heller ingen planer om å holde seg unna hesteryggen.

- 8. september er det start på Bjerke med Hest360s kjendisløp. Det skjer med knekt finger eller ei, vitser hun.

Prinsessens manager, Carina Scheele Carlsen, har ikke besvart Se og Hørs henvendelse tirsdag kveld.

Fikk være seg selv

Tidligere har Märtha fortalt at en av årsakene til at hun trivdes så godt på hesteryggen og i stallen, var at hun fikk være seg selv. Hestene brydde seg rett og slett ikke om at hun var prinsesse av Norge og medlem av kongefamilien.

- Det beste var at hesten ikke hadde noen idé om hvem jeg var. Hesten ga blaffen i om jeg var prinsesse eller jenta i gata. Den dømte meg ikke på grunn av status eller slektstre, slik mange gjorde, den bare lystret meg, avslørte hun i bladet EQUILIF.

- Den verken smisket, gjorde det lettere for meg eller var ute etter pengene mine fordi jeg var prinsesse. Ga jeg de rette kommandoene, gjorde den som jeg sa. Ga jeg feil signaler, ja så lystret den ikke. Så enkelt som det, fortsatte hun.

LES OGSÅ: Dette får hun av kongeparet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer