KJENDIS-BARNEBOKFORFATTER: Forlegger Arve Juritzen mener Henrik Hovland bør være glad for at Dorthe Skappel skaper blest om barnebøker. Foto: Stella Pictures
KJENDIS-BARNEBOKFORFATTER: Forlegger Arve Juritzen mener Henrik Hovland bør være glad for at Dorthe Skappel skaper blest om barnebøker. Foto: Stella PicturesVis mer

Märtha og Dorthe får kjeft

- Det er respektløst overfor barna når forlagene gir ut bøker de burde vite er dårlige, mener Henrik Hovland.

SEHER.NO: De seneste årene har Märtha Louise, Dorthe Skappel, Tore Stømøy, Kjell Magne Bondevik, Iram Haq, Trude Dybendal, Vera Michalsen og Andrea Bræin Hovig alle gitt ut barnebøker.

Den etablerte forfatteren Henrik Hovland, som blant annet har gitt ut tre barnebøker om krokodillen Johannes, mener forlagene opptrer respektløst når de gir ut barnebøker skrevet av kjendiser, skriver Dagbladet.

Han påpeker at det ofte er voksne som kjøper bøkene, og at de - med vage forestillinger om hva som er bra kvalitet - ofte lander på å kjøpe bøker som er skrevet av en kjent person til barna sine.

- Det er respektløst overfor barna når forlagene gir ut bøker de de burde vite er dårlige, sier Henrik Hovland til Dagbladet.

Arve Juritzen, som er forlegger for Dorthe Skappel, mener Hovland bommer.

- Hvis det er slik at Dorthe Skappels kjendisstatus trekker folk til barnebokkroken i butikkene er det flott for alle, også for Hovland. Barnebøker behøver all den oppmerksomhet de kan få, mener Juritzen.

Hovland understreker at han ikke har lest Dorthe Skappels bok. Men han har lest mange andre.

- Jeg kan vel ikke si at jeg har lest en eneste god barnebok skrevet av en kjendis, sier Henrik Hovland til Dagbladet.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901 (kr 1).

LES OGSÅ: Barnebok om plastisk kirurgi