Amy Schumer:

Mottok dødstrusler

Stjernen ble kontaktet av politiet etter en spøk på årets Oscarutdeling.

TOK KONTAKT: Amy Schumer forteller at truslene var så alvorlige at politiet måtte blandes inn. Foto: Jordan Strauss/ AP/ NTB
TOK KONTAKT: Amy Schumer forteller at truslene var så alvorlige at politiet måtte blandes inn. Foto: Jordan Strauss/ AP/ NTB Vis mer
Publisert

Årets Oscar-utdeling er nok best husket for Will Smiths (53) slag mot komiker Chris Rocks (57) ansikt etter sistnevntes stikk mot skuespillerens kone, Jada Pinkett Smith (50).

Fra scenen sa komikeren at han så fram til å se Pinkett Smith i en oppfølger til «G.I. Jane» - en film fra 1997 hvor Demi Moore spiller en snauklipt soldat.

Men flere av de som satt benket foran skjermen for å få med seg hvem som stakk av med årets priser, lot seg også provosere av en annen person enn Smith eller Rock. Komiker Amy Schumer (40) ledet årets utdeling sammen med Wanda Sykes (58) og Regina Hall (51).

ETTER SLAGET: Flere videoer viser hva som skjedde i etterkant av Will Smiths slag mot Chris Rock under Oscar-utdelingen natt til mandag. Vis mer

I «The Howard Stern Show» forteller komikeren at hun fikk fans av skuespiller Kristen Dunst (39) på nakken etter en spøk på prisutdelingen, skriver Deadline.

Tok kontakt

Ifølge Schumer var det hele planlagt på forhånd.

- Vitsen var at jeg lot som jeg bare trodde hun var en« seat filler» (på Oscar-utdelingen journ, anm.), forteller Schumer, og hevder at spøken var planlagt på forhånd.

En «seat filler» er en betegnelse på personer som kun er invitert for å fylle opp stolene.

Spøken resulterte i dødstrusler mot komikeren. Los Angeles-politiet måtte innblandes, og hun forteller at The Secret Service tok kontakt med henne.

I Norge er The Secret Service den engelske fellesbetegnelsen for de hemmelige etteretningstjenestene, ifølge Store Norske Leksikon.

FORKLARTE SEG: Will Smith forklarte i talen sin om hvorfor han slo til komiker Chris Rock. Video: Dagbladet/AP. Vis mer

- De sa «hvem tror du at du er som ikke viser respekt til Kirsten Dunst?», forteller Schumer om truslene.

- For å være ærlig, jeg tok kontakt med de jeg skulle vitse om på forhånd for å forsikre meg om at det var greit for dem fordi jeg har brent meg på det for mange ganger. Jeg ville ikke at kamera skulle vise noen som så trist ut, forklarer hun.

Ifølge Variety var Leonardo DiCaprio (47) en av dem som ble kontaktet i forkant av kvelden, i forbindelse med vitsen om at han dater unge kvinner. Skuespilleren skal ha svart «kjør på».

Dunst på sin side, tok derimot spøken med et smil. Ikke bare var hun med på spøken, men hun skal ha forsøkt å stoppe det strømmende hatet mot komikeren i etterkant, ifølge 40-åringen.

Traumatisernde

Men det var ikke bare spøken om Dunst folk har bitt seg merke i. Komikeren fikk også refs etter å ha skrevet i sosiale medier at hun fremdeles var «trigget og traumatisert» etter Smiths slag mot Rock på prisutdelingen.

FIKK KRITIKK: Espen PA Lervaag har lagt ut mye drøyt på «Instagram» og har flere ganger fått høre at han har gått over streken. Reporter: Celina Morken Vis mer

I «The Howard Stern Show» forteller komikeren at folk gjorde narr av henne for utsagnet, og at hun ikke følte det var traumatiserende kun for henne, men for alle.

LES OGSÅ: Hadde Linni Meister som fødselsmotivasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer