YRKESAKTIV: Märtha Louise lanserer nå sin eventyrbok i Sverige. Foto: SCANPIX
YRKESAKTIV: Märtha Louise lanserer nå sin eventyrbok i Sverige. Foto: SCANPIXVis mer

Märtha: - Vi kliner mye

Prinsesse Märtha Louise innrømmer at hun kliner mye med Ari.

SEHER.NO: Prinsesse Märtha Louise (35) lanserer nå eventyrboken sin "Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet" i Sverige. I den forbindelse har hun gjort et lengre intervju med Sveriges største avis Aftonbladet.

- Ari og du ser forelsket ut på bilder synes jeg. Er dere det?

- Hm.

- Kliner dere mye?

- Ja, sier Märtha Louise i intervjuet.

Journalisten var medforfatter av den svenske feministboka "Fittstim" og når samtalen dreier inn på dette temaet, sier Märtha at hun ikke tror hun selv er feminist.

- Feminist er et så belastet ord. I Norge i alle fall, sier Märtha til Aftonbladet.

- [...] Både i Norge og Sverige er kvinner så individualistiske og vi jobber og er likestilte og har samme lønn.

- Vi har ikke lik lønn for samme jobb her, svarer den svenske journalisten Belinda Olsson.

- Det er ikke helt slik i Norge heller, bryter Märthas sekretær inn og sender prinsessen et megetsigende blikk, ifølge Aftonbladet.

Sekretæren er også på hugget når det blir spørsmål om hvorvidt kongehuset skal finansieres med skattebetalernes penger. Da svarer hun litt surt at man betaler jo for en statsminister eller president også.

- Med en kongefamilie blir et land mer profilert i utlandet. Ingen vet hva presidenten i Finland heter i samme utstrekning som kongen i Norge. Den oppmerksomheten er bra. Så kan man på den annen side diskutere om det er rett eller ikke, men som land får vi mer oppmerksomhet i utlandet.

Men det at man som medlem av kongefamilien får mye oppmerksomhet, har også en bakside.

- Det kan minne om hvordan det er å bo i en småby, der alle kjenner alle. Der man blir dømt om man blir ufrivillig gravid og alle snakker om det bak ryggen din, eller der hele familien kan vende deg ryggen fordi du velger feil person eller jobb. Det finnes lignende element i blikkene og baksnakkingen.

I resten av intervjuet forteller prinsessen åpenhjertig om sin rolle som småbarnsmor til døtrene Maud Angelica (4) og Leah Isadora (2). Hun forteller om hvordan livet arter seg med jobb og barna i barnehage og hvordan hun selv gjør innkjøpene sine og baker brød.

Hun forteller om idylliske og rolige helgestunder hvor hele familien drar på tur og griller pølser og hilser på naboene.

Les også: Ari tjener sine egne penger

Se video: Märtha møtte i retten