Silje Norendal:

- Møtt meg selv i døren

Mammarollen ble hardere enn forventet for den tidligere toppidrettsutøveren.

SMÅBARNSMOR: Silje Norendal ble mor for første gang for halvannet år siden. Her er hun avbildet under premierefesten av «24 stjerners julekalender». NRK Foto: Espen Solli / Se og Hør
SMÅBARNSMOR: Silje Norendal ble mor for første gang for halvannet år siden. Her er hun avbildet under premierefesten av «24 stjerners julekalender». NRK Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert

Tidligere snowboardkjører Silje Norendal (29) er for nordmenn flest best kjent med skibriller på hodet og et brett i hånden. For ganske nøyaktig to år siden besluttet hun imidlertid å legge idrettskarrieren på hyllen.

Siden den gang har hun og ishockeykjæresten Alexander Bonsaksen (35) rukket å bli foreldre til en liten jente, Bianca, som begynner å nærme seg halvannet år.

Nå er Norendal igjen aktuell på TV-skjermen, men denne gangen som en av deltakerne i den nye julekalenderen på NRK - «24 stjerners julekalender».

- Jeg kom liksom rett ut av mammapermisjon og inn i det her, så det var en stor overgang. Veldig gøy, men også veldig pinlig, sa hun om deltakelsen da Se og Hør møtte henne på premierefesten.

OVERRASKET: Silje Norendal og Pål André Helland fikk seg en liten overraskelse da de skulle delta på en yogatime med Nicolay Ramm. VIDEO: NRK / Fredrik Filtvedt. Reporter: Melina Pambou Sundfør. Vis mer

- Må finne meg selv

Den tidligere toppidrettsutøveren er nå godt vant i sin nye rolle som mamma, men innrømmer at det er litt mer heftig enn det hun hadde sett for seg i forkant.

- Å være mamma er veldig altoppslukende. Jeg har møtt meg selv i døren, fordi jeg har ikke hatt tid til så mye annet det siste halvannet året.

29-åringen beskriver tilværelsen litt som en boble, men at hun endelig har kommet seg litt ut.

- Det er en fantastisk og ny hverdag, men nå som hun er i barnehagen begynner jeg å kjenne litt på det at jeg må finne meg selv igjen. Nå begynner jeg å kjenne på det som er typisk for en tidligere utøver, nemlig at det er et tomrom og at jeg må finne noe å fylle det med. Så det blir spennende å se hvordan de tre neste årene ser ut.

MORSROLLEN: Triana Iglesias avslørte at hun hadde blitt mamma tidligere i år, nå åpner hun opp om morsrollen. Reporter: Kine Falch Video: Madeleine Liereng. Vis mer

- Har mammarollen overrasket deg?

- Veldig. Det er altoppslukende - akkurat som å være toppidrettsutuøver. Man har ett fokus, og det er idretten og målene dine, og nå har det gått over til å være henne.

- Det er veldig rart å flytte fokuset fra at det kun handler om meg, til at det bare er en annen person som er det eneste du bryr deg om. Så det har vært en overgang, innrømmer Norendal.

Flyttekaos

Tidligere denne høsten kunne 29-åringen avsløre at familien på tre var på flyttefot, og at de skulle selge leiligheten på Majorstua. Ferden gikk østover mot Nordstrand, hvor de hadde funnet «det perfekte huset».

Nå har familien flyttet inn i huset, og enn så lenge virker gjengen og trives godt.

HYTTEJUL: Emil Gukild forteller om juleplanene med forloveden Linnéa Myhre. Reporter: Sofie Losen. Video: Nora Skavhaug Vis mer

- Vi har hatt noen uker der nå, så det er litt flyttekaos, men vi trives veldig og jeg tror det kommer til å bli veldig bra.

Det blir imidlertid ingen julefeiring i nyhuset. Selv om de skal inn med juletre og pynt, vil det trolig bære litt preg av flyttingen. Dermed skal høytiden tilbringes på fjellet, noe Norendal ser veldig frem til.

- Julen er ikke helt den samme nå som vi har barn, og dette blir jo den andre julen med barn. Det blir litt annerledes enn hva jeg er vant til, men jeg gleder meg veldig til det fordi jeg har lyst til å skape vår jul og våre juletradisjoner som familie.

LES OGSÅ: Neby om kjæresten: - Trodde jeg hadde mistet henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer