Bruce Willis:

Mottok verstingpris før sykdomsavsløring

Onsdag ble det kjent at Bruce Willis legger opp som skuespiller. Fire dager tidligere mottok stjernen en litt uheldig pris.

GIR SEG: Bruce Willis gir seg som skuespiller. Foto: TOLGA AKMEN/AFP/NTB
GIR SEG: Bruce Willis gir seg som skuespiller. Foto: TOLGA AKMEN/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble det kjent at Bruce Willis (67) legger skuespillerkarrieren på hylla.

Det delte datteren Rumer Willis (33) i et Instagram-innlegg. Der skrev hun at faren har fått diagnosen afasi, som påvirker de kognitive evnene.

Etter et større hjerneslag kan pasienten få svært redusert funksjonsevne, dårlig hukommelse, dårlig evne til tenkning, vurdering, dårlig språk, også kalt afasi, ifølge Lommelegen.no.

Familien har foreløpig ikke sagt noe om Willis har hatt hjerneslag.

- Gikk ut med et pang

Bare fire dager før diagnosen ble offentlig kjent, mottok skuespilleren en såkalt «Razzie»-pris.

Vis mer

«Razzie» eller The Golden Raspberry Award, som den også kalles, er en pris som gis til filmindustriens «dårligste prestasjoner» i løpet av året.

For bare noen dager siden ble Willis tildelt en «Razzie» for sin rolle i «Cosmic Sin», skriver Screenrant. Ifølge nettstedet har denne prisen blitt utdelt i over fire tiår.

Kåringen av Willis kom imidlertid ikke som en overraskelse.

Det hadde nemlig blitt laget en spesiell kategori under årets prisutdeling, som bare 67-åringen kunne vinne - med navnet «verste prestasjon av Bruce Willis i 2021».

Da skuespillerens diagnose ble kjent, tok organisasjonen til Twitter for å dele sine tanker.

«The Razzies er virkelig lei for #BruceWillis sin diagnose. Kanskje dette forklarer hvorfor han ville gå ut med et pang i 2021. Våre beste ønsker for Bruce og familien».

Det fikk kritikken til å hagle mot «Razzie», og flere ber Razzie slette meldingen og publisere en unnskyldning.

«Vennligst dra til helvete», skriver en Twitter-bruker.

«En av de verste Twitter-meldingene jeg noen gang har lest», skriver en annen.

«Dere kan alltids velge å ikke Tweete».

I en ny Twitter-melding skrev The Razzie Awards at de ikke var klar over skuespillerens situasjon før det ble kjent for offentligheten på onsdag.

Diskuterer håndtering

IndieWire tok kontakt med organisasjonen på onsdag med spørsmål om de planlegger å adressere Willis-prisen ytterligere, for eksempel å trekke den tilbake.

I en uttalelse gjentok medgründerne John J. B. Wilson og Mo Murphy Twitter-meldingen.

MILLIONER AV FØLGERE: Den australske influenceren Celeste Barber har gjort suksess på Instagram med å etterligne og gjøre narr av kjendiser. Det har fått blandede reaksjoner. Video: Kine Falch / Instagram Vis mer

«Vi er virkelig lei for å høre om Willis' diagnose, som vi ikke var klar over før nyheten kom tidligere i dag. Til Willis’ forsvar burde kanskje representantene hans ikke ha latt ham gjøre et så høyt volum av arbeid på så kort tid», skrev de.

«Våre beste ønsker til Bruce og hans familie.»

Senere kom Wilson tilbake med en ny oppdatering til IndieWire, og forklarte at håndteringen av situasjonen fortsatt diskuteres.

LES OGSÅ: Var hjemme under skrekkhendelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer