Jonis Josef:

Møtte veggen: - Skikkelig syk

Komikeren må ta pause.

SKAL REISE BORT: Jonis Josef har nå bestemt seg for å bli borte i noen måneder. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SKAL REISE BORT: Jonis Josef har nå bestemt seg for å bli borte i noen måneder. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Jonis Josef (30) har hatt stor suksess som komiker og de seneste årene har han hatt en naturlig og stor plass i rampelyset.

Å være et kjent ansikt og alt det innebærer kan tidvis være utfordrende, nå åpner 30-åringen opp om at han har hatt det tungt.

Det er blant annet i NRK-podkasten «Dynga» komikeren åpner om hvordan han har hatt det, etter å ha vært fraværende fra podkasten med Martin Lepperød (29) og Henrik Farley (30) en stund.

- Overarbeidet

- Jeg har ikke hatt det helt bra. Jeg har vært overarbeidet i hele år, og de siste årene. Forholdet jeg var i tok slutt i sommer, også kokte alt bare over i hodet mitt - også jobbet jeg jævlig mye, forteller Josef i podkasten.

KLIPPET BORT: Her forteller komiker Jonis Josef om en scene som ble klippet bort da han var med i serien «Med Monsen på villspor». Vis mer

I en stund var komikeren trist, men etter hvert utviklet det seg til apati, forteller han. Han var verken glad eller trist, han følte ingenting.

30-åringen jobbet veldig hardt, var fullbooket og reiste mye. Etter hvert kjente han seg mentalt sliten. Så møtte han veggen.

Komikeren hadde akkurat hatt et show da de alvorlige symptomene kom snikende.

- Jeg går av scenen, kjenner melkesyre, det føles som om jeg har løpt et maraton. Det blir skikkelig ille. Så går jeg hjem den dagen, merker at kroppen er sliten, men jeg tenker at jeg kan sove det bort.

Dagen etter ventet et nytt stand up-show. Da klarer ikke komikeren å holde glasset sitt skikkelig. Han mister styrken i hendene og begynner å lure på hva som foregår.

FLYTTER: Petter Northug avslører flytteplaner. Reporter: Nora Skavhaug Vis mer

Josef forteller videre at han ringte til Jonas Kinge Bergland (44), som også er komiker, men i tillegg lege. Bergland ba komikerkollegaen om å komme seg hjem for å hvile.

30-åringen fikk også beskjed om å bestille seg en legetime og ta blodprøver.

Legebesøket endte med beskjed om å ikke jobbe. Komikeren var nødt til å ta det med ro. I første omgang ble det noen dager med fri - men det hjelper ikke.

- Verre

- Da blir jeg enda verre. Da blir jeg skikkelig syk, men jeg blir også veldig deprimert. Da får jeg en sterk følelse av depresjon. Jeg føler meg veldig alene. Veldig ensom.

Denne uken gjestet Josef «Lindmo», også der forteller han om den tøffe tiden. Han forteller også at han nå skal ta seg en lengre pause fra alt, han har bestemt seg for å dra ut på reise for å finne seg selv på nytt.

KREFTFRI: Morten Hegseth kom på Elle-gallaen rett fra legebesøk og forteller hvorfor. Reporter: Jenny Emilie Aas. Video: Celina Morken. Vis mer

I første omgang går turen til Nepal, derfra vet han ikke hvor ferden går videre, men planen er å være borte i noen måneder.

Heldigvis har komikeren opplevd å få mye støtte, spesielt fra det miljøet han selv er en del av, det forteller han til Nettavisen.

- Ingen miljøer er mer åpne enn komikermiljøet. Jeg elsker mine kollegaer og venner. Reaksjonene jeg har fått har vel vært «det tok overraskende lang tid før du gikk på en smell, sånn som du har holdt på!», sier han til avisen.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Jonis Josef for en kommentar til saken, foreløpig uten hell.

LES OGSÅ: - Oppriktig bekymret

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer