Christine Koht:

Møtte Snåsamannen på FaceTime

Komikeren forteller i en oppdatering at hun fikk prate med Joralf Gjerstad.

SYK: Christine Koht har i ett år vært kreftsyk, noe hun har vært svært åpen om gjennom. Her på Sunnaas. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
SYK: Christine Koht har i ett år vært kreftsyk, noe hun har vært svært åpen om gjennom. Her på Sunnaas. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert

Det er et år siden Christine Koht (52) fikk påvist den alvorlige kreftdiagnosen. Det siste året har hun delt oppdateringer på Facebook og vist stor åpenhet rundt sykdommen.

I forrige uke delte hun en oppdatering hvor hun viste seg selv på tur i skogen, og sine glede over å kunne være ute i naturen alene, uten sykepleier.

- Trenger fred i hjertet

Søndag deler hun et nytt innblikk i hverdagen sin. Denne gangen kan hun imidlertid fortelle om et spesielt møte.

- Mamma fikk en melding fra bestevennen til Joralf, Anne, hvor hun fortalte at både hun og Snåsamannen tenkte så mye på meg. Så hvis jeg ville så kunne jeg gjerne få møte ham, skriver den folkekjære komikeren innledningsvis.

TRØSTET KOHT: Joralf Gjerstad sa ikke mange ordene til Christine Koht, men hun opplevde dem som trøstende. Foto: NTB scanpix
TRØSTET KOHT: Joralf Gjerstad sa ikke mange ordene til Christine Koht, men hun opplevde dem som trøstende. Foto: NTB scanpix Vis mer

På grunn av sykdommen var det ikke mulig for Koht å møte Joralf Gjerstad (93) fysisk, og de avtalte derfor å prates gjennom funksjonen FaceTime, hvor man kan dele både lyd og bilde.

- Jeg var så spent, for er det noe jeg trenger nå så er det fred i hjertet. Jeg er så redd og har så mye angst for om ganeoperasjonen blir vellykket, om jeg får en ny infeksjon, kommer i koma og blir lam for femte gang, skriver Koht.

Takker Gjerstad

Videre beskriver hun praten med Gjerstad. Koht skriver at hun fortalte 92-åringen om helsetilstanden sin, hvorpå han spør om hun kjenner varme i henholdsvis nakken og føttene, noe Koht mener hun gjør.

- Så blir det stille igjen. Lenge. Så sier han «det kommer til å gå bra med deg», skriver hun i innlegget.

Avslutningsvis takker hun Gjerstad for setningen som hun forklarer at hun sier til seg selv hver gang hun kjenner at de kjipe tankene tar overhånd.

RØRENDE TALE: Kirsten Koht tok imot prisen «årets forbilde» på vegne av datteren Christine Koht, under Se og Hørs kjendisgalla. Hun holdt en rørende takketale om datterens sykdom. Video: Bjørn Lindgren Vis mer

Den siste tiden har vært ekstra tung for Koht ettersom kona Pernille Rygg (56) ble syk like før jul. Komikeren bor nå på Sunnaas, etter et langt opphold på Rikshospitalet.

Koht har valgt å være svært åpen om sykdommen og om hvordan den har påvirket henne, noe tusenvis i det ganske land har satt stor pris på. Hun ble kåret til årets forbilde på Se og Hørs kjendisgalla, og ble kåret til årets navn i både Dagbladet og VG. Åpenheten har, med andre ord, berørt mange.

LES OGSÅ: Christine Koht kommer med sterkt løfte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer