IKKE BORTE: Publicom forlag hadde søndag ikke fjernet bildet av prinsesse Märtha Louise slik det ble bestemt under forliket fredag. Foto: Faksimile Publicoms hjemmeside
IKKE BORTE: Publicom forlag hadde søndag ikke fjernet bildet av prinsesse Märtha Louise slik det ble bestemt under forliket fredag. Foto: Faksimile Publicoms hjemmesideVis mer

Märtha-bilde ikke fjernet

Prinsessens advokat likte dårlig at Publicom forlag lot være å fjerne bildet av Märtha Louise fra sine hjemmesider.

SEHER.NO: Fredag ble det inngått forlik mellom Publicom-forlag og Märtha Louise om boken "Märthas engler". Publicom forlag skal ifølge forliket fjerne omslaget på boka, mens tittelen på boka består.

Men to døgn etter forliket, var bokens opprinnelige cover fortsatt ikke fjernet fra forlaget Publicoms egne nettsider.

- Jeg forutsetter at dette blir fjernet så fort som mulig, sa prinsessens advokat Cato Schiøtz (58) til Seher.no.

På forlagets hjemmesider så alt ut som før, men med en liten fotnote under presentasjonen av boka: "OBS! Midlertidig omslag avbildet - nytt omslag under bearbeiding."

Da Seher.no ringte Publicoms forlagssjef Torgeir Lorentzen for å gjøre ham oppmerksom på dette, var også han overrasket over at bildet ikke allerede var fjernet.

- Hva? Er det ikke gjort? Jeg har gitt beskjed om at dette skal gjøres, så da er det nok bare et spørsmål om timer. Bildet skal nok være borte i løpet av dagen, sier han.

Først et par timer etter at Seher.no kom ut med saken på bildet, ble det fjernet fra forlagets nettsider.

Tirsdag forrige uke skrev prinsesse Märtha Louise historie da hun møtte i Nordre Vestfold tingrett, der det skulle avgjøres om boken "Märthas engler" skulle stanses for salg.

Stridens kjerne i rettsmøtet var bokens tittel og omslag. Tittelomslaget viser et portrett av prinsesse Märtha Louise, og bokens norske tittel er "Märthas engler".

- Jeg føler meg misbrukt, sa Märtha Louise i retten i Horten tirsdag.

Men fredag ble det inngått forlik mellom Publicom-forlag og Märtha Louise om boken, og forlaget må betale 150.000 kroner til TV-aksjonen i tillegg til at Märtha fikk en beklagelse

- Jeg tror verken vi eller motparten vår hadde lyst til at denne saken skulle versere i måneder. Det ligger litt i sakens natur at begge parter er fornøyd når det kommer til forlik, vi er i alle fall det, sa forlagsjef Torgeir Lorentzen til NA24 propaganda etter at forliket ble klart.

LES HER: Kliner mye med Ari