Märtha og Aris eventyr-romanse - fra start til slutt.

Prinsessen og forfatteren gikk mot strømmen da de giftet seg for 14 år siden.

FORELSKET: Det var et svært forelsket par som i 2001 annonserte at de var forlovet. Fjorten år senere kom nyheten om at de to går hver til sitt.  Foto: EPA
FORELSKET: Det var et svært forelsket par som i 2001 annonserte at de var forlovet. Fjorten år senere kom nyheten om at de to går hver til sitt. Foto: EPA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ari Behn og prinsesse Märtha Louise skiller seg, etter et 15 år langt samliv.

Det var Dagbladet som i 8. mars 2001 kunne fortelle at prinsessen hadde funnet tonen sammen med forfatteren fra Moss. Behn ble omtalt som «Märthas nye, nære venn».

I de kommende ukene ble forholdet gradvis bekreftet, både i Dagbladet og andre medier. Se og Hør skrev at de «hadde hele helgen sammen», og mot slutten av mars 2001 slo selv Aftenposten til slutt fast at de to var kjærester.

13. desember 2001 forlovet de seg. Behn hadde lagt en sti av liljer med poster som skulle føre Märtha til frieriet på Kongsseteren.

- Endelig kan jeg fortelle hvor lykkelig jeg er. Det er deilig å kunne fortelle det, sa Behn. 

Prinsessen sa den gang at det hadde vært «kjærlighet ved tredje blikk».

24. mai 2002 giftet de seg i Nidarosdomen.

Utfordret til duell

Behn ble den gang blant annet omtalt som en «forfatterbølle», og hadde selv erklært at han var en del av «den nye vinen». Han hadde tatovert sekseren han fikk av VG for debutromanen «Trist som faen» på overarmen, og var kanskje mest kjent for at han hadde utfordret Kjetil Rolness til duell, etter at Rolness hadde «fornærmet Ari Behns venner i en spalte i Dagbladet». Forfatteren troppet opp i Dagbladets lokaler i Akersgata, og ba Rolness velge sitt våpen; kårde eller pistol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer