Ashley Judd:

Møtte mannen som voldtok henne

- Det var godt å se at han gjorde opp for seg.

FORTELLER ÆRLIG: Ashley Judd åpner opp om møtet hun hadde med mannen som voldtok henne. Foto: Shutterstock editorial/NTB
FORTELLER ÆRLIG: Ashley Judd åpner opp om møtet hun hadde med mannen som voldtok henne. Foto: Shutterstock editorial/NTB Vis mer
Publisert

Skuespiller Ashley Judd (54) har møtt mye motgang i livet. Likevel er hun ikke redd for å snakke høyt om det.

Judd var en av kvinnene som startet #MeToo-kampanjen, og var en av de første til å anklage filmprodusenten Harvey Weinstein (70) for seksuell trakassering.

Skuespillerens mot til å stå frem i media gjorde at ballen begynte å rulle, og etter at flere kvinner sto frem ble Weinstein til slutt dømt til 23 års fengsel for overgrep.

54-åringen har også delt ærlig i selvbiografien sin, «All That Is Better & Sweet», om at hun har blitt voldtatt tre ganger.

DEMONSTRERER: En kvinne rev av seg kjolen i protest på den røde løperen i Cannes fredag 20. mai. Video: Reuters / AP Vis mer

I en ny episode av podkasten «Healing With David Kessler» forteller Judd åpent om et forsoningsmøte hun hadde med mannen som voldtok henne i 1999.

The Guardian er blant mediene som omtaler saken.

Et forsoningsmøte er et møte mellom ofre og den tiltalte for å behandle konsekvensene etter en kriminell handling eller overgrep. Møtene legger vekt på at den tiltalte skal ta ansvar for handlingene sine og hva ofrene har måttet gå gjennom.

Skuespilleren forteller at det ikke var noe spesifikt hun trengte å høre fra mannen, ettersom hun hadde bearbeidet mye av traumet på egen hånd.

Hun var imidlertid interessert i å høre mannens historie.

- For å gjøre en lang historie kort, så endte vi opp med å sitte i to gyngestoler ved en elv, og jeg sa til han: «Jeg er veldig interessert i å høre historien som du har holdt for deg selv alle disse årene». Og så hadde vi et forsoningsmøte om dette, forteller hun i podkasten, og fortsetter:

NON STOP: Akrobaten Sam Panda ble arrestert etter denne hendelsen. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer

- Jeg ønsket å dele denne historien fordi det er mange måter å takle sorg på, og det er viktig å minne lytterne på. Jeg trengte ikke noe fra ham, men det var godt å se at han gjorde opp for seg og viste anger.

Mistet moren sin

54-åringen er datter av countrymusikeren Naomi Judd (76), som gjorde stor suksess i duoen «The Judds» med sin andre datter, Wynonna (58).

BRØT LOVEN: En thailandsk influenser og den angivelige kjæresten hennes er etterlyst av politiet etter dette. Klipp: Luna Lea Vis mer

Naomi Judd gikk bort tidligere i år etter å ha tatt sitt eget liv.

LES OGSÅ: Traumatisert etter feriemareritt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer